Neobično, a preukusno: Nataša Pavlović podelila recept za pitu od crnog luka, morate ga isprobati

Neobično, a preukusno: Nataša Pavlović podelila recept za pitu od crnog luka, morate ga isprobati

Autor: | 27/05/2023

0

Nataša Pavlović redovno oduševljava receptima u svojoj emisiji "Praktična žena" a ponekad se pohvali brzim a preukusnim đakonijama i na svojim društvenim mrežama. Ovog puta, voditeljka je pokazala recept za neobičnu pitu sa crnim lukom, i iako tipično za naše prostore da se jela prave samo od luka, kako to čine u Francuskoj, Nataša je uverena da će vam ovaj recept promeniti mišljenje i naterati vas da izađete iz zone komfora.

Praktična žena printscreen

 
 

Sastojci:

    1kg luka

    30g putera
    1 kašika maslinovog ulja
    2 kašike šećera
    2 kašike balzamika
    2 kašike vode
    so
    100g feta sira
    majčina dušica

Sastojci za testo:

    250g brašna
    125g putera
    60ml vode
    so
    1 kašika sušene majčine dušice

Pročitajte: Kod kuće je majka i domaćica - Tamara Vučić oduševila prizorom iz kuhinje, a tek kad vidite malog pomoćnika FOTO

Praktična žena printscreen

 

Priprema:

Luk očistite i isecite na polovine. U duboki tiganj stavite puter i maslinovo ulje, a zatim stavite luk, zalijte vodom, balzamikom, šećerom i soli i na laganoj vatri krčkajte dok luk ne omekša. Zatim polovine luka stavite u nauljenu okruglu vatrostalnu posudu, a preko luka stavite razvučeno testonapravljeno od navedenih sastojaka. Pitu pecite na 180 stepeni pola sata. Kad je gotova okrenite je tako da na poslužavniku bude luk gore, a testo dole. Pitu pospite mrvljenom fetom i majčinom dušicom.

Praktična žena printscreen

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti