Novak Đoković: Velikane slava ne menja

Novak Đoković: Velikane slava ne menja

Autor: | 26/09/2011

0

Osvojenom titulom na „US Openu“ Novak Đoković je još jednom dokazao da je neprikosnoven vladar teniskih terena. Iako je dostigao vrh i osetio sreću što mu ostali protivnici gledaju u leđa, ne želi da posustane, već će uložiti još veći napor i rad kako bi i dalje bio nezaustavljiv. Sada mu je najveća želja da podigne pehar i na jedinom „grend slemu“ koji nije pokorio - franscuski „Roland Garos“. Na ispunjenje tog sna moraće da sačeka sledeću godinu, a do tada radovaće se svim drugim pobedama.
Novak je iz Njujorka došao u Beograd, gde se zbog obaveza u „Dejvis kupu“ pridružio saigračima iz reprezentacije. Sa devojkom Jelenom Ristić privatnim avionom stigao je na beogradski aerodrom. Kako bi ga sačuvali od fanova i predstavnika medija, brojno obezbeđenje ga je sprovelo do džipa koji ga je odvezao u „Beogradsku arenu“, dok je njegova izabranica otišla u roditeljski dom.
Đoković je u Americi bio bez svoje porodice, a sa tribina su ga bodrili devojka i stric Goran, kao i članovi stručnog štaba, dok su majka Dijana, otac Srđan sa mlađim sinovima Markom i Đorđem mečeve pratili u Beogradu. Oni su ga i sačekali na aerodromu, a najbolji svetski teniser nije krio sreću što je ponovo sa svojom porodicom.
- Osvojio sam četiri „grend slema“ u karijeri, tri ove godine i to je za mene veliko dostignuće. Uzbuđen sam. Drago mi je što sam se vratio i da slavim ovu titulu sa porodicom i prijateljima. Imao sam stvarno fantastičnu podršku i pored toga što niko od moje najbliže porodice nije mogao da dođe u Njujork. Ne bih uspeo da stignem do svega ovoga bez meni dragih ljudi, bez mog tima, devojke Jelene i porodice koja je za mene navijala u Srbiji - rekao je Novak.
Uprkos velikom uspehu koji je postigao ostao je isti onaj dečak koji se sa drugarima igrao ispred zgrade na Banjici. Slava ga nimalo nije promenila, a za svoje prijatelje iz detinjstva, kad god je u Beogradu, uvek nađe vremena. Neke od njih ponekad i ugosti na nekom od turnira, a da se nimalo nije promenio pokazuje i to što je uvek spreman za šalu. Čak i onda kada je na terenu pred više desetina hiljada gledalaca. Do sada je ljubitelje tenisa zabavljao imitacijama kolega i koleginica, a od „US opena“ to čini i plesom.
- Svako treba da se seti odakle dolazi i gde je ponikao, kako je vaspitavan i to primeni u životu, koji je pun izazova. Svakodnevno imam mnogo iskušenja, na terenu i van njega, ali sve je to normalno. Svestan sam da će medijska pažnja sada biti više usmerena na mene, jer sam uspešniji u onome što radim. Međutim, moj život je isti kao što je bio do pre šest ili deset godina. Zaista pokušavam da pojednostavim stvari u svom životu, da održim taj balans između privatnog i profesionalnog, i to je jako bitno - istakao je Novak.
I dok se svet divi njegovim pobedama, Novak i dalje sanja. Za njega profesionalna granica ne postoji. Na privatnom planu je podjednako ostvaren, uživa u ljubavi sa devojkom, ali od venčanja, iako je bilo novinskih napisa, da će jednom drugom ove jeseni u manastiru „Gračanica“ izgovoriti sudbonosno „da“, za sada nema ništa.
- Svestan sam da mediji moraju da prave senzacije, svašta pišu, tako da ne obraćam pažnju na sve to. Dokle bih dogurao ako bih demantovao šta sve pričaju i govore o meni. Sigurno je da neću objaviti kada i gde ću se oženiti. Moj privatni život je samo moja stvar i ne želim da ga delim sa bilo kim - kaže najbolji teniser sveta.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još