Snežana Stojković: Neću se mešati deci u izbor partnera

Snežana Stojković: Neću se mešati deci u izbor partnera

Autor: | 01/09/2013

0


Lepa supruga slavnog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija, Snežana, provela je nezaboravno letovanje na Mikonosu sa kćerkama Andreom i Anjom i sinom Markom. Ovoga puta njen suprug, sa kojim je u skladnom braku već dvadeset dve godine, nije bio u mogućnosti da bude sa svojom porodicom jer ima poslovne obaveze u Japanu, gde je trener "Nagoje", najuspešnijeg fudbalskog kluba iz te daleke zemlje. Iako im je otac mnogo nedostajao, Andrea, Anja i Marko uživali su sa majkom Snežanom u svakom trenutku boravka na jednom od najlepših grčkih ostrva.
- Putovanja sa decom su moja najdraža putovanja, uvek sam jako srećna kada uspemo da se organizujemo i negde odemo skupa i pored toga što su moja deca odrasla i imaju svoje obaveze i organizovano vreme. Oni uživaju u svakom trenutku kada je porodica na okupu, tako smo i sada krajem leta odlučili da svi zajedno otputujemo u Japan, gde ćemo biti sa Draganom. Nažalost, deca će ostati kratko zbog obaveza na fakultetima, a ja ću praviti društvo suprugu do kraja sezone.
Letovanje na Mikonosu Snežani je veoma prijalo jer obožava to prelepo ostrvo na koje sa porodicom odlazi svake godine, a društvo nije mogla da ima lepše.
- Po tradiciji deo ovogodišnjeg odmora proveli na Mikonosu, na tom prelepom grčkom ostrvu koje ima neku čarobnu moć koja nas je osvojila i zbog koje mu se svake godine vraćamo. Mikonos je specifičan po mnogo čemu, ali ono što se meni najviše dopada je vetar koji stalno duva i katkad me nervira, ali bez kog ne bih izdržala ni minut na jakom suncu. Uživali smo na prelepim peščanim plažama, meštani su neverovatno ljubazni, pozitivni i uvek nasmejani. Hrana je savršena i već znamo koje delikatese želimo da probamo. Za zabavu tokom dana i u večernjim satima zaduženi su najbolji evropski didžejevi, ali ja sam ipak imala prilično miran odmor bez obzira na žurke koje su se odvijale svuda oko mene. Dane sam provodila pored bazena, a uveče, posle porodične večere sa decom, odmarala sam se, dok su moje kćerke i sin išli u noćni provod. Suprug mi je jako nedostajao, jer odmor sa njim i bez njega nije isti.
Dragan Stojković je morao da ostane u Japanu, ali su se poznati supružnici čuli gotovo svakog dana.
- Suprug zbog poslovnih obaveza u Japanu nema letnji odmor, ali nas dvoje često praktikujemo da otputujemo na produženi vikend. Uglavnom odemo na Havaje ili ostrvo Blan, gde uživamo u peščanim plažama i zadivljujućoj lepoti prirode tih ostrva, ta predivna mesta su blizu Japana. Na ta romantična putovanja uvek odlazimo sami.
Tokom letovanja Snežanin sin Marko vodio je računa o majci i sestrama i u potpunosti je uspeo da preuzme ulogu glave porodice Stojković.
- Marko je mamin mezimac i naravno da je bio pravi džentlmen na odmoru i svakodnevno je iskazivao koliko je brižan i na najbolji mogući način zamenio je svog oca. Angažovao se na svim organizacionim stvarima, rentirao je kola, vodio nas je gde god smo poželele, nosio je kofere, pravio planove za izlaske i izlete i u pravom smislu je bio savršeni džentlmen. Na kraju letovanja, pre odlaska sa Mikonosa, poveo nas je na večeru i kupio mi je jednu divnu narukvicu, zahvalivši se na prelepom zajedničkom odmoru.
Draganova i Snežanina najstarija kćerka Andrea ima dvadeset četiri godine i trenutno je na master studijama na Univerzitetu "Monako". Njena mlađa sestra Anja studirala je u Londonu i Njujorku, a Marko će tek na jesen upisati fakultet, takođe u glavnom gradu Velike Britanije.
- Moja najstarija kćerka Andrea je diplomirala pre dve godine na američkom univerzitetu u Parizu, posle čega je godinu dana bila na praksi u Japanu i godinu dana u Srbiji. Sada je na master studijama na Univerzitetu „Monako“. Anja je studirala modni dizajn u Londonu, a poslednji semestar je završila na prestižnom Univerzitetu "Kolumbija“ u Njujorku. Nju tek očekuje praksa, a od sledeće godine i master. Anja će praksu najverovatnije obaviti u japanskom izdanju časopisa "Vog“, gde je i do sada u dva navrata provela po nekoliko meseci i gde je mnogo toga naučila i stekla neprocenjivo iskustvo i kontakte. Marko je od ove godine odlučio da se neće profesionalno baviti fudbalom, tako da od septembra kreće na studije u Londonu.
S obzirom na to da su svi članovi porodice Stojković u različitim gradovima i na kontinentima, Snežana je zadužena da uskladi raspored i vodi računa o svima, posebno o suprugu.
- Moj suprug je jako zauzet i ima mnogo obaveza, kalendar mu je uvek prebukiran, zato sam ja tu da sve ostalo organizujem. On je presrećan jer radi posao koji voli i potpuno mu je posvećen, a privatno je rasterećen i uživa, jer ja brinem o svemu. Uvek sam se trudila da više vremena provodim sa suprugom nego sa decom, jer sam njemu potrebnija, posebno kada mu naiđe težak period u poslu. Deca su ponekad čak ljubomorna na nas dvoje, ali su i presećni jer smo među retkima koji su uspeli da sačuvaju svoj brak, na šta su jako ponosni.
Kao i njihovi slavni roditelji i Anja Stojković bila je na naslovnim stranama kada je na Mikonosu fotografisana sa poznatim fudbalerom italijanskog kluba "Milan" Mariom Balotelijem, sa kojim su je odmah povezali da je u emotivnoj vezi.
- Fudbaler Mario Baloteli je zaista velika zvezda i poznato je da je jako interesantan "žutoj štampi", tako da su i njegov boravak na Mikonosu propratili paparaci. Jedno poslepodne na plaži Namos Anja našla se sa svojim prijateljima iz Londona, a u njihovom društvu je bio i Mario, koji je tamo neko vreme igrao. Tada su grčki i italijanski paparaci zabeležili taj njihov susret. Već narednog dana osvanule su njihove fotografije u svim italijanskim medijima sa naslovom "Mario Baloteli sa nepoznatom devojkom", ali su ubrzo otkrili da je reč o Anji Stojković. Anju su drugari predstavili Mariju kao kćerku fudbalskog asa Dragana Stojkovića Piksija. On je bio prijatno iznenađen, rekao joj je da je veliki fan mog supruga i zamolio je Anju da pozove oca kako bi se čuo sa Draganom. Anja mu je odgovorila da je to nemoguće zbog vremenske razlike u Japanu. Anji se veoma dopao Baloteli, koji je njen vršnjak, lepo je vaspitan i ni po čemu se nije izdvajao iz društva. Budući da je Anja više godina u stabilnoj emotivnoj vezi, naslovi i fotografije, koji su se pojavili u štampi, učinili su je nervoznom.
Gospođa Stojković sebe smatra srećnom ženom, a u izbor partnera svoje dece sigurno se neće mešati, jer je svako kovač svoje sudbine.
- U izbor svojih kćerki sigurno se neću mešati. Presrećna sam u braku sa fudbalerom, ali to ne znači da bi i one bile. Od ranog detinjstva shvatile su koliko je naporan život profesionalnog fudbalera, ali i njegove porodice. Teško je kada sportisti skoro da i nemaju privatni život, i da ne mogu da budu sa svojom porodicom u važnim trenucima. Nije lako biti partnerka profesionalnom fudbaleru i, iskreno, ne bih volela da imaju istu sudbinu kao ja, ma ko bio taj fudbaler, jer je zapravo sve teže što je vaš partner veća zvezda.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još