Božić u Sandringamu: Kejt Midlton odiše prefinjenošu, a zašto su Džordž i Šarlot nerasploženi

Božić u Sandringamu: Kejt Midlton odiše prefinjenošu, a zašto su Džordž i Šarlot nerasploženi

Autor: | 25/12/2019

0

Britanska kraljevska porodica tradicionalno proslavlja Božić u Sandringamu

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža Božić tradicionalno provode uz kraljicu Elizabetu II i ostatak porodice, na imanju u Sandringamu. Pre porodičnog ručka, porodica je prisustvovala božićnoj misi, a za četvorogodišnju princezu Šarlot i šestogodišnjeg princa Džordža ovo je prvi put da prisustvuju ovoj ceremoniji. I dok su mama Kejt  i tata Vilijam uživali u porodičnoj aktivnosti, izgleda da naslednici nisu bili baš najbolje volje.

Princeza Šarlot za Božić ima posebnu želju, da li će je tata Vilijam ispuniti?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Dec 25, 2019 at 6:04am PST


Tako je mali princ bio zamišljen dok je šetao sa ocem, a njegova sestra Šarlot je bila toliko neraspoložena da je mama morala da je teši. Ipak, kraljevska porodica je poznata po delotvornim metodama za vaspitavanje dece, pa ne čudi što su se Šarlot i Džordž brzo doveli u red.

Ako je sudeći po bajkama ili časovima istorije, kraljevska deca spavaju na svilenim jastucima, jedu iz zlatnih tanjira i ceo dan se zabavljaju. Ipak, da u tome nema istine, pokazuju pravila vaspitanja koja važe u britanskoj kraljevskoj porodici.

1. Titula nije razlog da vodite dokon život

U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa decom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa decom obavljaju roditelji.

2. Poštovanje rada drugih ljudi

Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba ceniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž i Šarlot ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odeću.

Skromna želja dečaka koji ima sve: Šta je princ Džordž tražio od Deda Mraza?

3. Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja

Uprkos tradiciji podizanja "zatvorenih" ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod dece. 

4. Obrazovanje je na prvom mestu

Čitanje knjiga je omiljena aktivnost princa Džordža i princeze Šarlot. Kejt često vodi decu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu.

Ostvarila mu se želja: Šta će princ Džordž raditi u svom omiljenom crtaću

5. Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

Deca su svesna da će skloniti sa javnih događaja i mesta ako se ponašaju loše i hirovito. Postoje striktna pravila ponašanja čak i za kraljevsku decu. Ako su princ i princeza nevaljali, ostaće kod kuće za vreme zvaničnih prilika.

6. Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Koliko god se deca loše ponašala, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne pribegavaju fizičkim kaznama. Roditelji imaju sopstvene metode kojima utiču na decu. Ako Džordž besni, njegova majka pokušava da mu odvrati pažnju, na primer, glasnim pevanjem. Ponekad, legne na pod i počne ona da urla. Ovaj trik zapravo funkcioniše i deca se brzo smire.

 

Dan nakon božićne čestitke vojvode i vojvotkinje od Saseksa,  praznik su čestitali i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža i to fotografijom koja je delo upravo Kejt Midlton.

Kako su princ Vilijam i vojvotkinja Kejt reagovali zbog šale na račun princeze Šarlot

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Dec 24, 2019 at 4:01pm PST

– Sretan Božić! Ovu fotografiju prica Vilijama sa decom zabeležila  je vojvotkinja od Kembridža u Norfolku ranije ove godine, naveli su na zvaničnoj Instagram stranici kraljevske porodice.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Slične Vesti