Snežana Stojković: Po povratku iz zemlje izlazećeg sunca

Snežana Stojković: Po povratku iz zemlje izlazećeg sunca

Autor: | 17/04/2011

0

Posle velike neizvesnosti, u kojoj su živeli usled niza razornih zemljotresa u Japanu, naš proslavljeni fudbaler i trener Dragan Stojković Piksi i njegova supruga Snežana odlučili su da nakratko dođu u Srbiju. Međutim, sportski as nedavno se ipak vratio u Zemlju izlazećeg sunca i odlučio da se uprkos svemu posveti svojim poslovnim obavezama. Taj njegov gest oduševio je narod Japana. Njegova supruga, međutim, odlučila je da ostane u Srbiji kako bi bila bliža deci koja se trenutno školuju u Parizu.
U prvom trenutku, kada su se desili zemljotres i katastrofa u nuklearnoj elektrani, nismo ni pomišljali da se vratimo. Međutim, kako je situacija postajala neizvesnija, odlučili smo da na izvesno vreme dođemo u Evropu. Naša deca, kćerke Andrea i Anja i sin Marko, koji trenutno žive i školuju se u Parizu, bili su veoma zabrinuti iako smo stalno bili u kontaktu. Ipak, sve dok nas nisu videli i dok fizički nismo bili zajedno, bili su u neizvesnosti - objašnjava Snežana koja tvrdi da ju je supruga podržala u odluci da se vrati u Japan.
Dragan je nedavno odlučio da se vrati i da nastavi sa treninzima sa timom „Nagoja“, što je njima tamo mnogo značilo. Zbog toga su ga po povratku dočekali brojni novinari i televizijske ekipe, jer im znači što je u ovakvom trenutku, kada ceo svet priča o problemima u Japanu i mogućim posledicama po zdravlje, neko ko je stranac odlučio da se vrati. Koliko su zahvalni Draganu zbog povratka govori i podatak da je pre nekoliko dana održana humanitarna utakmica, a igrala je reprezentacija Japana protiv kluba koji trenira moj suprug. Skupljeni novac je namenjen žrtvama zemljotresa. I pored toga što je Draganov tim izgubio utakmicu, na kraju je čitav stadion, na kome je bilo više od pedeset hiljada ljudi, skandirao njegovo ime, a ovacije su trajale više od deset minuta - otkriva supruga poznatog sportiste i priznaje da je ipak zabrinuta za svog muža.
- Znam koliki je on profesionalac tako da mi nije preostajalo ništa drugo nego da ga podržim kada je odlučio da se vrati. Da je ostao ovde, bilo bi još gore, jer bi verovatno bio nervozan. Iako smatram da mediji preteruju kada je reč o ozbiljnosti situacije u Japanu, zabrinuta sam zbog supruga i u stalnom smo kontaktu.
Ova lepa plavuša planira da uskoro sa decom ode na kraći odmor, dok će se porodica ponovo okupiti na Uskrs, ali sa njima ni tada neće biti Dragan.
- Vreme koje provodim u Beogradu uglavnom koristim kako bih se videla sa prijateljima i rođacima, ali ću ubrzo sa decom da odem na odmor u toplije krajeve, a planiramo i da Uskrs provedemo zajedno - kaže Snežana.
- Sledećeg meseca će biti veliki događaj za našu porodicu, jer će naša najstarija kćerka Andrea diplomirati na američkom univerzitetu u Parizu zbog čega smo vrlo ponosni na nju. I dve godine mlađa Anja veoma je uspešna, pa je tako na prestižnom „Sent Martins“ univerzitetu u Londonu upisala modni dizajn, a prošle godine u Parizu upisala je i modni menadžment, tako da sada pohađa dva fakulteta. I najmlađi Marko se odlično snalazi i trenutno je na trećoj godini srednje američke škole u Parizu - zaključuje Snežana Stojković.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti