Novak Đoković: Veliko srce velikog asa

Novak Đoković: Veliko srce velikog asa

Autor: | 12/10/2011

0

Da je naš najbolji teniser Novak Đoković human i emotivan dokazao je mnogo puta tokom dosadašnje karijere, učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama. Protekle nedelje je as „belog sporta“, tokom svog boravka u Beogradu, bio vrlo aktivan. Najpre je kao ambasador „Unicefa“ sa devojkom Jelenom Ristić posetio vrtić „Pčelica“ u Smederevu. Sportista poznat po veselom duhu uživao je u druženju sa decom i upoznao se sa radom ove predškolske ustanove. Tom posetom naš teniski as je započeo svoju ambasadorsku misiju koja će mu omogućiti da se aktivira u borbi za prava dece i promoviše značaj obrazovanja u ranom detinjstvu.
- Ono što sam naučio kao dete i dalje ima ogroman uticaj na moj život. Imao sam sreću i privilegiju da imam dobar početak života i šansu da razvijam svoj talenat. Nažalost, ovakav početak života nemaju sva deca. Zato moramo da dodatno pomognemo i podržimo decu koja su rođena u siromaštvu ili na margini društva, kako bi ostvarili svoje snove. Predškolski programi su od suštinskog značaja, jer maloj deci pružaju maksimalne mogućnosti za uspeh u kasnijem obrazovanju i obezbeđuju im startnu pobedničku poziciju - rekao je poznati dvadesetčetvorogodišnjak.
Već narednog dana najpopularniji srpski sportista u svetu učestvovao je u humanitarnoj utakmici organizovanoj na stadionu „Marakana“. Utakmica između ženske sekcije „crveno-belih“ i glumačke ekipe filma „Montevideo, Bog te video" bila je upriličena s ciljem sakupljanja sredstava za pomoć prevremeno rođenoj deci i radi kupovine inkubatora u okviru akcije "Bitka za bebe", a društvo mu je pravio brat Marko. Osim Novaka, učestvovale su i brojne poznate ličnosti i sportski radnici. Sem na fudbalskom terenu, gde je dao jedan gol, Novak Đoković je humanost pokazao i posle meča, kada je objavljeno da će se fondacija koja nosi njegovo ime uključiti u ovu plemenitu akciju.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin