Kada temperature pređu 30 stepeni, poslednje što želimo je da dodatno ugrejemo kuhinju. Samim tim, rerna je poslednje što se treba koristiti. Upravo zato se sve više traže recepti koji ne zahtevaju pečenje, a istovremeno su lagani, osvežavajući i vizuelno prelepi.
Jedan od apsolutnih favorita ovog leta je Bum bum torta sa voćem, recept Nataše Pavlović, čuvene Praktične žene, koju publika rado prati duži niz godina i u njene recepte ne sumnja.
Instagram
Ova torta podseća na čizkejk, ali je još bogatija u teksturi, jer donosi spoj hrskave keks podloge, kiselkastog voćnog fila i kremastog belog sloja. Sve to čini je savršenom poslasticom za tople dane.
Torta bez pečenja po receptu Nataše Pavlović je kremasta i lagana, za leto savršena. Ako imate jagode, maline ili bilo koje crveno voće pri ruci, već imate pola potrebnih sastojaka. Idealna je za letnje rođendane, druženja na terasi, ili trenutke kada želite nešto slatko.
Pročitajte Dobar dan, izvolite - Novak Đoković u prodavnici, kasirka nije znala šta je snašlo
Torta bez pečenja po receptu Nataše Pavlović pravi se od:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g putera
- par kašika mleka po potrebi
Voćni fil
- 300 g jagoda, malina ili crvenog voća po izboru
- 100 g prah šećera
- 1 kašika gustina
- sok od pola limuna
Beli fil
- 500 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 200–300 g bele čokolade
- 1 želatin (10 g)
Izmešajte mleveni keks s otopljenim puterom i po potrebi dodajte malo mleka kako bi se masa povezala. Utisnite smesu u dno i stranice kalupa za tortu. U šerpi prokuvajte voće sa prah šećerom i limunovim sokom. Gustin razmutite u malo vode i umešajte u ključalo voće. Kuvajte dok se ne zgusne, pa ostavite da se prohladi.
Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Slatku pavlaku umutite. U drugoj činiji pomešajte krem sir s otopljenom belom čokoladom, pa dodajte umućenu pavlaku. Na kraju dodajte otopljen želatin i sve sjedinite.
Na keks podlogu sipajte polovinu belog fila, zatim ceo voćni fil, pa preostali beli fil. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne. Nakon hlađenja, prevrnite tortu na tanjir, lagano udarite kalup da se odvoji i servirajte!
Torta koja se ne peče nije samo osvežavajuća, već je i vizuelno atraktivna. Recept Nataše Pavlović još jednom je pokazao zašto je jedna od najpraktičnijih žena na ovim prostorima.
Slične Vesti
Zašto ovo još nismo probali: Nataša Pavlović oduševila receptom za makarone sa jagodama
Recept Nataše Pavlović za makarone sa jagodama
07/05/2022
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)