Aca Lukas: Porodica mi je vratila izgubljenu veru

Aca Lukas: Porodica mi je vratila izgubljenu veru

Autor: | 14/07/2014

0

Jedna od naših najvećih folk zvezda, pevač Aleksandar Vukasanović poznatiji kao Aca Lukas, proveo je deset nezaboravnih dana na odmoru u turskom letovalištu nadomak Antalije. U društvu supruge Sonje, njihove kćerke Viktorije i četrnaestogodišnje Sofije, Sonjine kćerke iz braka sa pevačem Željkom Šašićem, četvoročlana porodica uživala je u luksuznom hotelu „Riksos premijum“. Od najmodernijih spa-centara, preko restorana sa najraznovrsnijim izborom hrane, ekskluzivnih butika renomiranih brendova i sportskih terena, do pećine sa izgubljenim gradom, „devojke“ i njihov džentlmen svakodnevno su uživali u različitim sadržajima kao stvorenim za hedonizam.
Iako je odmor idealno vreme za razmišljanje o proširenju porodice, popularni pevač otkriva zbog čega Sonja i on ne žele da prave takve planove. Ponosan na uspeh poslednje hit-pesme, dueta sa Svetlanom Ražnatović „Ne zanosim se ja“, u razgovoru za magazin „Hello!“ Aleksandar priča o desetodnevnom uživanju na turskoj rivijeri i sa posebnom emocijom opisuje vreme koje je proveo sa mezimicom Viktorijom, koja će krajem avgusta proslaviti treći rođendan.

Imali ste veliki broj nastupa u poslednje vreme. Koliko vam je prijao odlazak na porodični odmor?

- Moram da priznam da smo jedva uglavili desetak dana odmora pre letnjeg ludila, koje počinje po povratku u Beograd. Ne postoji specijalan povod da odemo baš u ovo vreme, samo smo se ove godine bolje organizovani za razliku od prethodnih. Promenili smo saradnike i sada je sve organizovano i lakše.

Imali ste luksuzan smeštaj u Turskoj. Kako ste se odlučili baš za taj hotel?
- Godinama letujemo u Turskoj i svake godine Sonja i ja biramo drugi hotel u kome ćemo odsesti. Napravili smo odličan izbor sa ovim hotelom, bilo je fenomenalno. Uživali smo zajedno, a najviše vremena smo provodili na bazenu, deci je tamo bilo najzanimljivije.

Kako se najmlađem članu porodice dopao boravak u ovoj zemlji?
- Viktorija je bila oduševljena i raduje se svakom našem zajedničkom putovanju. Ovo je bilo posebno letovanje za nju jer je naučila da pliva. Prvih nekoliko dana nije želela da uđe u vodu i mislili smo da od toga nema ništa, ali kada je najzad ušla u bazen, više nismo mogli da je namolimo da izađe. Strah od vode pretvorio se u oduševljenje. Sa mišićima se toliko opustila da nas više nije konstatovala kada je ulazila u vodu. Samostalno je plivala i našla dosta novih drugarica sa kojima je uživala u vodenim čarolijama.

Odlučili ste da na put krenete bez dadilje. Ko je preuzeo njenu ulogu - vi, Sonja ili Sofija?

- Bio je to pravi porodični odmor, na kome smo se posvetili jedni drugima i savršeno funkcionisali bez dadilje. Volimo zajednička putovanja i tada nam nije potrebna nikakva pomoć. Dovoljno nam je što smo zajedno i tada se svaka situacija može rešiti.

Jeste li uspeli da provedete neko vreme nasamo sa suprugom?
- Naravno, uspeli smo da ukrademo neki trenutak samo za nas.

Vraća li vas kćerka u detinjstvo, desi li vam se da uhvatite sebe da podetinjite pored nje ili ste u svakom trenutku ozbiljan i odgovoran otac?

- Ne podetinjim pored nje, jer ipak moram da vodim računa o njoj, ali uživam u svakom trenutku koji provodimo zajedno. Veoma sam slab na nju, užasno sam je razmazio, uživam u svakom trenutku njenog odrastanja.

Hotel obiluje različitim sadržajima. Gde ste provodili najviše vremena?
- Zbog Viktorije najviše vremena smo bili na bazenu, a mnog nam se dopao i hamam gde smo se Sonja i ja relaksirali. U sklopu hotela nalazi se i akvapark sa delfinima. Nismo zaplivali sa njima, ali smo gledali šou i uživali u predstavi.

Hotel koji ste odabrali za letovanje rado posećuju svetske zvezde. Da li je neko od njih boravio kada i vi?
- Nismo sreli nikoga, ali je za vreme našeg boravka Britni Spirs održala koncert u tom kompleksu. Moram priznati da nisam otišao da pogledam njen nastup, jer nisam baš njen ljubitelj, čak ni Sofija nije bila zainteresovana da je vidi i sluša. Ipak, čuli smo šta se dešava, muzika je bila glasna, i to nam je bilo sasvim dovoljno.

Jeste li na odmoru isključivo koristili ležaljke ili ste se trudili da što više plivate?

- Nisam se mnogo trudio da radim na kondiciji. Otišao sam da se odmorim i pripremim za predstojeće nastupe i baš mi je prijalo. Vreme u bazenu provodio sam u igri sa Viktorijom, plivanje me je manje zanimalo.

Jeste li, usled takvog hedonističkog letovanja, dobili na kilaži?
- Leti uvek izgubim na težini. Zbog vrućine ne mogu mnogo da jedem, jednostavno mi ne prija. Zimi jedem više jer mi je frižider bliže. Leti provodim malo vremena kod kuće, pa to najviše utiče na kilažu, a ni tokom odmora nisam preterivao.

Bili ste jedini muškarac u društvu tri dame. Ko je kome više udovoljavao?

- Kao i uvek, ja njima. Otišli smo na zajedničko letovanje, čime sam želeo da udovoljim i njima i sebi, ali sam im u svakom trenutku bio na usluzi. Uglavnom sam im trčkarao po vodu i sokove, dok su one uživale pored bazena. Bilo je izuzetno toplo, temperatura je prelazila četrdeset stepeni, tako da je osveženje bilo neophodno u svakom trenutku.

Imate izuzetno atraktivnu suprugu, što je leti posebno uočljivo kada se nosi bikini. Smetaju li vam pogledi drugih muškaraca?
- Ne smetaju mi, naprotiv. Šta će mi žena koju niko ne gleda, takvu ni ja ne bih gledao. Nemam nikakvu ružnu reakciju, u stvari uopšte nemam reakciju, možda samo zato što mi prija. Srećan sam i ponosan na nju.

Da li su vam i tokom odmora u Turskoj tražili autograme ili ste uživali u "anonimnosti"?
- Uživao sam prilično, ali uvek ima onih koji vas prepoznaju, čak i tamo. Sve je to simpatično i umereno.

U prethodnom intervjuu za magazin „Hello!“ rekli ste da priželjkujete prinovu. Da li vam se želja ostvarila?
- Ja jesam rekao da to priželjkujem, ali Sonja i ja to ne planiramo. Ako se desi, desiće se, ali sigurno da to nećemo planirati. Bila bi to lepa razlika u godinama između dvoje dece, ali meni je ipak četrdeset pet.

Priželjkujete li, ipak, da vam supruga podari i sina?
- Moja princeza nema konkurenciju.

Kako se Viktoriji dopada ideja o novom članu porodice ili uživa u tretmanu mamine i tatine ljubimice?
- Viktorija je centar našeg sveta. Ona je ljubomorna čak i na naš odnos, toliko da nas odmah razdvaja čim se približimo jedno drugom. Ne znam kako bi to podnela, još je mala, pa se ne izjašnjava, ali nisam siguran koliko bi joj se to dopalo.

Krajem avgusta slavite njen treći rođendan. Da li se već kuju planovi za proslavu?
- Verovali ili ne, Viktorija sve već ima isplanirano do detalja. Sve se zna - i igraonica u kojoj će se rođendan organizovati, čak i dizajnerka koja kreirira njenu rođendansku haljinu. Ja u šali kažem kako ja za sve ove godine nisam imao nijednog sponzora, a Viki sa nepune tri godine ima sve, i svašta joj nude.

Na snimku koji ste objavili na „Jutjubu“ Viktorija peva vašu duetsku pesmu sa Cecom Ražnatović „Ne zanosim se ja“.
- Video je potpuni hit na internetu. Viktorija zna ceo tekst napamet. Pitaju je ko peva tu pesmu, a ona kaže „Ceca i Aca“, a kad je pitaju koji Aca, kaže Aca Lukas. Tako da sam za nju i dalje Aca Lukas, a ne Aleksandar Vuksanović.

Publika još iščekuje singl "Magla", koji ste najavljivali početkom godine. Zbog čega odlažete premijeru?
- Puno radim i ne stižem uvek da održim obećanje, ali najkasnije na jesen stiže novi singl, a siguran sam, i novi hit.

Sledeće godine obeležavate dve decenije od izlaska vašeg prvog solo albuma. Razmišljate li kako ćete obeležiti jubilej?
- Kad završimo sve letnje obaveze, moj tim i ja sešćemo i smisliti kako ćemo, na najbolji način, proslaviti taj jubilej. Zaslužili smo i mi i fanovi dobar provod za pamćenje.

Pre nekoliko sedmica u medijima je osvanula vest da ste zatražili policijsku zaštitu zbog pretnji po vašu i bezbednost vaše porodice. Osećate li se još ugroženim?
- Ne bih o teškim temama u ovako lepom trenutku posle odmora i potpunog opuštanja. Verujem u pravdu i Boga i siguran sam da će sve biti u najboljem redu.

Odajete utisak odlučne i jake osobe. Jeste li se ikada osetili bespomoćno i ko vam je vratio izgubljenu veru?
- Nažalost, jesam, u proteklim mesecima. Izgubljenu veru vraća mi porodica, najbliži prijatelji i, naravno, moji fanovi. Shvatio sam da su mi za popularnost bili potrebni prijatelji i fanovi, ali za veliku popularnost potrebni su i neprijatelji. Svima im puno zahvaljujem.

Pošto ste „napunili baterije“ u Turskoj, kakvi su vam planovi po povratku u Beograd?
- Očekuje me letnja turneja, ali ove godine neću raditi toliko kao prošle, ne mogu toliko. Prošlo leto je bilo pakleno, ovo će, nadam se, biti lakše. Voleo bih da krajem avgusta ponovo odem na odmor, ali o tom potom.


Intervju: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još