Ako tražite osvežavajuć i jednostavan letnji desert, recept Nataše Pavlović za sladoled kolač sa malinama je pun pogodak.
U popularnoj emisiji „Praktična žena“, Nataša je pokazala kako da napravite ovaj kremasti kolač koji se ne peče, a koji je savršen spoj čokoladne podloge, fila na bazi sira i osvežavajućeg sloja malina.
Facebook/Praktična Žena
Recept Nataše Pavlović za sladoled kolač sa malinama savršen je za za tople dane, ali i kao desert kojim ćete oduševiti goste bez mnogo muke.
Spoj rikote, krem i mladog sira daje mu laganu, penastu teksturu, dok maline donose osvežavajuću notu i blagu kiselost.
Pročitajte Nataša Pavlović pravi najukusnije kiflice, ključne su tri stvari
Čokoladni preliv zaokružuje ukus i daje savršen kontrast svakom sloju. Idealna je poslastica za letnje dane, slavlje ili kad god želiš nešto slatko, a jednostavno. U nastavku sledi kompletan recept sa preciznim merama i jasnim koracima.
Facebook/Praktična Žena
Recept Nataše Pavlović za sladoled kolač sa malinama
Sastojci:
- 300 g mlevenog čokoladnog keksa
- 100 g otopljenog putera
- malo vode
Fil 1
- 250 g rikote
- 500 g krem sira
- 250 g mladog sira
- med po ukusu
- 1 šlag-fix
Fil 2
- 300 g malina
- 5 kašika vanil pudinga
- 100 g šećera
- 100 ml vode
Preliv
- 200 g čokolade
- 50 ml mleka
Prvo pripremite fil od malina. Maline, šećer i vodu stavite da provri pa skuvajte puding i ohladite. Napraviti podlogu od keksa, putera i vode, pa dobro utisnite na dno kalupa.
Umutite sireve, pa dodajte med i učvršćivač za šlag, pa sve lepo sjedinite.
U jedan deo belog fila umešajte maline. Na čokoladnu podlogu stavite fil s malinama, pa beli fil i odložite na kratko u frižider da se sve stegne.
Ugrejanim mlekom prelijte seckanu čokoladu i mešajte dok se sve lepo ne otopi i sjedini. Zatim, čokoladom prelijte kolač preko belog, dobro ohlađenog, fila. Ukrasite kolač svežim malinama.
Slične Vesti
Nataša Pavlović pravi najukusnije kiflice, ključne su tri stvari
Recept Nataše Pavlović za kiflice
23/12/2024
Saznajte višeDomaćice često prave ovu grešku: Nataša Pavlović ima recept za savršenu rusku salatu
Recept Nataše Pavlović za rusku salatu bez mane
04/12/2023
Saznajte višeDomaćice, zasucite rukave: Desert po receptu Nataše Pavlović idealan je za jesenje dane
Recept Nataše Pavlović idealan za jesen
09/10/2023
Saznajte višeNeobično, a preukusno: Nataša Pavlović podelila recept za pitu od crnog luka, morate ga isprobati
Recept Nataše Pavlović za neobičnu pitu će vas oduševiti
27/05/2023
Saznajte višeZašto ovo još nismo probali: Nataša Pavlović oduševila receptom za makarone sa jagodama
Recept Nataše Pavlović za makarone sa jagodama
07/05/2022
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)