Domaćice, zasucite rukave: Desert po receptu Nataše Pavlović idealan je za jesenje dane

Domaćice, zasucite rukave: Desert po receptu Nataše Pavlović idealan je za jesenje dane

Autor: | 09/10/2023

0

Recept Nataše Pavlović idealan za jesen

Jesen je počela i konačno je vreme za divne deserte, topli čaj i mekano ćebe. U hladnijim mesecima češće palimo rernu i provodimo vreme u kuhinji, i isprobavamo sve recepte koje smo izbegavali zbog vrućina ili smo malo više pazili na liniju. A recept Nataše Pavlović za tart sa kremom od banana i jabuka idealan je za sve koji bi da se zaslade bez griže savesti.

Praktična žena printscreen

 


Tart sa kremom od badema i jabukama


Sastojci:


Kora:

250 g brašna

150 g putera
100 g prah-šećera
1 jaje

Fil 1:

125 ml mleka
25 g šećera
13 g gustina
7 g putera

Fil sa bademom:

100 g badema
100 g putera
100 g šećera
2 jaja
10 g gustina
10 g  ruma
5-6 jabuka

Praktična žena printscreen

 

Priprema:

Napravite prhko testo od navedenih sastojaka (brašno, šećer, puter i jaje). Odložite ga na sat vremena u frižider ili na pola sata u zamrzivač.

Dok testo stoji oljuštite jabuke (5-6), poželjne su one kiselije. Izdubite ih, presecite napola i secite na tanke polukolutove. Prelijte sa malo limunovog soka da se spreči oksidacija.
Poslastičarski krem bez jaja pripremite na sledeći način: stavite polovinu količine mleka da se greje. U drugoj posudi izmešajte ostatak mleka, šećer i gustin i sipajte u toplo mleko pa mešajte do vrenja. Kad provri, kuvajte još minut. Dodajte puter i izmešajte. Prespite u posudu u kojoj je fil, prekrijte rastegljivom folijom i ostavite da se ohladi.

Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa

Krem od badema:

Umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi da omekša (mutilicom, nikako mikserom), dodajte šećer, jaja i malo izmešajte, pa dodajte mleveni badem, gustin i rum (ako želite). Promešajte koliko da se sastojci povežu pa dodajte rashlađen poslastičarski krem i sve lepo sjedinite. Na razvijenu koru, koju ste prebacili u kalup i izbockali viljuškom, sipajte krem od badema i lepo rasporedite špatulom.

Poređajte jabuke po svojoj volji da popunite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusovih oko 40 do 50 minuta (u zavisnosti od rerne). Pečen tart možete premazati otopljenim džemom od kajsija ili posuti prah-šećerom.

Praktična žena printscreen

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti