Zatresla se cela palata: Princ Vilijam i Kejt spremni na velike promene

Zatresla se cela palata: Princ Vilijam i Kejt spremni na velike promene

Autor: | 08/10/2023

0

Princ Vilijam i Kejt Midlton su u procesu restrukturiranja palate - privatni sekretar Žan-Kristof Grej napušta „Firmu“, a na njegovo mesto doći će nova osoba koja će biti na poziciji generalnog direktora. 

Chris Jackson/Getty Image

 

Angažovanje generalnog direktora označava ogromnu promenu u pravcu „Firme“, pošto tim viših kraljevskih porodica obično predvodi privatni sekretar.

Pročitajte: Fotografije obišle planetu - Kejt Midlton u invalidskim kolicima

Prema Tajmsu, Žan-Kristof  napustiće Kensingtonsku palatu u proleće 2024. Žan-Kristof Grej pridružio se Kensingtonskoj palati u februaru 2021. godine, a pre nego što je postao privatni sekretar princa Vilijama radio je u vladinom odeljenju za trezor, kao i u komunikacijskom timu tadašnjeg premijera Dejvida Kamerona 2012. godine.

Photo by Chris Jackson Getty Images for TGI Sport

 

Princ Vilijam i princeza Kejt prvi put su oglasili da traže generalnog direktora još u septembru. Oglas za posao za ovu poziciju glasio je: „Ovo je jedinstvena prilika da se pridružite posvećenom timu u Kensingtonskoj palati koji podržavaju izvanredan rad princa i princeze od Velsa. Generalni direktor je najviši i najodgovorniji vođa domaćinstva, koji je direktno odgovoran princu i princezi od Velsa.“

Pročitajte: Sine, jednog dana ćeš postati kralj i promenićeš ime - Kako će se princ Džordž zvati kada sedne na tron

Da li su ovo novi koraci princa Vilijama i Kejt ka modernizaciji monarhije ili su samo smatrali da je praktičnije imati generalnog direktora umesto privatnog sekretara, ostaje da vidimo.

Photo by Leon Neal/Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti