Aca Lukas: Nezaboravno slavlje voljene supruge

Aca Lukas: Nezaboravno slavlje voljene supruge

Autor: | 01/04/2013

0


Poznat kao veliki džentlmen, popularni pevač Aca Lukas svojoj voljenoj supruzi Sonji upriličio je nezaboravno rođendansko slavlje. Kao idealnu destinaciju za ovu zabavu četrdesetčetvorogodišnji muzičar izabrao je Monte Karlo, budući da ni jedno od njih do sada nije bilo u prilici da poseti to predivno mesto. Poput svetskih džetsetera odseli su u luksuznom "Hotel de Paris Monte-Karlo". Lukas je supruzi rođendansku zabavu upriličio u restoranu "Avenue 31", a potom su provod nastavili u restoranu "Mocca" u Kanu.
- Bilo nam je prelepo. Iako mnogo putujemo, ovo nam je bilo jedno od lepših putovanja, pogotovu što je bilo vezano za proslavu mog rođendana. Iako je Monte Karlo poznat kao mesto gde odlaze bogataši, ovaj izuzetan grad je mnogo više od toga. Burna istorija porodice Grimaldi, začinjena glamurom, tragedijom i dramom, daje jedinstven duh Monte Karlu i doprinosi njegovoj mistici. Kada mi je umesto uobičajnih rođendanskih zabava, Aca predložio da moj rođendan sa prijateljima iz Nemačke proslavimo u Monte Karlu bila sam oduševljena. Znala sam da će mi ovo biti jedna od najlepših proslava. U Monte Karlu boravili smo pet dana - na početku razgovora za magazin "Hello!" raspoloženo kaže Sonja Vuksanović.
Prema preporuci prijatelja, Aca je svojoj supruzi povodom njenog trideset sedmog rođendana upriličio svečanu večeru u restoranu "Avenue 31" u Monte Karlu, a onda su otišli u restoran "Mocca" u Kanu, omiljeno stecište svetskih zvezda tokom filmskog festivala. Tog jutra, na Sonjin rođenan, poznatog pevača i njegovu lepšu polovinu osoblje hotela iznenadilo je prijatnim gestom.
- Već na prvi pogled hotel, sa antičkim stubovima i baroknom dekoracijom na podu, deluje impresivno, a poznat je po tome što su u njemu snimali čuveni stari holivudski filmovi. Ipak, više od lepote ovog prostanog hedonističkog carstva značila nam je ljubaznost zaposlenih. Povodom mog rođendana, osoblje hotela iznenadilo me je lepim gestom. Tog jutra, po povratku sa doručka, u sobi me je sačekala rođendanska čestitka i divna torta. Osećala sam se lepo i privilegovano. Ovo je zaista drugi svet, koji nam je veoma prijao - iskrena je Sonja.
Posle romantičnog jutra i celodnevnog obilaženja kulturnih i turističkih znamenitosti Monte Karla, Sonja i Aca u društvu prijatelja proslavili su njen rođendan. Za tu priliku slavljenica je obukla haljinu modnog brenda "Cavali", kao i bundu koju je dobila od supruga na poklon. Restorani "Avenue 31" i "Mocca" u potpunosti su zadovoljili njihova očekivanja. Uživali su u najraznovrsnijim ukusima azijske kuhinje i šampanjcu koji, inače, u Monaku ima status nacionalnog pića.
- Osoblje restorana je bilo izuzetno ljubazno. U svakom trenutku bilo nam je na usluzi, a znajući da mi je rođendan potrudili su se da nam maksimalno udovolje. Prema preporuci šefa kuhinje, izabrali smo azijsku kuhinju, te smo uživali u različitim specijalitetima tog podneblja uz kvalitetno belo vino, mada se ovde celog dana toči šampanjac - priča Sonja.
Posle romantične proslave, bračni par se narednih dana potrudio da što više upozna znamenitosti Monte Karla i oseti duh grada.
- Moja prijateljica Lepa Brena nam je često pričala o Monte Karlu, gde ona ima kuću i često provodi vreme. Prema njenoj preporuci, obišli smo mnoga zanimljiva kulturna i istorijska mesta. Toliko me je Monte Karlo fascinirao da sam se zakleo da ću jednog dana u ovom čudesnom gradu kupiti bar garsonjeru - kroz osmeh priča Aca Lukas. Na njegove reči se nadovezuje supruga Sonja:
- Pored najboljih restorana i fascinirajućeg "Buda bara" uživali smo u odličnom i kvalitetnom šopingu. Od brojnih lepota, najviše su nas oduševili katedrala i posed princa od Monaka. Šetajući se stazama "Formule 1", nisam mogla da zamislim da tim uskim putevima, u vreme trka, silnom brzinom jure čuveni četvorotočkaši.
Popularni pevač, veliki ljubitelj sporta, nije želeo da propusti priliku a da ne poseti čuveni fudbalski stadion "Luis II" u Monaku. Posetili su katedralu u kojoj se nalazi porodična kripta Grimaldijevih, gde je sahranjena i princeza Grejs Keli. Oduševila ih je i poseta egzotičnom vrtu, a nezaobilazna je bila i poseta najstarijem kazinu u Evropi.
- Vreme je bilo predivno. Bašte restorana i kafića su bile prepune. Uživali smo u svakom trenutku - kaže popularni folker koji se sa suprugom prvi put na više dana odvojio od njihove kćerke Viktorije.
- Najteže nam je palo što smo na putovanje otišli bez Viktorije, koja je stalno pitala za nas. Donekle je navikla da Aca zbog nastupa vikendom ne bude kod kuće, ali joj je bilo neobično da mene nema toliko dugo. Neprestano je ponavljala: "Gde mama, gde tata?" Tih pet dana o njoj je brinula Acina majka, a mnogo joj je pomagala i moja kćerka Sofija. Pošto smo se iz Monte Karla u Beograd vratili kasno, ujutru, kada nas je Viktorija ugledala, njenoj sreći nije bilo kraja - kaže Sonja koja se sa suprugom dogovorila da od sada uvek kada im to obaveze dozvole, odu na nekoliko dana ne neko putovanje.
U aprilu planiraju da za godišnjicu braka posete Barselonu i Madrid, a u maju će se upustiti u avanturu krstarenja po Mediteranu. Popularnom muzičaru će predah prijati da bi se odmorio i prikupio pozitivnu energiju za koncertni spektakl koji planira za 8. jun na fudbalskom stadionu "Marakana".
- Veoma se radujem koncertu na "Marakani" jer će mi se na taj način ostvariti moj dečački san. Iako je reč o velikom spektaklu, priznajem da sam potpuno spreman. Veliki sam "zvezdaš", i to svi znaju, tako da je moj najveći san bio da jednog dana napunim "Zvezdin" stadion. Znam da ću uspeti u tome, interesovanje je već sada veliko. Na tom nastupu imaću goste. Pored Ane Visi, sa kojom snimam duetsku pesmu, biće još zanimljivih muzičara, ali neka to ostane iznenađenje - kaže na kraju razgovora za magazin "Hello!" Aca Lukas.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin