Poznati zaraženi koronavirusom − Bolest koja je paralisala svet!

Poznati zaraženi koronavirusom − Bolest koja je paralisala svet!

Autor: | 27/03/2020

0

Poznati zaraženi koronavirusom javno su izneli činjenicu da su bili pozitivni na testu za koronu. Odgovorno postupajući, svima su dali do znanja da virus ne pravi razliku među ljudima i da svako može biti zaražen.

Tako je obolelima pružena podrška i podsticaj da prate instrukcije za prevenciju širenja ovog opasnog virusa.

Koji su poznati zaraženi koronavirusom?

Vest koja je sve veoma iznenadila bila je ona koju je čuveni glumac i višestruki Oskarovac, Tom Henks, objavio: on i njegova supruga, glumica Rita Vilson, zaraženi su koronom.

https://www.instagram.com/p/B9qBEyjJu4B/?utm_source=ig_web_copy_link

Na putu po Australiji tokom snimanja filma, holivudski par je bio izložen virusu. Nakon prvih simptoma nalik onim kao kod gripa, odlučili su da se testiraju. Test je bio pozitivan i njih dvoje moraju pratiti preporuke zvaničnika. Zbog toga će u karantinu provesti onoliko vremena koliko bude bilo neophodno. U ovom trenutku planovi se ne mogu praviti. Živi se dan za danom i ne sme se očajavati, zaključuje glumac.

Jedan od najpoznatijih svetskih umetnika, operski pevač Plasido Domingo, takođe je podlegao bolesti. Na svom Fejsbuk-profilu je objavio da je i sam oboleo od koronavirusa.

Nakon prvih sumnjivih simptoma, odlučio je da se testira. Pozitivni rezultati testa ipak ga nisu obesrabrili. Zbog toga je doneo odluku da učini sve kako bi zaštitio sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih.

Slavni pevač je sa svojom porodicom trenutno u izolaciji. Kao i druge poznate ličnosti, i on poziva svoje obožavaoce da se pridržavaju mera predostrožnosti i ostanu kod kuće.

I kraljevska porodica na udaru korone!

Da bolest ne bira, pokazuje i udarna vest koja je nedavno odjeknula u svetskim medijima − princ Čarls zaražen je koronavirusom! PR kraljevske porodice izvestio je javnost da princ Čarls ima blage simptome i da se zasad oseća dobro. Njegova supruga Kamila nije zaražena virusom, ali su oboje u izolaciji u Balmoralu, jednom od svojih zamaka u Škotskoj. Iako je nedavno bila u kontaktu sa sinom, kraljica Elizabeta je zdrava. Princ Filip takođe nije oboleo, obaveštavaju iz kraljevske palate, dok o drugim članovima kraljevske porodice nema vesti.

Kraljevska porodica preduzima sve mere predostrožnosti i zaštite. Sva okupljanja i sastanci su odloženi do daljnjeg. Engleska kraljica je, tako, umesto na redovnom nedeljnom prijemu, konsultacije za premijerom Borisom Džonsonom obavila putem telefona.

https://www.instagram.com/p/B-Kxz1RHmZC/?utm_source=ig_web_copy_link

Princ Albert II iz Kneževine Monako prvi je poglavar jedne države koji je oboleo od koronavirusa. Zvanično saopštenje je objavljeno na njegovom Instagram-profilu. Pridržavajući se savetovanih mera i primajući odgovarajuću terapiju, svoje kneževske dužnosti princ obavlja od kuće.

Obolelima iz diplomatskog sveta pridružuje se i Sofi Gregori Trudo, supruga kanadskog premijera Džastina Trudoa. Ona je takođe zaražena virusom Covid19, te je sa svojim suprugom u izolaciji, gde dobija medicinsku pomoć.

Poznati zaraženi koronavirusom − Sportisti na meti Covida19

Rudi Gobert, NBA košarkaš, nedavno je objavio da je oboleo od korone. On je u žižu javnosti dospeo nakon što je, u toku pres-konferencije, namerno i teatralno dodirnuo sve mikrofone ispred sebe.

Posle potvrde da je pozitivan na koronavirus, on se javno izvinio zbog svog neozbiljnog i nesmotrenog postupka. Ne znajući da je već zaražen, bio je bezbrižan i veseo.

Na Instagramu je podelio nadu da će njegovo iskustvo pomoći drugima da shvate koliko je važno biti oprezan. Tom prilikom je naglasio da se širenje virusa može sprečiti jedino primerenim ponašanjem. Pozvao je svoje pratioce da budu odgovorni i preduzmu sve mere kako bi ostali zdravi i sigurni.

Poznati fudbaler Kristijano Ronaldo je na oprezu i u preventivnoj samoizolaciji budući da je bio u kontaktu sa zaraženim sportistima Danijelom Ruganijem i Paulom Dibalom. Ronaldo je na svom Instagramu podelio poruku ohrabrenja svima koji se bore sa virusom korone ili su zbog njega izgubili nekog bliskog.

Koronavirus − Izolacija kao vid borbe za život

Nedavno je u srpskim medijima odjeknula vest da su rok pevač Đorđe David i dramska spisateljica Biljana Srbljanović takođe zaraženi koronavirusom.  „Smatrala sam svojom građanskom dužnošću da objavim šta mi se dešava i da tako obavestim one kojih nisam mogla da se setim da sam ih makar usput videla u danima kada nisam ni znala da sam u inkubaciji,“  poručila je umetnica na svom Fejsbuk-profilu.

Poznate ličnosti, poput Novaka Đokovića, doniraju ogromne svote novca kako bi pomogle u borbi protiv smrtonosnog virusa. Porodica Đoković je Republici Srbiji donirala milion evra da bi bila nabavljena neophodna medicinska oprema, dok je Ana Ivanović donirala 35 respiratora.

https://www.instagram.com/tv/B-PfrO3HZ5D/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Zbog pandemije uzrokovane virusom Covid19, zatvorene su mnoge državne granice. Većina kompanija je organizovala rad svojih zaposlenih od kuće, a svi kulturni i sportski događaji su otkazani. Dok se situacija ne stabilizuje, ne zasedaju skupštine, ne snimaju se filmovi, niti se održavaju koncerti i predstave.

Socijalni život se trenutno odvija putem Interneta. Mnoge pozorišne kuće, obrazovne i druge ustanove počele su emitovati video-snimke predstava, muzičkih događaja i različitih vrsta programa. Škole nastavu održavaju preko YouTube-a i drugih kanala, a poznate ličnosti objavljuju snimke, fotografije i druge sadržaje kao vid ohrabrenja i podrške. Svi su složni u ideji da život ne sme stati ako smo svi trenutno prinuđeni na izolaciju.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic