Aca Lukas i Sonja Vuksanović: Imamo mnogo razloga za slavlje

Aca Lukas i Sonja Vuksanović: Imamo mnogo razloga za slavlje

Autor: | 05/08/2013

0


Jedan od naših najpopularnijih pevača Aca Lukas i njegova supruga Sonja u skladnom su braku koji brižljivo neguju i čuvaju, trudeći se da svaki slobodan trenutak provedu što kvalitetnije. Pre skoro dve godine život im je ulepšalo rođenje kćerke Viktorije, koju je tridesetsedmogodišnja supruga folk pevača, koja iz prethodnog braka ima trinaestogodišnju kćerku Sofiju, donela na svet u Nemačkoj, gde je odrasla. Inače, Aca iz prethodne nevenčane bračne zajednice ima sina i kćerku, tako da je uspešnom paru najmlađi član život učinio sadržajnijim i lepšim. Uživaju u odgajanju njihove princeze i ništa im nije teško kada je reč o njenim potrebama i željama. Kad god im iskrsne nekoliko slobodnih dana, harizmatični pevač i njegova lepša polovina trude se da sa svojom mezimicom otputuju na neko zanimljivo mesto. Uspešna stilistkinja je i verni suprugov pratilac na njegovim brojnim nastupima u regionu i inostranstvu. Tako je i ovog leta, pa je porodica više od mesec dana uživala na Crnogorskom primorju, gde je Aca nastupao, a preko dana vreme je sa najmilijima provodio na plaži. Luksuzni hotel "Maestral" u Pržnu odabrali su kao idealno mesto koje svim članovima porodice pruža sve pogodnosti za opuštanje i zabavu.
Za magazin "Hello!" srećni bračni par govori o svom odnosu posle tri godine braka, poslovnim planovima i kako provode letnje dane.
- Zaista smo prethodnih mesec dana uživali na Crnogorskom primorju. Osim mojih nastupa i druženja sa porodicom, u Pržnu je odseo veliki broj naših prijatelja, pa smo imali prilike da se sa svima njima pošteno ispričamo - započinje razgovor Aca Lukas. Njegova supruga Sonja dodaje:
- Obožavamo Pržno, tako da svake godine maj obavezno provedemo u tom predivnom mestu, ali ne u hotelu već u apartmanu, u jednoj kamenoj kući na samoj obali. Pošto je ta kuća autentična i u njoj je sačuvana tradicija primorja, svi žele da borave u njoj, pa pet meseci unapred moramo da rezervišemo mesto, ali to nam ne predstavlja problem jer je predivno.

Zbog čega već dve godine uzastopno birate da leto provedete u Pržnu?
Sonja: Pržno je na idealnoj lokaciji, cela uvala u kojoj je mesto smešteno idealna je za decu. Plaža je čista i potpuno prilagođena najmlađima, tako da i oni i mi podjednako uživamo. Nema potrebe da posećujemo druge plaže i mesta na obali. Pošto u Beogradu vodimo intenzivniji život, prija nam da malo usporimo i opustimo se. Hotel u kome smo odseli nudi bogat noćni život, kao što su koncerti naših i inostranih pevača koji nastupaju na bazenu ili u kazinu. Hrana je odlična, a ove godine smo izabrali savršen apartman koji ima sopstvenu baštu. Ja volim Crnu Goru, moji koreni su iz te mediteranske zemlje, pa ne mogu da zamislim da jedno leto prođe, a da neko vreme ne provedem na toj obali Jadrana.

Budući da ste javna ličnost, a da fotografi na Crnogorskom primorju „vrebaju“ sa svih strana, uspevate li da se ipak opustite i odmorite na pravi način?

Aca: Ja sam navikao da je godinama tako. U Crnoj Gori za mene nema pravog odmora, jer ovde boravim pre svega zbog zakazanih nastupa. U suštini ne volim fotografisanja, pa mi svako slikanje za medije teško pada. Pravi odmor je kada odeš negde daleko gde te malo ljudi zna. S druge strane, boravak u Crnoj Gori nam godi jer tu imamo mnogo prijatelja, pa je to idealna prilika da vreme provedemo sa njima.
Sonja: Iskreno, u Crnoj Gori za nas nema pravog hedonističkog odmora. Uspevam da se s vremena na vreme malo isključim i uživam na obali mora ili bazena, ali nije ovo idealna vrsta odmora na koju smo mi navikli, kada ne razmišljamo kako izgledamo, kako smo seli i da li nas neko posmatra. Ipak, uvek uspevamo da se prilagodimo i dobro osećamo i u takvim prilikama. Tokom letovanja u Crnoj Gori na spavanje sam išla vrlo rano. Bilo je situacija da Aca u dva sata posle ponoći dođe i kaže mi: „Ajde, spremaj se, izlazimo u provod“. Nisam htela ni da čujem, jer sam u to vreme uveliko bila u snu.

Jeste li išli na nastupe svog supruga?
Sonja: Naravno, kad god sam mogla, posećivala sam njegove koncerte. Želela sam da vidim čuvenu diskoteku „Top Hill“, u kojoj je Aca nastupao. I zaista sam bila fascinirana kako to popularno mesto za izlaske izgleda. Acin nastup je bio odličan, sve je izgledalo kao da smo negde u Evropi. Moj suprug godinama nastupa u „Trokaderu“ i iznova me raduje što svake sezone obori rekord po posećenosti.

Pevači se žale na krizu i lošu sezonu na Crnogorskom primorju, a vama izgleda ide bolje nego ikada?
Aca: Meni odlično ide, ja se zaista nikada nisam žalio na manjak posla. Meni je ova sezona standardna, dobra kao i svake prethodne godine. Tačno je, krize ima, ali trudim se da je dobrom svirkom oteram od sebe.

Budući da preko leta nastupate skoro svako veče, zasitite li se ponekad koncerata?

Aca: Ovo se zove letnja sezona, a nastupi se ne svode samo na vikend. Nekad radim svako veče, plan je napravljen unapred. Dešava se da nastupam deset dana u kontinuitetu, onda sledi pauza od dve večeri kada se odmaram. Osim u Crnoj Gori intenzivno nastupam i u Srbiji, Bosni i u Hrvatskoj. Veoma se radujem svom prvom nastupu u Puli.
Sonja: Zaista mnogo radi, često ga kritikujem i savetujem da smanji koncerte, ali ne vredi. Možda me jednog dana i posluša.

Niste od onih poznatih koji svoj status pokazuje skupocenim jahtama?
Aca: Da jesam, sad bismo ovaj intervju verovatno radili na mojoj jahti. Ne, nisam jedan od njih, skuteri, gliseri i jahte ne pričinjavaju mi naročito zadovoljstvo.

Uspevate li da osim nastupa malo predahnete i uživate na moru?
Aca: Nisam neki ljubitelj plivanja i sportova na vodi. Ne plivam daleko od obale, da ne bih umro pri povratku. Šalim se, naravno, volim da se brčkam, što bi naša deca rekla. Moj najveći odmor je moja porodica i vreme koje provedem sa njima, na moru, u bazenu ili kod kuće.
Sonja: Potrudila sam se da sve organizujem tako da osim pevanja Aca nema drugih obaveza. Trudim se da mu omogućim da što duže spava i da se redovno hrani, sve mu je oprano i ispeglano. Stvaramo mu idealne uslove da bi mogao izdrži takav tempo nastupa i života. Jedino Viktorija zna da mu pokvari planove za spavanje, kada se u osam ujutru uvuče u njegov krevet i počne da ga mazi i tera ga da ustane. Ona mu samo kaže: "Tata, ajmo na dojučak“. On ne može da joj odoli i ustaje istog trena. Posle toga zajedno se zabavljaju na bazenu i u plićaku mora. Posle druženja sa nama, vrati se on u krevet, i mogu da ga pohvalim da nije jedan od onih muškaraca koji je jako nervozan posle dva ili tri sata spavanja.

Oboje iz prethodnih brakova imate odraslu decu. Da li vam ponekad teško padaju obaveze oko malog deteta, kćerke Viktorije?

Aca: Ni najmanje, jer ja decu obožavam i njih nikada nije dosta.
Sonja: Ma kakvi, Viki je umiljata devojčica, mada prilično svojeglava. Brzo napreduje, nema ni dve godine, a priča veoma razumljivo. Moram da se pohvalim da je zbog svoje zrelosti prebačena u stariju grupu mališana u jaslicama. Ona je oduševljena jer joj je sa malom decom bilo dosadno. Mi stalno sa njom pričamo i svuda je vodimo. Koliko god Aca i ja volimo negde sami da otputujemo, već posle nekoliko dana mnogo nam nedostaju deca. Sofija je već velika, malo joj je dosadno sa nama jer već ima svoje društvo i svoj mali svet, dok Viktorija obožava da je sa nama.

Ipak, planirate da se tokom novembra prvi put na duže odvojite od Viktorije, jer putujete u Ameriku i Australiju.
Aca: U prvoj polovini novembra putujemo za Australiju, a u drugoj polovini meseca smo u Americi. Ja više vremena provodim van kuće zbog nastupa, ali to je obično samo dva ili tri dana. Iskren da budem, za to vreme veoma mi nedostaje Viktorija, naročito kada me pita preko telefona kad dolazim.
Sonja: Ne znam kako ćemo izdržati bez nje tako dugo, ali to će biti proba. Do sada smo se najduže od nje odvojili na pet dana i oboje smo hteli da svisnemo koliko nam je nedostajala. Ali ovo je stvarno daleki put koji bi za nju bio veliko maltretiranje. Ne znam kako ćemo izdržati jer znam da kada negde odemo na dva dana i kad joj Acina mama da telefon u ruke i ona me plačnim glasom pita kad dolazimo, odmah pakujem kofere i vraćam se u Beograd. Tako da, po svoj prilici, ja neću odmah krenuti sa Acom na put, nego ću mu se naknadno pridružiti.

Da li je vaša kćerka Sofija tražila od vas da ide sama sa drugarima na letovanje budući da ima trinaest godina?
Sonja: Nije, lakše je kad je sa nama i kad je pod kontrolom. Sofija ima puno poznanika i uvek zna da se odlično organizuje gde god da ode.

Izlazite li lako na kraj sa Sofijinim pubertetom?

Sonja: Koliko god sam mislila da će ići lako, pubertet nije baš prijatan period odrastanja. Sofija ima trinaest i po godina, a ponaša se kao da ima dvadeset tri i po. Uveče izlazi po kafićima. Jednu noć u Pržnu sam je kaznila, uzela sam joj mobilni telefon, a onda sam shvatila da sam sebe najviše kaznila, jer nisam mogla da je dobijem, niti da znam gde je.

Budući da je Sofija sada u osmom razredu osnovne škole, kakvi su vam planovi za njeno školovanje?
Sonja: Najvažnije je da usavršava jezike. Rođena je u Nemačkoj, a ne govori nemački jezik baš najbolje. Verujem da se njen život, školovanje i budućnost neće odvijati na našem podneblju. Najpametnije je ulaganje u sopstvenu decu.

Krajem avgusta proslavićete drugi rođendan kćerke Viktorije?
Aca: Tako je, zabavu će organizovati moja supruga. Mogu samo da kažem da mi je vreme od njenog prvog rođendana brzo prošlo.
Sonja: Pošto se baš u periodu kada je Viktrorijin rođendan useljavamo u nov dom, planiramo da povodom ta dva lepa događaja upriličimo prigodno slavlje.

Da li vam preseljenje u novi stan predstavlja stres ili se tome radujete?

Aca: Jedva čekam da se preselimo u nov dom jer odlično izgleda, prostran je i ima ogromnu terasu. Potpuno smo organizovani po pitanju selidbe, tako da nema nikakvih problema.

Posle tri godine braka, je li vaš emotivni odnos doživeo neke nove oblike?
Sonja: U našem braku sve funkcioniše isto kao od prvog dana. Mi se strašno svađamo i volimo. Ipak, čini mi se da smo s vremenom staloženiji i smireniji. Odlično funkcionišemo i ja se jako dobro osećam.
Aca: Ja tu ništa ne bih menjao.

Jeste li ljubomorni?
Aca: U granicama normale.
Sonja: Još na početku naše veze Aca i ja smo se dogovorili koje stvari se mogu tolerisati. Na njegove obožavateljke koje mu prilaze na nastupima nisam ljubomorna. Jednostavno, oboje znamo šta sme da se radi a šta ne. Ja sam najviše ljubomorna na njegovo odsustvo i uzaludno potrošeno vreme na stvari i ljude koji to ne zaslužuju. Ali Aca je takav, voli svakoga da ispoštuje i da se svakom posveti. Primećujem da u poslednje vreme ipak najviše voli da slobodno vreme provodi u krugu porodice. Tome se iskreno radujem.

Da li biste Aci oprostili preljubu?
Sonja: Nikada. Ja ne trpim takve stvari, ni zarad kućice, ni boljeg automobila, ni dukata, ni dijamanata. Tu sam čvrstog stava, ja sam apsolutno verna i to očekujem i od partnera. Pogotovo u ovim godinama, kada je i meni i njemu naš brak drugi po redu. Nema potrebe da razmišljamo o nekim nekorektnim igrama.

Biste li vi prešli preko Sonjinog neverstva?
Aca: Je l' se vi to šalite sa mnom? Naravno da ne.
Sonja: Ja bih ga se prva odrekla kada bi i pomislio da mi oprosti prevaru. Ako se jednog dana razvedem od Ace, to će biti zbog bureka. Stalno se trudim da vodim računa o ishrani, držim dijete, a on obožava da mi posle nastupa oko pet ujutru donese burek, čemu je teško odoleti.

Kada planirate da objavite duet sa Cecom Ražnatović i Anom Visi?
Aca: Čekamo pogodan momenat kada ćemo te numure objaviti. Za sledeću godinu spremam interesantnu saradnju na muzičkom planu. Biće to veliko iznenađenje, nažalost, još je rano da otkrijem o čemu je reč.

Iako uspešno gradite pevačku karijeru, planirate li da uskoro „povučete ručnu“ i otvorite muzički studio?
Aca: Planiram da uskoro otvorim muzički studio, jer ne želim da više radim ovakvim tempom. Mislim da mi fizički postaje sve napornije. Svakako ostajem u muzici, pošto je ona moja velika ljubav, ali ću se njom baviti na malo drugačiji način. To ne znači da više neću pevati, ali ću svoje nastupe drastično prorediti.
Sonja: Apsolutno ga podržavam u toj njegovoj nameri.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti