Toni Cetinski: Emotivac koji osvaja anđeoskim glasom

Toni Cetinski: Emotivac koji osvaja anđeoskim glasom

Autor: | 08/07/2011

0

Jedna od najvećih hrvatskih zvezda Toni Cetinski se sinoć u klubu „Sinema“ na Kalemegdanu družio sa svojim obožavaocima. Razlog ponovnog dolaska u srpsku prestonicu je promocija albuma sa njegovim najvećim hitovima u dosadašnjoj karijeri. Dugo je oklevao da uradi jedan ovakav CD, ali na nagovor supruge Ivane, koja mu je i menadžer, saradnika i najbližih prijatelja odlučio se na ovaj korak. Osim zadovoljstva na poslovnom planu, Toni ima razloga za potpunu sreću, jer uživa u trogodišnjem skladnom braku sa Ivanom Nobilo i vremenu provedenom sa svojom decom, dvoipogodišnjom Piom i četrnaestogodišnjim Kristijanom, kojeg ima iz prethodnog braka sa zagrebačkom manekenkom Antonelom Butigan. Poznatom pevaču porodica je najvažnija od svega, pa naslednike često vodi na svoje koncerte, kako bi i u tim trenucima bili zajedno. Ipak, trudi se da ih drži podalje od svetla pozornice i medija, jer na taj način pokušava da im obezbedi mir i da neopterećeni njegovom slavom provode svoje detinjstvo.
Zbog čega se ranije niste odlučili da objavite „The best of“ album?
- Mnogi me godinama nagovaraju da objavim „The best of“. Do sada se nisam usuđivao da to uradim jer mi je sve to delovalo kao podvlačenje crte, neki obračun, a ja, iako sam više od dvadeset godina na sceni, osećam da sam tek sada u punom naponu. Bilo mi je teško da izaberem dvadesetak pesama, jer svaka koja je postala hit ima posebnu snagu i priču. Da me je neko ranije pitao koliko hitova imam, rekao bih da znam, ali zapravo tek kada sam počeo da radim ovaj album shvatio sam o kom broju je reč. Ovaj album objaviću u Srbiji i Hrvatskoj, s tim što je razlika u tome što će se na hrvatskom tržištu pojaviti dupli CD na kojem smo pesme podelili na one za telo i dušu, na jednom su brze numere, a na drugom je laganiji zvuk.
Publika se uvek odlično provede na vašim koncertima. Kakav nastup pripremate za 30. jun?
- Na svakom nastupu dajem sve od sebe i trudim se da pružim emocije, kvalitetnu svirku i dobru zabavu. I ovaj put će biti tako, a „Sinema“ je odličan prostor za promociju albuma. Planiram i veće koncerte. Sada sam na terenu sa programom „crossover“ trilogije, sublimiram svoju strast i ljubav prema roku uz koji sam odrastao, popu koji živim i klasici koju sam otkrio u pevački zreloj fazi. I meni i publici prija da iste večeri uz pratnju filharmonije, hora i divnih gošći čujemo „Karuso“, „O sole mio“, „Here I Go Again“ i „Final Count Down“. Postoji mogućnost da se sa tim programom pojavim i u Srbiji, a i sledeće godine objaviću nov album, tako da ću sigurno pevati u dvoranama na ovoj teritoriji.
S obzirom na to da ste koncertno angažovani, hoćete li naći vreme da tokom leta sa porodicom odete na odmor?
- Ovo leto provešću radno, na šta smo moja porodica i ja već navikli. Između nastupa odmaram se dva dana, i nadam se da ću uspeti bar jednom da spojim sedam neradnih dana koje ću iskoristiti da budem sa najbližima. Svaka profesija ima svoje mane, a to je jedna od onih koje se tiču mog posla. Ipak, živim muziku, supruga mi je menadžer, deca su navikla na putovanja, pa nam i nije tako loše.
Zbog čega ste se odlučili da karijeru poverite supruzi Ivani?
- Veoma mi znači što Ivana vodi računa o mojoj karijeri. Ona je među tri najuspešnija menadžera u regiji. Otvorili smo zajedničku agenciju u kojoj smo okupili odlične saradnike i s te strane sam miran i siguran. Trudimo se da budemo kvalitetni, inovativni, zabavni i profesionalni. Za sada smo odličan tandem.
Da li se više raspravljate na relaciji pevač–menadžer ili kao supružnici?
- Definitivno više razmirica imamo u poslu. Dobro je što smo oboje dinamični, brzo planemo, jedno drugom sve u lice kažemo, argumentovano se raspravljamo, zaključimo šta je najbolje i idemo dalje. Nema ljutnje.
Vodite li sina Kristijana i kćerku Piu na vaše nastupe?
- Moja deca su me često gledala na bini. Dvogodišnja Pia je čak dočekala ovu Novu godinu budna na mom nastupu u Beogradu. Njima je sve to normalno, jer s tim žive odmalena. Ako na putovanja ide i Ivana, obavezno ih vodimo sa sobom, a to su uglavnom veliki koncerti. Za njih dvoje uvek imam vremena, mada smatram da to nije dovoljno. Čini mi se da je to slučaj s većinom roditelja u ovom današnjem užurbanom svetu. Kristijan će za nekoliko dana napuniti četrnaest godina, a oboje imaju dosta toga mojeg. Trudim se da ih vaspitavam tako da izrastu u dobre, poštene i vredne ljude, a da pri tom ne budem prestrog. Sa njima gajim otvoren odnos, sin mi se poverava, dok je Pia još mala.
Jesu li nasledili vaš talenat za muziku?
- Oboje vole muziku, Kristijan svira gitaru, a Pia bubnjeve. Kćerka obožava i da pleše i ima neverovatan osećaj za ritam. Nikada im ništa nisam nametao. Podržaću ih šta god da odaberu kao profesiju i biću tu da im pomognem i naučim ih kako da otklone prepreke na putu koji ih čeka u ostvarenju snova i postizanju životne harmonije.
Je li Kristijan ljubomoran na sestru što je karakteristično za stariju decu?
- S obzirom na to da je između njih velika razlika u godinama, brat se prema svojoj maloj sestri ponaša zaštitnički, a ona mu to uzvraća najslađim poljupcima.
Planirate li proširenje porodice?
- Ove godine ne.
Pre dva meseca vaša majka optužena je za malverzacije, koliko vam je bilo teško da se suočite sa celom tom situacijom?
- U toj situaciji bio sam uz svoju majku. Kakav bih čovek bio da nisam. Sve što se događalo nije bilo nimalo prijatno, a ona je preživela pravi medijski linč. Pritisak je bio ogroman, ali što te ne uništi to te ojača. Tako je bilo i sa mojom familijom. Iako su me, osim na početku prilikom lansiranja „slučaja“, mediji tada poštedeli jer nisam imao baš nikakve veze sa tim, neko vreme sam bio dekoncentrisan. Na moju sreću, takvo stanje je kratko trajalo i već neko vreme sve je u najboljem redu. Ponovo sam u svom sedlu.
Pošto ste loše stvari ostavili iza sebe jeste li priredili zabavu povodom četrdeset drugog rođendana?
- Nisam od onih osoba koje pridaju značaj datumima. Ne volim forme, a rođendane pogotovo. Ovaj sam obeležio zabavom koju sam organizovao u vrtu svoje kuće na koju sam pozvao najuži krug prijatelja. To je bila opuštena varijanta dnevne zabave, pravili smo roštilj, igrali smo stoni tenis. Ni pokloni mi nisu bitni, važnija mi je pažnja. Uostalom više volim da dajem nego da dobijam poklone

Piše: Sandra A. Rilak

 


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti