Prvi službeni susret zavađene braće se bliži: Da li će Hari nakon svega i to izbeći?

Prvi službeni susret zavađene braće se bliži: Da li će Hari nakon svega i to izbeći?

27/10/2019

0

Prinčevi Vilijam i Hari očigledno imaju problema u svom odnosu, a nagađanja je potvrdio i sam princ Hari u dokumentarcu koji je snimljen o njegovom i Meganinom putovanju u Afriku.

Ali, ovog 10. novembra tradicionalno se obeležava Dan sećanja (Remembrance Sunday), na kojem bi prinčevi trebali da se pojave pred javnošću sa svojim suprugama. Bio bi to njihov prvi javni susret, pošto je svetlo dana ugledao dokumentarni film ITV televizije "Hari i Megan: Afričko putovanje", a u kojem se princ Hari dotakao, između ostalog, i svog odnosa s bratom.

Prošle godine, kada su odnosi, barem za javnost, bili idilični, dvojica su se braće, zajedno sa suprugama, pridružila kraljici Elizabeti II, premijerki i ostalim članovima kraljevske porodice na događanju organizovanom u Vestminsterskoj opatiji, a kako će sve izgledati ove godine, uvereni smo da će se sve posmatrati i proučavati pod lupom.

Dve najpoznatije britanske porodice - Saseks i Kembridž, posjednji put su se službeno družili u julu ove godine kada je održano krštenje malenog Arčija, prvog deteta princa Harija i Megan Markl, dok su neslužbeno snimljeni nekoliko dana kasnije na polo utakmici na kojoj su oba brata učestvovala, dok su njihove supruge s decom zdušno navijale.

Iako se već tada osećala napetost u vazduhu, što je vidljivo i iz 'kiselih osmeha' na fotografijama, sve se dodatno zakomplikovalo posle objavljenog dokumentarca, u kojem je princ Hari rekao:

- Neizbežno je doživeti sukobe kada ste deo ove uloge, ove porodice i kada se nalazite pod pritiskom javnosti. Ali mi smo braća i uvek ćemo biti. Trenutno svaki od nas ima drugačiji put, ali ja ću uvek biti tu za njega, kao što znam da će on biti za mene - rekao je 35-godišnji vojvoda od Saseksa.

S druge strane Bakingemska palata želi da porodica za tu priliku bude na okupu, a sve kako bi, barem za javnost, izgladili celu priču i smirili strasti, a ono što sve zanima je hoće li se princ Hari i Megan Markl zaista pojaviti na tom važnom događaju za kraljevsku porodicu.

Naime, već je najavljeno kako bi u novembru Hari i Megan, zajedno sa sinčićem Arčijem trebali da otputuju u Ameriku, gde bi, navodno, trebali da provedu šest nedelja s vojvotkinjinom majkom Dorijom Ragland i s njom proslave Dan zahvalnosti. Upravo zbog toga britanska javnost nije sigurna hoće li se zavađena braća sresti pred očima javnosti za dve nedelje, prenosi tportal.hr

hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty

Slične Vesti

Najnovije vesti