Slađana Slavković: Osmeh kao zaštitni znak

Slađana Slavković: Osmeh kao zaštitni znak

Autor: | 08/11/2012

0

Uvek nasmejana urednica i voditeljka produkcijske kuće "Emotion" Slađana Slavković već petnaest godina radi u medijima. Trenutno je na televiziji „Pink“ u ulozi domaćice popularne emisije „Đavolja večera“. Nenametljiva i odmerena, karijeru, na koju je ponosna, gradila je vrednim radom i profesionalnim pristupom. Veoma je privržena porodici, a naročito je bliska sa starijom sestrom Draganom sa kojom deli mišljenje da je brak njihovih roditelja savršen, kakav i sebi priželjkuje. Iako se još nije ostvarila u ulozi majke, jer smatra da ima vremena i trenutno prednost daje karijeri, ne krije da jednoga dana želi da izgovori sudbonosno "da" i rodi dete. Šarmantna voditeljka diplomirani je producent. Još kao devojčica znala je da je rad na televiziji ono što zaista želi. Za magazin "Hello!" najpre govori o tome kako je ostvarila svoje snove.
- I kao klinka uvek sam ispravljala „krive Drine“, bila sam politički aktivna i svi su uvek govorili da ću sigurno biti novinar ili advokat. Devedesetih sam ušla u novinarstvo u informativnoj sferi jer sam želela da učestvujem u menjanju sistema. On se promenio, a ja sam ostala u novinarskim vodama, ali u drugim redakcijama. Naravno, ne bi trebalo zanemariti potrebu za egzibicionizmom koju svi mi koji se bavimo ovim poslom imamo. Kolege koje kažu da ovaj posao rade iz različih pobuda i da im je dosta slikanja ne govore istinu, da je tako, onda bi radili u pekari ili školi.
Slađana je trenutno angažovana u emisiji "Đavolja večera", koja se prikazuje na televiziji "Pink", gde ima ulogu strogog voditelja. O svom doprinosu tom projektu kaže:
- Emisija "Đavolja večera" tako je koncipirana da u njoj voditelj ne sme da dominira, dok u onima koje nisu kvalitetne, njegov je zdatak da spasava situaciju, pa ne smeta da je voditelj u prvom planu.
Veoma je simpatično kako mi se učesnici ponekad dodvoravaju, mada je to nepotrebno, jer je sve u rukama njihovih kolega za stolom. Moja uloga je tu da glumim babarogu i kada mi se učini da razgovor zamire, pokuvam da ih „podbodem“.
Za razliku od mnogih kolega svesna je da je gledanost najvažnije merilo njenog rada.
- Volim rejtinge i dobrovoljno im robujem. Volim da ih proučavam jer se u njima i te kako oslikava stanje jedne nacije. Mnogo puta u životu sam pokušala da napravim emisiju na visokom kulturnom nivou koja podiže svest gledalaca i uvek, ali baš uvek, bila kažnjenja lošim rejtingom. Nisam baš sigurna da je teorija kako televizija kvari gledaoce potpuno tačna, pre verujem da je obrnuto. Te priče o edukovanju naroda preko televizije kod mene ne prolaze. Navodno, puštajte im klasiku pa će je zavoleti. Ma neće, nego će prebaciti kanal ili otići u video-klub i uzeti treš film.
Uvek nasmejanoj voditeljki podrška porodice veoma znači, i svoje roditelje i sestru smatra najboljim kritičarima, pa njihove savete rado usvaja.
- Moja porodica je moje utočište i oaza za beg od svih problema. Kada se suočim sa neprijatnim situacijama, samo razmišljam o tome kako će sve biti u redu kada dođem kući, tako i bude. Moj otac je građevinac koji nema baš nikakve veze sa novinarstvom, pa ipak tvrdim da sam sve u ovom poslu naučila od njega. Naučio me je da budem uporna, vredna i načinu kako se dolazi do uspeha. I ono što niko osim mene i mojih nikada neće ceniti, a to je da "ne gazim" druge da bih došla do cilja i ne koristim nemoralne prečice. Mami je uvek najbolje ono što radi njena kćerka, a sestra me saseče gore nego svi televizijski kritičari ovog sveta.
Slađana nam je otkrila da muškarac koji namerava da je osvoji mora pre svega biti uporan, ali i da u ovom trenutku ni postoji osoba koja joj znači, ali je po pitanju identiteta svog izabranika vrlo zagonetna.
- Jedan čovek mi mnogo znači, dakle emotivno sam ispunjena i srećna.

Piše: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin