Aca Lukas i Sonja Vuksanović: Bajkovito slavlje u čast kćerke Viktorije

Aca Lukas i Sonja Vuksanović: Bajkovito slavlje u čast kćerke Viktorije

Autor: | 08/09/2014

0

Poznati muzičar Aleksandar Vuksanović i njegova supruga, stilistkinja Sonja razigranom žurkom u beogradskoj igraonici „Plej“ proslavili su treći rođendan kćerke Viktorije, ne skrivajući radost zbog ovog posebnog dana u njihovom porodičnom kalendaru. Četrdesetpetogodišnji pevač i njegova devet godina mlađa supruga u aprilu 2010. godine izgovorili su sudbonosno „da“, a u avgustu naredne godine na svet su dočekali kćerku Viktoriju. Posle pomalo burnog životnog perioda, popularni pevač započeo je vezu sa bivšom suprugom pevača Željka Šašića, sa kojom je uplovio u mirnu luku, u kojoj ga čvrsto drži ljubav prema porodici. Iako je uvek bio prisutan u životu njegove starije dece, kćerke Miljane i sinova Lazara i Andrije, estradni umetnik, rođen u Beogradu, kaže da se četvrto dete rodilo u pravom trenutku, kada je konačno bio spreman da se u potpunosti prepusti čarima roditeljstva. Izuzetna fizička sličnost između njega i najmlađe kćerke dodatno ga razoružava, zbog čega joj nikada ne govori „ne“, a posebno ga raduje kada u njoj prepozna neku svoju osobinu, makar to bila i tvrdoglavost. Uz Viktoriju, Aca jednako ugađa i Sonjinoj kćerki iz prvog braka Sofiji, za koju ističe da je ravnopravni član porodice i njegova treća kćerka. Poznati otac trudi se da sa mezimicom Viktorijom provede svaki slobodan trenutak, priređujući joj iznenađenja i radosne trenutke za pamćenje, a jedan od njih bila je i rođendanska žurka. Ekskluzivno za magazin „Hello!“ porodica Vuksanović otvorila je vrata igraonice u kojoj je proslava organizovana, a ponosni tata podelio je utiske o najradosnijem danu njegove mezimice.
Kako je porodica Vukasnović dočekala rođendan najmlađeg člana?
- Rođendan smo proslavili nešto pre ponoći, Sonja je sve osmislila i obezbedila rekvizite kako bismo Viktoriji na početku priredili iznenađenje. Bila je oduševljena zbog poklona u kesama sa likom njenog omiljenog crtanog lika Pepa Praseta. Preko dana je bila u vrtiću, gde je slavila sa drugarima, i posle toga nije bilo lako doći u igraonicu, jer ona ima svoj ritual da posle vrtića odspava, što tog dana nije bilo moguće. Malo je i plakala, ali čim smo stigli u igraonicu “Plej”, raspoloženje joj se popravilo. Za taj dan posebno se doterala i sama odabrala šta će da obuče. Predivno je izgledala u svečanoj haljini dečjeg brenda „Ninia“ i štiklama.
Iako je mala već zna šta želi.
- Viktorija je zrelija od svojih vršnjaka i sa njom možete da pričate kao sa odraslim detetom. Tačno zna šta hoće, a šta ne, tvrdogalava je i uporna. Kada nešto zacrta, dok to ne dobije, ne staje. Koristi sve vrste oružja, red suza, red osmeha, red ulizivanja. Apsolutno sve.
Da li je Sonja birala vašu odevnu kombinaciju za taj dan?
- Ovog puta sam se sam stilizovao. Pitao sam Sonju da li može kombinacija koju sam odabrao, odobrila je, i to je to. Ali, budući da mi je ona kupila to odelo, na kraju dođe na isto, kao da me je ona obukla.
Šta ste kćerki poželeli i da li je Viktorija imala neke posebne želje?
- Da bude najsrećnija na svetu, a učiniću sve što je do mene da tako i bude. Viktorija je jedno skromno dete. Kada je pitate šta želi da joj kupimo, ona samo kaže „čokoladu“. Dobila je mnogo poklona kojima se obradovala, a posebno joj se dopala igraonica u kojoj smo organizovali žurku, jer nudi izuzetne, raznovrsne sadržaje prilagođene različitim uzrastima mališana, a i usluga je na zavidnom nivou. Zahvaljujući ljubaznom osoblju i predusretljivosti svi gosti bili su prezadovoljni. Jednom rečju, bilo je to bajkovito slavlje.
Prvi komentar svakoga ko vidi Viktoriju je da neodoljivo podseća na vas.
- To se zove genetika. Sva moja deca liče na mene, ali ona najviše. Kada je pogledam, vidim sebe. I dok je bila manja imala je neke pokrete slične mojima, a sada je to prilično izraženo. Čini mi se kao da je bilo juče kada se rodila. Kažu da što si stariji vreme ti brže prolazi, a izgleda da je stvarno tako.
Osim lika, da li je nasledila i neke vaše karakterne osobine?
- Tvrdoglavost, ali nisam siguran da li je tu osobinu nasledila od mene ili Sonje.
Da li je više privlači moda ili muzika?
- Muziku obožava, najviše na svetu voli da peva, ali kao i sve devojčice voli lepo da se obuču, pa ume i da „cinculira“. Mora da, kako kaže, „izabele šta će obući“.
Umete li da budete strogi prema njoj?
- Prema njoj nikako ne mogu da budem strog i mislim da to nije baš najbolje, ali Sonja je tu da bude stroga. Viktorija je vrlo osetljivo dete, naročito na moje reakcije. Ako neki put mahinalno povisim ton i glasnije kažem „Viktorija“, ona se odmah rasplače.
Koliko vas je Viktorijino rođenje promenilo?
- Prvo se desila Sonja, koja mi je u život unela novu energiju, a onda i Viktorija i sve je to donelo pozitivne pomake u mom životu. Svu decu podjednako volim, ali mislim da sam bio najzreliji kada sam nju dobio. Svako rođenje deteta donelo mi je neki novi osećaj, ali sada drugačije gledam na vreme kada muškarac treba da postane otac. Naravno, nemoguće je propisati kada je to, ali mislim da bi trebalo sačekati i ne žuriti sa roditeljstvom. Za muškarca je idealno da se na taj korak odluči između tridesete i trideset pete godine, jer do tada sazreva za ulogu oca. Lično mislim da nijedan nije spreman na to ranije. Ja sam prvu kćerku dobio u dvadeset prvoj, mislim da sam joj sjajan otac, ali drugačije je kad dete odrasta pored vas. Sva moja deca se super slažu, ali se ne viđaju često. Trenutno je takva situacija. Trudimo se da ih zbližimo što više, a kad Viktorija poraste, s vremenom će se više i družiti.
Gledate li nekada sa Viktorijom crtane filmove?
- Redovno ih gledamo. Ona ima neki svoj kanal na kome gleda ove novije crtaće, Pepa Prase joj je omiljeni crtani lik, ali gleda i Pčelicu Maju, a to sam i ja gledao kao mali. Doduše, ja sam voleo malo drugačije crtane, mornar Popaj i Pink Panter su mi bili omiljeni, čak sam i skupljao igračke sa njegovim likom.
Čitate li joj priče za laku noć?
- Ne čitam, ali joj pričam. Počnemo bajkama braće Grim, a onda negde od polovine pređem u obradu njihovih priča i sve se završi na neki moj način.
Koju priču iz detinjstva pamtite?
- Najviše sam voleo basne, a jednu sam posebno upamtio, što mi se kasnije u životu najčešće ostvarivalo. To je basna o lisici i kiselom grožđu. Vrlo je kratka, ali poučna. Lisica je želela da ubere grožđe, toliko joj se jelo da je pokušavala da ga dohvati na sve načine. Ali kada je shvatila da nikako ne može, okrenula se i rekla: „Šta će mi ovo grožđe, ionako je kiselo“. Ceo život susrećem se sa ljudima koji žele nešto što im nije dostupno, a voleli bi jako da to imaju. Kada vide da je nemoguće, onda im je kiselo. Ja im dođem kao to grožđe. Sa time se celoga života susrećem. Kada bi pokušali da na drugačiji način shvate mene i moj život, verovatno bi se drugačije ponašali prema meni.
Kako se branite od takvih ljudi?
- Stojim na grani i ne dam da me uberu.
Koliko ste skloni analiziranju prošlosti i da li učite na sopstvenim greškama?
- Sve što nam se u životu događa ima neki značaj, veći ili manji, pozitivni ili negativni. Čovek nikad ne zna šta nosi dan, a šta noć. Ja iz svog života izvlačim pouke i iz osećaja koji je usledio učim o svojim narednim potezima. Ako mi je bilo lepo, gledam kako to da ponovim, ili iskočim iz koloseka koji me vodi ka onom što je bilo ružno. Smatram da nisam glup, jer u životu nisam napravio više od dve greške sa istom stvari. Greške ću praviti do kraja života, toliko ima stvari u životu u kojima može da se pogreši.
Ugrizete li se nekada za jezik zbog nečega što kažete javno?
- Nikada, jer vrlo dobro znam šta sam rekao. Ako se i ugrizem, ugriz dođe odmah posle onoga što sam rekao i ispravim se istog trenutka. Mnogo puta sam rekao „izvini“, i nije mi problem da to izgovorim.
Ovog leta uživali ste u porodičnom odmoru na više destinacija.
- Uvek sam se trudio da što više vremena posvetim porodici i svaki slobodan dan sam sa njima. Iz godine u godinu pokušavam da smanjim intenzitet posla, da bih njima posvetio što više vremena. To mi je najbitnije od svega.
Kako ste reagovali kada je Sofija na Fejsbuku promenila prezime?
- Ona je još dete i svi oko nje na „Fejsbuku“ su Vu, pa je onda i ona to uradila. Ne vidim šta je tu strašno. Sofija je moje dete kao i sva ostala moja deca, ali njenog oca ne želim i ne pokušavam da istisnem iz njenog života. I ja sam otac koji ne živi sa svojom decom, i znam kako je to, prema tome nikada ne bih bio na suprotnoj strani do njenog oca, kada je ona u pitanju.
Da li je tačno da ste odlučili da promenite neke životne navike, promenili ste ishranu i smanjili konzumiranje cigareta?
- Još nisam u potpunosti ostavio cigarete, ali ne pušim toliko kao pre. Prešao sam na elektronske cigarete, što mi je dosta pomoglo u tome. Mislim da ću u narednom periodu još smanjiti. Dopadaju mi se ukusi tih ulja, često uzmem mentol, a sada sam počeo i da mešam ukuse. Počeo sam i sa dijetom, ali ne klasičnom, prestao sam da jedem ono što mi ne prija. Pored toga, više vremena odvajam za odmor, nisam kao nekad u neprestanoj žurbi. Prija mi da ležim ispred televizora i gledam filmove.
Uskoro počinje nova sezona emisije „Zvezde Granda“ koja se ove godine prikazuje na televiziji „Prva“. Kakva su vam očekivanja?
- Moram da kažem da jedva čekam da emitovanje počne, jer sam oduševljen koliko su ljudi iz produkcije to ozbiljno shvatili. I do sada je to bio najgledaniji format, ali mislim da ćemo ovoga puta oboriti sve rekorde gledanosti. Televizija  „Prva“ toliko je ozbiljno pristupila tome, da sam ja, blago rečeno, fasciniran.
Osećate li zbog toga veću odgovornost nego ranije?
- Ovo je sada ozbiljnije, ali uvek sam osećao odgovornost prema toj deci. Za mene kažu da sam najstroži član žirija, ali ja sam samo govorio ono što mislim. Ispao sam najgori, ali obično smo se svi u žiriju, nas petoro, složili kada vidimo da neko nema šanse.
Imate li vremena za snimanje novih pesama?
- Mislim da ću do kraja godine ući u studio, ali sada želim još malo da se odmorim, a onda da krenemo sa „Zvezdama Granda“, jer osećam veliki naboj i želju da to bude na najvišem nivou, a posle toga bih voleo da snimim novi album.

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Mesto snimanja: Igraonica „Play“, Ivankovačka 6, Beograd, telefon: 011 / 405 - 90 - 10
http://www.igraonicaplay.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin