Una Piale oduševila receptom za novogodišnje kolačiće: Ako ste osmogodišnje dete ili moj muž Stevan, servirajte ih s mlekom!

Una Piale oduševila receptom za novogodišnje kolačiće: Ako ste osmogodišnje dete ili moj muž Stevan, servirajte ih s mlekom!

Autor: | 30/12/2021

0

Novogodiš kolačići po receptu Une Piale

Una Piale nije „samo“ supruga popularnog glumca Stevana Pialea, već vodi i izuzetno uspešan blog Samo svega stavi dosta.

„Recepti klasičnih, tradicionalnih američkih slatkiša i sve o životu sa jednim glumcem, jednom bebom i tri životinje“, stoji u opisu njenog profila.

U prazničnom postu podelila je recept za praznične kukije, čiji je naziv u originalu „Peppermint White Chocolate Cookies“, a jedna od stavki recepta tiče se i, kako Una kaže, „života sa jednim glumcem“.

Pročitajte: Topli dom za hladne dane - Vodimo vas u čarobni stan Stevana i Une Piale

Instagram

 

Sastojci

‒ 250 g brašna

‒ 1 kašičica sode bikarbone

‒ 1 kašičica praška za pecivo

‒ 1/2 kašičice soli

‒ 170 g putera

‒ 50 g braon šećera

‒ 100 g šećera

‒ 1 jaje

‒ 3 kašičice arome vanile

‒ 1 kašičica arome mente

‒ 100 g dugmića od bele čokolade

‒ 1 zdrobljena luša

Pročitajte: Tako jednostavno, a tako ukusno - Najbrža poslastica od samo dva sastojka

Instagram

 

Novogodišnji kolačići - Priprema, pozor, sad!

U jednoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.

U drugoj pomešajte puter (neka bude sobne temperature) sa obe vrste šećera da se sjedine. U smesu ubacite jaje i arome vanile i mente.

Ubacite suve sastojke u mokre i mikserom mešajte najmanjom brzinom da se sjedine u gusto testo. Ubacite dugmiće od bele čokolade i komadiće luše (gledajte da luša ima ukus mente ili da nema neki poseban ukus) i umešajte prstima u testo.

Stavite da se hlade u frižideru bar jedan sat (obavezan korak).

Zagrejte rernu na 180°C, a zatim od testa formirajte kuglice i poređajte ih po plehu, ali neka budu dosta odvojene jedna od druge jer će u rerni narastati.

Kad ih ubacite u rernu, smanjite temperaturu na 150°C. Pecite dok ne vidite da su dobile bledozlatnu boju po ivici ili da blago pucaju po površini. Dobro gledajte jer neće izgledati kao da su ispečeni, delovaće vam živo i mekano, ali tako i treba da bi, kad se ohlade, bili „chewy“.

Ako ste osmogodišnje dete ili moj muž Stevan Piale, servirajte ih s mlekom!

Pročitajte: Rosa je napunila jednu godinu - Zavirite na proslavu ćerkice Stevana i Une Piale i otkrijte šta je ponosni tata podario mezimici

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti