Način pripreme i konzumiranje hrane po feng šhuiju

Način pripreme i konzumiranje hrane po feng šhuiju

Autor: | 09/09/2014

0

Velika većina ljudi smatra da Feng Shui podrazumeva samo organizovanje prostora i nameštaja (eventualno raspored zvončića i saksija) i to je to. Umetnost feng shui, može (ili bolje reći treba) koristiti ne samo na radnom mestu ili u svom domu, već i u drugim sferama života, kao na primer u načinu na koji pripremate i konzumirate hranu, jer, verovali ili ne, ovo je način da se hranite zdravo i čak se oslobodite viška kilograma. Pokušajte sa nekim od sledećih saveta, pa nam javite kada se prijatno iznenadite.

Skrivanje hrane

Po Feng Shui-ju, prostorija koja je na suprotnom kraju vašeg stana od ulaznih vrata je “najpoželjnija soba” u kojoj se najprijatnije osećate i samim tim tu i provodite najviše vremena. E sada, ako je vaša kuhinja ili trpezarija baš na ovoj poziciji onda ćete verovatno uhvatiti sebe kako provodite dosta vremena u njoj iako i niste nešto, ili uopšte, gladni. Pokušajte da sa lepim zavesicama “prikrijete” posude sa kolačićima, i obavezno sklonite sve grickalice sa stola ili polica koje su na dohvat ruke. Ako nas hrana već izaziva, ne moramo da joj još i olakšavamo time što je činimo dostupnom.

Neka sve sija

Krš, otpad, nepotrebne stvari, sve to po Feng Shui-ju predstavlja teret u životu, teg koji vučemo za sobom, tako da je jako bitno da se tog tereta oslobodimo, naročito kada okrećemo novu stranicu života. Isto važi i za kuhinju, ne nagomilavajte sudove, čistite frižider, rernu, radne površine, izbacujte redovno djubre. Čistite svoju kuhinju ne samo od prljavštine, već i od nezdrave hrane koja najviše goji! Kada otvorite frižider i vidite police koje sijaju i sa kojih vam se smeše sveže voće i povrće, mnogo su veće šanse da imate savršenu liniju nego da vam iz frižidera prepunog svakojakih zaboravljenih jela, veselo mašu viršle i sladoledi.

Kako jedete

Feng Shui pristup jelu nije automatska radnja već proces tokom kog mislite o onome što radite i što jedete. Pokušajte da ne jedete u istoj prostoriji u kojoj ste spremali hranu. Nikada ne jedite u žurbi, polako žvaćite svaki zalogaj, uživajte u jelu. Ovaj pristup nije karakterističan samo za Feng Shui, svaki lekar će vam isto preporučiti jer zdrava ishrana i samo varenje hrane započinje upravo uustima pod utcajem enzima iz pljuvačke. Zato hrana koja je pojedena na brzinu Ili samo proutana odlazi u vaš želudac nedovoljno pripremljena za dalje varenje.

Ogledala

Oledala su u Feng Shui-ju simbol odraza i svesnosti osobe. Istu filozofiju možete primeniti i na vaše navike u jelu. Veliko ogledalo u prostoriji u kojoj jedete ima dve uloge, prvo vidite i izled i količinu hrane koju unosite iz potpuno drugog ugla, a istovremeno vidite i način na koji jedete. Ako se nezadovoljni svojom linijom, gledanje iste u ogledalu može značajno da vam smanji apetit.

Četvrtasti tanjiri i posluživanje

Po Feng Shui filozofiji četvrtasti oblici predstavljaju suzdržavanje, dok okrugli predstavljaju kontinuitet. Tako četvrtasti tanjiri mogu pomoći u smanjenju porcija, ali i osećaju sitosti posle manjih porcija hrane. Pri tom pokušajte da pripremate hranu tako da možete ravnomerno da je rasporedite u četiri ugla tanjira. Poslužite hranu koju ste pripremili na najprijatniji mogući način i uživajte u njoj.

Izvor: organvlasti.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti