Minja Miletić: Uzbuđenje u Bukureštu

Minja Miletić: Uzbuđenje u Bukureštu

Autor: | 07/12/2011

0

Incident koji se nedavno dogodio u rumunskom gradu Ploešti za vreme utakmice između “Steaue“ i „Petrolul Ploeštijasvetska fudbalska javnost će  dugo pamtiti zbog bizarnosti, a naša televizijska voditeljka Minja Miletić zbog pretrpljenog stresa. Naime, srpski fudbaler Novak Martinović, koji je bio jedan od „aktera“ fizičkog „obračuna“ sa izgrednicima tokom utakmice, već dvanaest godina je partnernjene mlađe sestre Aleksandre, koja je završila Filozofski fakultet.
Voditeljka „Jutarnjeg programa“ na televiziji „Pink“ došla je u posetu kod sestre i Novaka koji je tog dana igrao fudbalsku utakmicu. Sa sestrom je u njihovom domu u Bukureštu gledala prenos meča i u jednom trenutkuse dogodio incident. Naime, jedan navijač je utrčao na teren isvom silinom udario fudbalera “Steaue” Georga Galamaza, polomivši mu jagodičnu kost, a potom je nasrnuo i na ostale fudbalere kluba iz Bukurešta. Saigrače je odbranio Novak Martinović, zaustavivši izgrednika u daljem „nasilničkom pohodu“.
- Tog dana kada se desio incident doletela sam u Bukurešt da posetim sestru i njenog dečka. Aleksandra i ja smo gledale utakmicu koja je uživo emitovana na televiziji. Bile smo u njihovom stanu jer se utakmica igrala van grada. Malo je reći da smo se prestravile dok smo gledale opštu tuču u kojoj je i naš Novak. Aleksandra je bila vrlo uplašena, panično je pokušavala da ga posle meteža ne terenu dobije telefonom, ali nije uspela. Naši roditelji su se takođe uspaničili, zvali su nas u Bukurešt želeći da saznaju šta se sa Novakom dešava. Svi smo s nestrpljenjem čekali njegov poziv. Teško mogu daopišem  osećaj nelagodnosti i brige kroz koji smo svi prošli. Znamo koliko je Novak požrtvovan i da bi sve dao za svoj klub i kolege, ali srećom ništa mu se loše nije desilo - uzbuđeno za „Hello!“ govori Minja koja je u tim teškim trenucima bila uz sestru i pružala joj podršku.
- Aleksandru sam tešila koliko sam mogla. Na kraju se Novak javio i rekao je da ne zna šta će biti sa njim, da li mu sledi kazna.
Inače, Aleksandra je sa Novakom u vezi već dvanaest godina i žive zajedno u Bukureštu. Često dolazi u Beograd jer bi trebalo da položijoš jedan ispit da završi postdiplomske studije. Posle nemilog incidenta, u našem domu je  nekoliko narednih dana bila vrlo napeta atmosfera jer smo mislili da Novak zbog kazne neće igrati na sledećih šest zakazanih utakmica. Međutim, posle nekoliko dana, odlučeno je da ne bude kažnjenjer je Fudbalski savez Rumunije Novakov postupak okarakterisao kao hrabar, te je dobio veliku podršku medija i navijača. Mediji su ga proglasili herojem, i više od trideset hiljada navijača u Rumuniji je glasalo da on postane kapiten kluba. Ali, budući da je stranac, nije moguće da zauzme kapitensko mesto. To je već drugi put da ga navijači nominuju za kapitena, što je izuzetno velika čast - ponosno govori Minja o svom budućem zetu.
- Dok sam bila u Rumuniji, sestra i ja smo išle na narednu utakmicu koju je igrao Novak. Bilo je impresivno čuti pedeset hiljada ljudi na stadionu kako skandira njegovo ime. Poklonili su mu kapitensku majicu, a navijači su imali ogroman plakat sa njegovim imenom i prezimenom i napisom: „Poštovanje“. Zaista je to bio veličanstven osećaj.
Zanimljivo je da je posle ovog incidenta na terenu, koji se u Rumuniji prvi put dogodio u tamošnjem fudbalskom životu, donet zakon u vezisa mogućnošću odbrane saigrača.
- U žargonu je nazvan „martinovićev zakon“. Po tom zakonu saigrač ima prava da odbrani kolegu ako ga huligan fizički napadne. Posle svih tih uzbudljivih događaja ostala sam još nekoliko dana u Bukureštu, gde smo se lepo proveli, a moja sestra ostala je sa svojim dečkom. Ponosni smo na njegovu požrtvovanost i smatramo da je pokazao i da je odličan sportista i kvalitetan čovek. Nadamo se da će ga naša reprezentacija pozvati da igra za nacionalni tim - završava voditeljka i ističe da će Aleksandra, kada završi postdiplomske studije, ozvaničiti emotivnu vezu s Novakom.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti