Feng shui: Zdravo potomstvo

Feng shui: Zdravo potomstvo

Autor: | 07/01/2014

0

Od davnina se srećnom i kompletnom porodicom smatrala ona sa više, naravno, zdrave dece. Zato su, da bi dobili potomstvo, mnogi bračni parovi uređivali dom po feng šuiju.

Način opremanja spavaće sobe i položaj bračnog kreveta presudni su za začetak deteta. Međutim, veoma je značajno da se po feng šuiju urede i drugi delovi kuće, a neophodno je i da se pravilno rasporede drevni simboli plodnosti.

Spavaća soba

Spavaća soba mora da bude uredna, bez suvišnog i teškog nameštaja, koji bi blokirao skladan protok energije. Oko ležaja ne treba držati ništa što opterećuje, kao što su, na primer, računi ili kompjuter, dok nije preporučljivo da se spava na okruglim ili vodenim krevetima.

Takođe, ogledala, voda i biljke nisu poželjni u spavaćoj sobi, a pod krevetom ne treba gomilati stvari. Ispod dušeka, na strani gde je glava, može da se drži neki predmet koji označava dvostruku sreću, recimo - dve ribe ili dva srca. Pored kreveta može da stoji figurica dobroćudnog slončeta, koja simboliše trudnoću.

Idealne boje

Zelena boja je simbol rasta, napretka i plodnosti, pa se može koristiti u dnevnoj sobi, a takođe se preporučuje da se neki deo zida spavaće sobe okreči ovom bojom. Zelena odlično deluje i na samu trudnoću. Uz nju su nezaobilazne roza i ružičasta koje se vezuju za ljubav.

Mirisi i kristali

Energija plodnosti može se pospešiti mirisima. Smatra se da miris đumbira blagotvorno deluje na potenciju, pa je u raznim kulturama muškarci koriste kao afrodizijak. Kristali takođe mogu pospešiti začeće, naročito kvarc, turmalin, žad, mesečev kamen i rozenkvarc.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još