Domaćice često prave ovu grešku: Nataša Pavlović ima recept za savršenu rusku salatu

Domaćice često prave ovu grešku: Nataša Pavlović ima recept za savršenu rusku salatu

Autor: | 04/12/2023

0

Recept Nataše Pavlović za rusku salatu bez mane

Ruska salata je kraljica salata, nezaobilazna na Balkanu tokom praznika. Recepata je mnogo, iako su svi približno slični, nijanse prave veliku razliku. Nataša Pavlović je pokazala svoj recept za rusku salatu, skromno je nazvavši savršenom jer je puna ukusa, sa svim zdravim sastojcima koji su sačuvani zbog načina kuvanja povrća i čvrste strukture.  Naglasila je da je za ovako savršenu salatu potrebno više vremena, ali da definitivno vredi truda.

youtube printscreen

 

Sastojci:

- 400 g šargarepe (4-5 komada)

- 400 g krompira (oko 2 komada)

- 300 g graška

- 300 g majoneza

- 1 čaša pavlake

- 300 g kuvane šunke (svinjetina, pileće meso)

- 200 g krastavaca

- 4-5 jaja

youtube printscreen

 

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci da ne upije previše vode, očistite šargarepu i skuvajte je isečenu na komade. Na taj način zadržaće puni ukus i kocke neće biti vodenaste kada se seku. Povrće ohladiti, krompir oljuštiti i sve iseći na kockice.

Pročitajte: Slava kod Živojinovića ne može da prođe bez čuvene sarme - Recept Lepe Brene oduševiće domaćice

Grašak skuvajte i dobro procedite. Isecite kuvana jaja, krastavce i šunku na kockice. Volim veće jer se tako bolje osećaju različiti ukusi, ali možete koristiti i manje. Lagano promešajte i dodajte majonez i pavlaku (možete i kašiku senfa). Po vrhu premažite 100 g majoneza. Čuvajte u frižideru. Posolite neposredno pre serviranja.

Napomena: Trik u ovoj savršenoj ruskoj salati je da se nijedna namirnica ne soli tokom pripreme. Ukoliko se bilo šta posoli u toku pripreme, povrće može da pusti  sok i da ruska bude vodenasta. 

youtube printscreen

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti