Aca Lukas: Ostvarenje sna

Aca Lukas: Ostvarenje sna

Autor: | 02/11/2011

0

Jedan od najpopularnijih estradnih parova naše javne scene, pevač Aca Lukas i izabranica njegovog srca, stilistkinja Sonja Vuksanović, nedavno je svoje porodično carstvo uvećao za još jednog člana. Pre sedam nedelja dobili su kćerku Viktoriju, koja je unela novu radost u njihov život. Iako su poslovno prebukirani, jer je Aca angažovan oko nastupa i koncerta koje će tradicionalno održati 3. novembra u „Beogradskoj areni“, a Sonja na pripremama za otvaranje novog butika, oboje ističu da im njihova mala kćerka zadaje samo slatke muke. Trenutno, ona je njihov centar sveta, pa im nimalo ne smeta što ih budi noću pa često svoje jutarnje i dnevne poslovne aktivnosti započinju neispavani. Uspešan muzičar i njegova suprugaposvećenisu roditelji, što su već pokazali brigom prema deci iz  prethodnih brakova, ne robuju predrasudama i sujeverju. Budući da se Sonja porodila u Nemačkoj, njihova kćerka Viktorija je sa svega dve sedmice putovala avionom. Najmlađeg člana porodice, naravno u skladu sa njenim tempom života,  potpuno su uključili u svoje aktivnosti, pokazujući da beba nije „bauk“ čijim rođenjem sve staje, već biće kome bi roditelji maksimalno trebalo da se posvete i raduju, ne zanemarujući svoje privatne i poslovne potrebe i obaveze.
- Ponašanjem i odnosom prema našoj nedavno rođenoj kćerki moj suprug Aca i ja možda odskačemo od klišea koji vlada u porodicama u našoj zemlji. Nijednog trenutka ni trudnoću ni porođaj nisam shvatala kao  vanredno stanje koje treba da unese nemir u naš pređašnji život. Dok sam bila u drugom stanju ponašala sam se normalno, u skladu sa svojim osećanjima. Naravno, Viktorija nam je sada prioriret i centar našeg sveta, ali Aca i ja sasvim normalno funkcionišemo kao i pre. Jedino nas malo  sputava to što ne možemo preko noći da se spakujemo i odemo u obilazak nekog evropskog grada. Međutim, sve je to normalno i nimalo nam ne smeta, jer je povod više nego dragocen. U jednom trenutku se zapitaš kako smo uopšte mogli da živimo bez ovakvog preslatkog bića. To sam pomislila i kada sam rodila svoju prvu kćerku Sofiju. Deca jesu briga, ali i bića koja vas neizmerno raduju i menjaju suštinu vašeg života nabolje - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže Sonja Vuksanović. Na njene reči nadovezuje se njen suprug Aca:
- U potpunosti se slažem sa Sonjom. Decu obožavam i meni ih nikadanije dosta. Viktorija je oplemenila naš odnos i prvo što uradim kada u uđem u naš dom idem, trčim da poljubim našu malu princezu. Ne mogu da opišem šta osećam kada sam u njenoj blizini.
Posle venčanja vodili ste predivan život pun izazova. Aca je iza sebe imao dva, a vi, Sonja, jedan. Tu su i vaša deca iz prethodnih brakova. Kako ste se odlučili da opet postanete roditelji?
Sonja: Bilo nam je dosadno, ali ne u negativnom smislu reči. Uživali smo u putovanjima, u potpunoj slobodi, odrasloj deci, ali nam je nedostajalo malo akcije. Tako da nas je dolazak Viktorije potpuno raznežio i uneo novu vrstu emocija u naš dom. Aca i ja smo želeli dete i mislim da u zajedničkom životu, ako postoje mogućnosti, treba rađati. Naša beba nas je još više zbližila i primećujem da sada Aca i ja imamo harmoničniji odnos.
Aca: Ne razumem ljude koji mogu, a ne žele da imaju decu. Čemu onda ta veza ili brak. Dete je najlepši plod ljubavi koje samo može da vas usreći. Život bez deteta je besmislen. Ako sa nekim već stupiš u bračni odnos, dete se nekako podrazumeva. U suprotnom, šta će mi brak, pre ću da biram  avanture.
Niste robovali ustaljenim predrasudama poput onih da dete ne treba izvoditi četrdeset dana iz kuće.
Sonja: Ne. Hvala bogu, Viktorija je zdrava beba i prilikom konsultovanja sa njenim doktorom ustanovili smo da nije bilo razloga za tim. Radimo samo ono što i njoj i nama prija, bez obzira šta drugi mislili o tome. Sa petnaest dana Viktorija je zajedno sa mnom putovala avionom. Put od Nemačke do Srbije je odlično podnela, gotovo da ga je u celosti prespavala. Mislim da je bila najmlađi putnik od kada postoji kompanija „Jat“. Viktoriji veoma prija boravak napolju, tako da se Aca, moja starija kćerka Sofija i ja utrkujemo ko će da je šeta.
Aca: Ne robujemo staromodnim klišeima i vidim da to našoj Viktoriji odgovara.
Da li vas nerviraju priče i komentari ljudi koji vam zameraju što ih ne poštujete?
Aca: Ma ne. Mnogi me pitaju da li Sonja doji dete, pa se razočaraju kada čuju da ne doji i svako od njih ima svoju teoriju zašto je to dobro. To je naš narod, ne treba mu zamerati.
Uskaču li u pomoć oko čuvanja bebe bake i deke?
Sonja: Bake i deke su opčinjeni najmlađom unukom, zaista uživaju u njoj. Moji roditelji su, nažalost, u Nemačkoj, pa se sa Viktorijom druže i gledaju jena „Skajpu“. Uskoro stižu na mesec dana u Beograd.

Intervju: Jelena Popović
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin