Feng šui pravila za spavaću sobu: Jastuci pamte loše događaje, umetnički detalji su obavezni

Feng šui pravila za spavaću sobu: Jastuci pamte loše događaje, umetnički detalji su obavezni

Autor: | 25/09/2015

0


Devet pravila kako da prema feng šuiju uredite spavaću sobu. Elegantna, kvalitetna, lepa i udobna posteljina veoma je važan detalj

Spavaća soba jedna je od važnijih prostorija u vašem stanu, jer u njoj provodite trećinu svog vremena, ali mnogi njenom uređenju posvećuju veoma malo pažnje. Ako ste poklonik feng šuija, o ovim starima bi trebalo da vodite računa kada uređujete spavaću sobu.

Satovi

Premda mnogi ne vole da drže satove u spavaćoj sobi, dobro je da imate neki neobičan, starinski sat na noćnom stočiću. Satovi pokreću dobru energiju u prostoru jer simbolizuju istovremeno i rutinu i kretanje.

Elektronika

Nikako u spavaćoj sobi nemojte da držite kompjuter, laptop, mobilni telefon. Elektronski aparati veoma štetno deluju na zdravlje, remete san i izazivaju glavobolje. Ako baš morate da držite telefon u sobi, to nikako ne sme da bude na noćnom stočiću nego na drugom kraju sobe, a pored sebe stavite poludragi kamen ametist.

Police

Nemojte spavaću sobu da pretvorite u skladište puno razbacanih stvari. Napravite police i ormare u koje ćete ostavljati sve neophodno. Nered je neprijatelj dobre energije.

Slike

Umetnički detalji su obavezni. Stavite omiljene slike ili druga umetnički dela, a bilo bi poželjno da budu takva da izazivaju osećaje prijateljstva i ljubavi.


Jastuci

Na krevetu treba da vam stoje jastuci sa lepim, belim ali i šarenim jastučnicama. Jastuci ne smeju da budu stari i otrcani jer ćete svako veče “legati” sa lošom energijom i grinjama. Jastuci “pamte” sve ružne događaje koji su vam se desili - smrt dragog prijatelja ili razvod - pa ih obavezno promenite kada takve stvari prebolite.

Posteljina

Elegantna, kvalitetna, lepa i udobna posteljina veoma je važan detalj. Stara i ofucana posteljina podsvesno će uticati da se isto tako osećate, i zato nemojte da štedite novac kada kupujete čaršave i prekrivače.

Stolica

U spavaću sobu obavezno stavite udobnu stolicu u kojoj ćete moći da čitate dobru knjigu, prelistate magazin ili sredite svoje misli, isplanirate zadatke za taj dan. Stolica promoviše opuštanje, udobnost, promišljanje.

Lampe

Izaberite lampe koje su visoke i elegantne. Neka budu u zabavnim oblicima i bojama i različitim materijalima. Trebalo bi da stoje u ćoškovima, a lampa na noćnom stočiću neka bude udaljena bar pola metra od vaše glave.

Noćni stočić

Čak i ako nemate partnera već spavate sami, nikada nemojte da stavite samo jedan noćni stočić. Takođe, ne treba da izgledaju isto, niti da budu iste veličine, nego kombinujte stilove. Po feng šuiu, nameštaj ne bi trebalo da ima oštre, nego zaobljene i meke ivice.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Pročitajte još