Recept Nataše Pavlović za kiflice
Novogodišnji i božićni praznici su nam sve bliži, a samim tim i priprema svečane trpeze. Iako mnoge porodice u ovo doba godine prave tradicionalne specijalitete, domaćice vole da uključe i neke novine.
Instagram
Kada recept podeli Nataša Pavlović, popularna Praktična žena, sigurni smo da greške nema.
Ovog puta voditeljka je na svom Instagram profilu otkrila recept za najmekše kiflice, koji je bio najtraženiji prošle zime.
Pročitajte: Novogodišnji cimet keksići po recepturi Praktične žene - Spremni za tili čas!
- Ključne su tri stvari, a to nisu sastojci poput jaja, mleka i jogurta. Ništa od toga nam nije potrebno, a dobićemo ukusne kiflice, slatke ili slane, posne ili mrsne, koje su i sledećeg dana podjednako mekane - napomenula je Nataša Pavlović.
Sastojci: 20 g suvog kvasca, 3 kašike šećera, malo soli, kilogram brašna, 200 ml ulja, 600 ml vode
Priprema:
Kvasac, šećer, voda (topla, oko 37 stepeni-ne više) i ulje pomešati pa dodavati brašno i umesiti testo. Prekriti plastičnom kesom ili folijom pa ostaviti 45 minuta da odstoji.
Rernu uključiti na samo 50 stepeni Celzijusovih i staviti na dno pleh sa vodom.
Instagram/prakticnazena_
Premesiti testo pa podeliti na dva dela zbog lakšeg razvijanja oklagijom u veliki pravougaonik. Nožem iseći manje pravougaonike, veličine u zavisnosti od toga da li želite manje ili veće kiflice. Zatim polovinu svakog tog pravougaonika zasecati na tračice.
Na prvi deo staviti sir / šunku / posno, pa urolati. Staviti na pleh prekriven pek-papirom, pa u rernu u koju smo već stavili ispod pleh sa vodom. Na tih 50 stepeni Celzijusovih držati kiflice 15 minuta.
Instagram/prakticnazena_
Za to vreme razviti drugi deo testa, pa ponoviti postupak sa istim ili nekim drugim punjenjem (nuga- krem, džem).
Izvaditi iz rerne prvu turu kiflica koje su nadošle, pa staviti u istu vlažnu rernu sledeću turu 15 minuta. Nakon vađenja možemo ih posuti susamom, premazati žumancetom pomešanim s uljem (ne mora ako želimo posne).
Instagram/prakticnazena_
Izvaditi iz rerne drugu turu kiflica i pleh sa vodom. Rernu ugrejati na jakih 220 stepeni Celzijusovih. Kiflice tada peći samo 12 minuta. Na ovaj način postižemo da se iz njih ne izvuče vlaga, a da budu pečene.
Slatke kiflice možemo, po želji, posuti šećerom u prahu. I uživati u mekoći i ukusu!
Na kraju recepta Nataša Pavlovića je sumirala šta je najvažnije za dugotrajnu mekoću kiflica.
1. masnoća (ulje u testu)
2. vlaga (pleh sa vodom)
3. brzina i jačina pečenja (kratko, na jakoj temperaturi)
Ceo postupak je u videu na "Jutjub" kanalu WomanNet.
Slične Vesti
Domaćice često prave ovu grešku: Nataša Pavlović ima recept za savršenu rusku salatu
Recept Nataše Pavlović za rusku salatu bez mane
04/12/2023
Saznajte višeDomaćice, zasucite rukave: Desert po receptu Nataše Pavlović idealan je za jesenje dane
Recept Nataše Pavlović idealan za jesen
09/10/2023
Saznajte višeNeobično, a preukusno: Nataša Pavlović podelila recept za pitu od crnog luka, morate ga isprobati
Recept Nataše Pavlović za neobičnu pitu će vas oduševiti
27/05/2023
Saznajte višeZašto ovo još nismo probali: Nataša Pavlović oduševila receptom za makarone sa jagodama
Recept Nataše Pavlović za makarone sa jagodama
07/05/2022
Saznajte višeVolite jagode? Onda ćete obožavati recept Nataše Pavlović za ovu poslasticu
Recept Nataše Pavlović za brz slatkiš
11/06/2023
Saznajte višePraktičnije ne može: Dijetalna pita od heljde po receptu Nataše Pavlović satima će vas držati sitim
Recept Nataše Pavlović – malo kalorija, puno ukusa
09/06/2021
Saznajte višePročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte višeŠta sa starom čuvarkućom? Postoji mnoštvo običaja, ali ovo nikako ne radite
Čuvarkuća se čuva cele godine, a kada ofarbate novo jaje ovo nikako ne smete da uradite
19/04/2025
Saznajte višeNa Veliki petak pravi vernici ovo POVRĆE nikako ne jedu
Veliki petak je dan kada hrišćani poste
18/04/2025
Saznajte višeČivutska jaja: Bojana Stefanović tradiciju ne prekida, ovo je tehnika farbanja njene prababe
Farbanje jaja po starinskom receptu Bojane Stefanović
18/04/2025
Saznajte višeOvde Mila caruje: Vikendica Jelene Bačić Alimpić u okviru nacionalnog parka raj je za dušu
Vikendica Jelene Bačić Alimpić nalazi se na Fruškoj gori
17/04/2025
Saznajte višeZaboravljeni običaj: Zašto se za Uskrs u kuću unosi jorgovan?
Jorgovan za Uskrs treba uneti u dom
17/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)