Ceca Ražnatović otkriva tajnu svoje lepote

Ceca Ražnatović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/04/2014

0


Osim glasom koji se daleko čuje, priroda je najveću balkansku muzičku zvezdu obdarila i lepim licem i zanosnim telom. Međutim, kao javna ličnost koja je uvek u žiži interesovanja javnosti i medija, Svetlana Ceca Ražnatović svesna je da se takvi pokloni neprestano moraju da se neguju da bi duže trajali.

U junu ćete proslaviti četrdeset prvi rođendan. Strahujete li od fizičkih promena koje godine nose?
- Strahovala ili ne, prolaznost je neminovna. Dopada mi se misao Koko Šanel, koja je rekla da nam priroda daje lice kakvo imamo u dvadesetima, da nam ga život oblikuje u tridesetima, dok sa četrdeset i više imamo lice kakvo zaslužujemo.

Jeste li pristalica savremenih metoda za podmlađivanje?

- Starenje je nemoguće zaustaviti, ali svakako da postoje fantastični tretmani posle kojih koža izgleda mlađe i svežije. Najvažnije je pokloniti poverenje stručnjaku i, kao i u svemu u životu, imati meru.

Isto važi i za estetsku hirurgiju?
- Estetska hirurgija je sjajna ukoliko smo dovoljno jaki da ne postanemo njeni robovi. Neshvatljivi su mi ljudi koji na operacionom stolu uveliko planiraju tri nova zahvata kako bi poboljšali svoj izgled.

Kako se negujete?
- Osim profesionalnih tretmana, akcenat stavljam na kućnu negu, trudim se da preparati koje koristim budu kvalitetni i od prirodnih sastojaka, a često sledim i korisne savete - umivam se mlakom vodom, ne preterujem sa pilingom, hidratantnu kremu nanosim dok je koža još vlažna, na spavanje ne odlazim a da prethodno nisam temeljno očistila lice od šminke.

Koristite li narodne recepte za lepotu?

- Ako govorimo o kozmetici, više verujem novim tehnologijama.

Vodite li računa o ishrani?
- Svesna važnosti pravilne ishrane, trudim se da imam pet obroka dnevno, da konzumiram što više voća i povrća, bar dva puta nedeljno ribu, i da u širokom luku zaobilazim grickalice i slatkiše. Danas se o ishrani mnogo govori, međutim, većina se pravilima istinski posvećuje tek kada nastupi neki zdravstveni problem ili kada pređu uobičajenu težinu.

Vi sa kilogramima nikada niste imali probleme.

- Kada sam 2006. godine pred koncert na „Ušću“ ostavila cigarete, nabacila sam nekoliko kilograma, ali sam se viška, na sreću, u rekordnom roku rešila. Poznato je da nisam neki ljubitelj sporta i rekreacije, pa se, kada je reč o fizičkom izgledu, uglavnom oslanjam na dobru genetiku.

Ako govorimo o jačem polu, u kojoj meri vam je fizički izgled važan?
- Izgled je tu da skrene pažnju, ali ako nema „hemije“ i ako muškarac nije duhovit i šarmantan, ni savršena spoljašnost neće mu pomoći. Sve je do energije. Sada, kada sam zrela žena, i ako ne znam šta hoću, odlično znam šta neću. Svakako da bi mi imponovao neko ko je zgodan i ko o sebi vodi računa, ali svesna sam da to nije preduslov za sreću. Lepota je zaista relativna stvar.

Smatrate li sebe seks simbolom?
- Imponuje mi što me drugi tako vide, ali moraću da vas razočaram - daleko sam ja od seks simbola. Mnogo je lepših žena koje zaslužuju tu titulu.

U čemu je tajna vašeg dobrog izgleda?

- Kažu da je srećna žena lepa žena, a ja sam istinski srećna. Posvećena sam svojoj mnogočlanoj porodici, karijeri i publici, radim isključivo ono u čemu uživam, nepopravljivi sam optimista, nadam se da emitujem samo pozitivnu energiju, a sve to svakako utiče i na izgled.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti