Meka, kremasta i kao stvorena za najradosniji praznik: Iz kuhinje Une Piale stiže torta od šargarepe

Meka, kremasta i kao stvorena za najradosniji praznik: Iz kuhinje Une Piale stiže torta od šargarepe

Autor: | 22/04/2022

0

Torta za Uskrs iz kuhinje Une Piale

Una Piale, supruga glumca Stevana Pialea i uspešna food blogerka, pred svaki veliki praznik pretvara svoj dom u pravu bajku. Bajkovite su i poslastice koje vešto priprema, a recepte nesebično deli sa pratiocima na Instagramu. Jedan nam je privukao posebnu pažnju...

Pročitajte: Idealno za Uskršnji post - Jednostavan i ukusan recept iz kuhinje Seke Aleksić

Instagram

 

Sastojci:

‒ 150 g oraha
‒ 200 g braon šećera
‒ 100 g šećera
‒ 240 ml ulja
‒ 4 jaja
‒ 130 g kaše od jabuke
‒ 2 kašičice arome vanile
‒ 310 g brašna
‒ 2 kašičice praška za pecivo
‒ 1 kašičica sode bikarbone
‒ 1/2 kašičice soli
‒ kašičica i po cimeta
‒ kašičica đumbira
‒ 1/4 kašičice muskatnog oraha
‒ 1/4 kašičice karanfilića
‒ 250 g šargarepe
Za ajsing:
‒ 300 g šećera u prahu
‒ 400 g krem-sira
‒ 140 g putera na sobnoj temperaturi
‒ 3 kašičice arome vanile

Torta za Uskrs - iz kuhinje Une Piale stiže fenomenalan recept

Instagram

 

Priprema

Prvo pripremite plehove. Trebaće vam okrugli prečnika oko 20 do 22 cm. Bilo bi dobro da imate dva ista, moći ćete da ispečete oba patišpanja odjednom, u suprotnom, moraćete da ih pečete u dva navrata. Ugrejte rernu na 180°C, a plehove podmažite uljem i preko stavite pek-papir. 

Pomešajte braon i običan šećer, ulje i jaja. Zatim ubacite kašu od jabuke i aromu vanile. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i sve navedene začine. Suve sastojke ubacite u mokre i dobro pomešajte špatulom, ne treba vam mikser. U to dodajte rendanu šargarepu i mlevene orahe i opet dobro promešajte. Smesu podelite na dva dela i uspite je u plehove. Pecite 30 do 35 minuta. 

Dok se kolač peče vi pravite ajsing. Mutite puter do mekane i glatke mase. Dodajte krem sir i opet mutite da se sastojci sjedine. Tome dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet pomešajte. Kada ga budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji nego što treba, ali stegnuće se u frižideru naknadno. Sačekajte da se kolač ohladi u plehovima i tek onda ga izvadite. Namažite debeo sloj na jedan deo kolača, preklopite ga drugim delom i zatim ceo premažite preostalim ajsingom. Dekorišite ga šargarepama i zelenišem koji imate pri ruci. 

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin