Novak Đoković: Dani opuštanja u Beogradu

Novak Đoković: Dani opuštanja u Beogradu

Autor: | 04/10/2011

0

Da put do ostvarenja velikih snova podrazumeva veliki trud, istrajnost i odricanja, i da često nije lako suočiti se sa nepredviđenim okolnostima dokazao je Novak Đoković. Jedna od takvih situacija bila je tokom sjajnog meča „Dejvis kupa“ protiv Huana Martina del Potra, kada je zbog povrede leđnog mišića morao da preda meč, što je našem najboljem teniseru teško palo. Povreda nije previše ozbiljna, ali je neophodno da miruje.
- Povreda nije tako ozbiljna kao što smo mislili. U pitanju je ruptura leđnog mišića koja zahteva odmor.
Problem sa leđima kod našeg šampiona pojavio se kada je pobedio Rafaela Nadala na finalu „US opena“. Novak je rekao da postoji mogućnost da će preskočiti turnire u Pekingu i Šangaju, koji se održavajui sledećeg meseca, i da neće žuriti sa povratkom na teren, kako ne bi rizikovao pogoršanje zdravstvenog stanja.
- Nadam se da ću se dotle oporaviti. Svakako ne želim da rizikujem i pogoršavam povredu zbog učešća na jednom ili dva turnira sledećeg meseca. Teško je tačno precizirati koliko dugo ću se odmarati - rekao je uspešni Beograđanin koji je otkrio da nikada ranije nije imao ovakvu vrstu povrede i dodao:
- Ovu povredu zadobio sam još na „US openu“ i potom se ona pogoršavala. Tokom tog turnira osećao sam je sve više, a potom sam na finalu osetio oštar bol.
Danima posle toga naš teniski as bio je u centru pažnje zbog aktivnosti van terena. Naime, sa dugogodišnjom devojkom, Beograđankom Jelenom Ristić, sportista je provodio većinu vremena. Pojavili su se zajedno na humanitarnoj večeri sa poznatim ličnostima u klubu „Stefan Braun“, gde su uživali u haus ritmovima poznatih svetskih didžejeva, kao i u druženju sa ostalim našim teniserima. Posle toga, Novak je viđen i fotografisan na „Večeri devedesetih“, na prestoničkom splavu „Freestyler“, gde je bio sa drugovima iz reprezentacije. To je bilo sve što se tične večernjih aktivnosti, jer mu je lekar preporučio što više da miruje i da se odmara. Iz tog razloga, Novak je najradije provodio vreme u svom domu uz devojku i sa porodicom, a gotovo svake večeri pozivao je u goste drugove sa kojima je uživao u dugim razgovorima u intimnoj atmosferi. Svaki dan odlazio je na terapiju, kako mu je preporučeno, da bi mu što pre bila sanirana povreda leđnog mišića. Tokom proteklog vikenda bio je kum na svadbi njegovog druga, što mu je bio još jedan lep zadatak.
I dok su poznati srpski teniseri, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac protekle nedelje nekoliko puta viđeni u popularnim beogradskim kafanama kako uživaju u roštilju, samo Novak nije bio u njihovom društvu. To je razumljivo, ako se uzme u obzir da je na specijalnom režimu ishrane zbog kojeg, kako misle mnogi sportski znalci, stalno odnosi pobede i osvaja trofeje. Poznati dvadesetčetvorogodišnjak izuzetno vodi računa šta od namirnica unosi u organizam.
Od kako je prošle godine prešao na ishranu bez glutena, osvojio je šezdeset dva meča, a izgubio samo dva. I sam Đoković, dijetu smatra veoma delotvornom, od kako mu je njegov nutricionista nizom analiza pokazao da je intolerantan na gluten.
Najbolju godinu njegove dosadašnje sportske karijere obeležio je ovaj poseban način ishrane.
- Izgubio sam malo u kilaži, ali mi je to samo pomoglo jer su sada moji pokreti mnogo oštriji i fizički se osećam odlično - rekao je Novak kojem ne prijaju ugljeni hidrati, a koji su ranije bili njegov najčešći izvor energije. Sada se hrani alternativnim namirnicama, kako bi imao potrebnu energiju za duge i naporne mečeve.
Ono što se takođe čini logičnim, u priči o munjevitom uspehu Novakove igre u proteklih godinu dana, jeste da se njegova devojka Jelena Ristić sada čini primetnijom u javnosti - kao da su bliže „ozvaničenju veze“. Od kako je „debitovao“ njihov prvi javni poljubac na crvenom tepihu na „Filmskom festivalu“ u Kanu, što je bilo u maju, par je postao gotovo nerazdvojan u javnosti. Ranije se znalo da dele isti krov nad glavom u teniserovom domu u Monte Karlu, a potom je Novak sve više počeo da priča o devojci koja mu je, očigledno, najveća podrška i zbog koje se oseća vrlo emotivno stabilno i zrelo. U Kanu je prelepu Jelenu poljubio, pred blicevima svih fotoreportera, na holivudski način, a potom su mediji, domaći i svetski, počeli da govore o njihovom venčanju, koje bi, prema procenama mnogih, trebalo da se dogodi do kraja ove godine.
Zaljubljeni par se pre izvesnog vremena fotografisao za editorijal magazina "Hello!", kada je Novakova devojka izjavila:
- Veoma je lepo i uzbudljivo kada se dvoje vole i još usput rade neke zanimljive stvari zajedno. Uživam u snimanju sa ovolikim brojem ljudi na setu. Ovo je novo iskustvo za mene, ali ne i za Novaka.
Jelena, koja je godinu dana starija od Novaka, do preseljenja u njegov dom u Monaku, živela je najpre u roditeljskom domu. Ljupka plavuša, koja ima stariju sestru, pohađala je beogradsku Sportsku gimnaziju kada je upoznala tenisera.
- Na prvi pogled me je osvojila osmehom. Naravno, fizički izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali je za ljubav potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala bogu što smo se upoznali pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je on imao sedamnaest godina - ponosno je istakao Đoković.
Dok se vredni sportista sjajnom igrom probijao u svetskom tenisu, Jelena je studirala menadžement na jednom poznatom italijanskom fakultetu. Po završetku studija preselila se u Monte Karlo i zaposlila se kao koordinator ljudskih resursa u libijskoj naftnoj kompaniji „Tamoil“. Veoma je vredna i postiže briljantne rezultate u edukovanju, te stalno radi na sebi, o njoj kažu njeni prijatelji. Trenutno sprema doktorat na Univerzitetu „Bokoni“, gde je studirala, što veoma imponuje njenom slavnom dečku.
- Jelena je izgrađena ličnost, ima svoj posao i sada sprema doktorat. Njena nesebična podrška mi mnogo znači - rekao je najbolji imitator među teniserima, koji je u nedavnom intervjuu rekao da je njegova „neopisiva želja da jednog dana postane porodičan čovek i ima mnogo dece“. U toj nameri je sve odlučniji, jer je teniser, koji je novoimenovani nacionalni ambasador „Unicefa“ u Srbiji, kako navodi britanski časopis „Miror“, o mogućem venčanju rekao:
- Moglo bi čak biti dobro i za moju igru. Imam osećaj da je Rodžer Federer postao daleko opušteniji od kako se oženio i postao otac. Možda ću doživeti isto iskustvo.
Poznato je da je Novak, koji važi za mladića kojeg slava i uspeh nimalo nisu promenili, pored članova najuže porodice veoma vezan za dedu Vlada Đokovića, te je dane odmora i rehabilitacije u Beogradu iskoristio da sa njim provede što više vremena. Pored toga, dosta vremena Novak provodi sa naboljim prijateljem Vukom, ali skoro uvek u njegovom društvu je i Jelena. Dok njihova ljubav deluje sve snažnije i stabilnije, sigurno je da je uz Jeleninu podršku teniseru lakše da prevaziđe zdravstvene tegobe koje trenutno ima.
I dok mediji i dalje najavljuju njihovo venčanje, dvoje uspešnih i zaljubljenih mladih ljudi, čini se, mnogo ne obraćaju pažnju na to, već uživaju skladnoj vezi.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti