Feng Shui i biljke

Feng Shui i biljke

Autor: | 04/02/2014

0

Prilikom kupovine biljaka trebalo bi obratiti pažnju i na energiju koju nam one pružaju.
Iz knjige "Praktični feng shui" - koju je napisao Simon Brown, možete pronaći puno korisnih saveta o feng shui-u između ostalog,  kako poboljšati i ulepšati život u kući i oko nje.

VATRA


Afrička ljubičica, njeni purpurni zvezdoliki cvetovi čine ovu biljku jaku u chi-energiji vatre. Korisna je za privlačenje i dobijanje javnog priznanja za trud.
Idealni položaji su istok, jugoistok, jug, jugozapad i severozapad.

Palma, uspravna biljka sa šiljatim lišćem koje se širi pomažu chi-energiji i stvaraju jang aktivno zračenje.
Idealne su za ćoškove. Svakako izbegavajte severozapad gde je energija već jaka i prodorna. Idealni položaj su istok, jugoistok, jug i jugozapad.

 

Božićna zvezda zvezdoliki listovi pri vrhu mogu biti crveni, ružičasti, žuti ili krem, a oblik je povezan s energijom vatre. Odaberite boju u skladu s lokacijom.

 VODA


Bršljan grmolik je, raste uvis, povija se i ima mlohavo lišće pa je relativno dobro uravnotežena biljka. Prianja uz podlogu što znači da stvara vodenu chi-energiju. Korisna je na bilo kojem prostoru gdje nedostaje sunčeva svetlost (kupatilo) jer za razliku od mnogih drugih biljaka uspeva u seni. Idealan položaj je u severnom delu.

 DRVO


Zumbul, ravne biljke koje rastu prema gore pomažu uzlaznoj chi-energiji drveta. Između rozih, belih, plavih ili krem cvetova izaberite one koji su u skladu sa svojim položajem. Posebno je harmoničan na istoku i jugozapadu.

 ZEMLJA


Ciklama, ova biljka se i širi potpomaže chi-energiju zemlje. Odaberite ljubičastu za više strasti u životu, crvenu ili roze za romantiku i uzbuđenje, belu za stabilnost.
Idealni položaji su jug, jugozapad, severoistok, zapad i severozapad.

 METAL


Krasula (čuvarkuća) njeno okruglo, debelo lišće predstavlja energiju metala koja potpomaže stabilnosti. Chi-energija metala pomaže financijama.
Idealan položaj je zapad, sjeverozapad i sjever.

Spatifilum ova biljka se suprotstavlja električnom zračenju iz računara. Bijeli cvetovi doprinosr energiji metala.

 JANG


Dracena marginata raste snažno u vis, ima oštro šiljato lišće pa kombinuje chi-energiju drveta i vatre. Dobra je za podsticanje chija u uglu ili ispod kosog krova, ali je nemojte stavljati blizu mesta gde sedite ili spavate.
Idealan joj je položaj na istočnom, jugoistočnom, južnom i jugozapadnom delu.

 JIN


Klorofit ima duge, šiljaste listove koji se povijaju i spuštaju prema dole stvaraju smirujuću atmosferu.
Idealan položaj je na severnom delu.

Monstera je biljka velikih mlohavih listova koji stvaraju energiju koja je više jin. Idealna je u svakom prostoru kojem je potrebno smirivanje, pogotovo na južnom, jugozapadnom i severoistočnom delu.

Izvor: slobodajesreca.blogspot.com

Foto: de.123rf.com/

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin