Dekorativni Feng Šui saveti za jesen

Dekorativni Feng Šui saveti za jesen

21/10/2014

0

Kraći dani i manje svjetlosti teraju svakog u potragu za boljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života. Ako osećate kako neki aspekt vašeg života oduzima previše energije i vaše pažnje, ovo je prilika da uz pomoć Feng Shui saveta stvorite podlogu za lakšu tranziciju između toplih i jesenjih dana.

Svaka jesen bi trebao nas podseti da usporimo i uživamo u plodovima svog rada. Mir životnih lekcija postaje svakodnevnica, a letnje aktivnosti sve dalja sećanja.

Cveće

Prigušite svetlo. Ništa nije toliko karakteristično za jesen kao živahne boje lišća jesenjeg cveća poput hrizantema. Kad god se osećate pod stresom kupiti hrizanteme, neven ili slično cveće. Zlatna boja i jesenja narančasta deluju pozitivno i opuštajuće na telo. Iako u jesenjim danima nedostaje dnevne svetlosti, uveče kada ste kod kuće, za opušteniju atmosferu ublažite svjetlo. Lakše je leti biti aktivan zbog više sunčeve svetlosti, ali sada kada je jesen tu, treba i umetna svetla malo prigušiti.

Nežno osvetljenje pomoći će vam da usporite i uživate u jednostavnim stvarima, poput čaše dobrog vina, čaja ili u laganoj glazbi.

Zvuk vode

Dodajte malu fontanu u dnevni boravak jer će to pomoći da napravite lakšu sezonsku tranziciju. Zvuk žubora vode stišava sumnje i strahove.

Novi adresar

Sredite adresar ili ako je to nemoguće nabaviti novi. U njega upisujte samo prijatelje koje stvarno volite, na taj način ćete postati svesni njihove jedinstvenosti jer se neće izgubiti u gužvi ostalih imena.

Pokrenite se

Premestiti 27 stvari u svom domu.  Zbog čega 27? Devet se u feng shuiju smatra brojem dugovečnosti, a deljiv je s brojem tri, koji je broj rasta. Na ovaj način ćete prizvati poželjne dugoročne promjene.

Skrenite misli

Ako teško ostavljate posao nakon kraja radnog vremena, lepu vazu ili skulpturu stavite u levi ugao spavaće sobe. To će pomoći da manje razmišljate o poslu u krevetu.

Postavite granice

Ako nemate izbora i morate radni sto da držati u spavaćoj sobi kreirajte barijeru između dela za spavanje i za rad. Postavite zastor ili nešto drugo tako da ne možete videti radni sto dok ste u krevetu.

Budite zahvalni

Najbolji način da uživate u plodovima svoga rada je da ih osvestite. Napravite popis 27 stvari na kojima ste zahvalni i stavite ga u crvenu kovertu. Stavite je ispod madraca i držite je tamo do početka kalendarske zime. Energizirajući moć popisa pomoći će vam da potpuno uživate u jeseni.

Izvor: zenstvena.com

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još