Torta za Uskrs iz kuhinje Une Piale
Una Piale, supruga glumca Stevana Pialea i uspešna food blogerka, pred svaki veliki praznik pretvara svoj dom u pravu bajku. Bajkovite su i poslastice koje vešto priprema, a recepte nesebično deli sa pratiocima na Instagramu. Jedan nam je privukao posebnu pažnju...
Pročitajte: Idealno za Uskršnji post - Jednostavan i ukusan recept iz kuhinje Seke Aleksić
Instagram
Sastojci:
‒ 150 g oraha
‒ 200 g braon šećera
‒ 100 g šećera
‒ 240 ml ulja
‒ 4 jaja
‒ 130 g kaše od jabuke
‒ 2 kašičice arome vanile
‒ 310 g brašna
‒ 2 kašičice praška za pecivo
‒ 1 kašičica sode bikarbone
‒ 1/2 kašičice soli
‒ kašičica i po cimeta
‒ kašičica đumbira
‒ 1/4 kašičice muskatnog oraha
‒ 1/4 kašičice karanfilića
‒ 250 g šargarepe
Za ajsing:
‒ 300 g šećera u prahu
‒ 400 g krem-sira
‒ 140 g putera na sobnoj temperaturi
‒ 3 kašičice arome vanile
Torta za Uskrs - iz kuhinje Une Piale stiže fenomenalan recept
Instagram
Priprema
Prvo pripremite plehove. Trebaće vam okrugli prečnika oko 20 do 22 cm. Bilo bi dobro da imate dva ista, moći ćete da ispečete oba patišpanja odjednom, u suprotnom, moraćete da ih pečete u dva navrata. Ugrejte rernu na 180°C, a plehove podmažite uljem i preko stavite pek-papir.
Pomešajte braon i običan šećer, ulje i jaja. Zatim ubacite kašu od jabuke i aromu vanile. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i sve navedene začine. Suve sastojke ubacite u mokre i dobro pomešajte špatulom, ne treba vam mikser. U to dodajte rendanu šargarepu i mlevene orahe i opet dobro promešajte. Smesu podelite na dva dela i uspite je u plehove. Pecite 30 do 35 minuta.
Dok se kolač peče vi pravite ajsing. Mutite puter do mekane i glatke mase. Dodajte krem sir i opet mutite da se sastojci sjedine. Tome dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet pomešajte. Kada ga budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji nego što treba, ali stegnuće se u frižideru naknadno. Sačekajte da se kolač ohladi u plehovima i tek onda ga izvadite. Namažite debeo sloj na jedan deo kolača, preklopite ga drugim delom i zatim ceo premažite preostalim ajsingom. Dekorišite ga šargarepama i zelenišem koji imate pri ruci.
Instagram
Slične Vesti
Letećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu
Kolibri torta po receptu Une Piale
13/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)