Sa njim nema igranja: Princ Džordž prekida kraljevsku tradiciju, ovo ni Vilijamu nije bilo dozvoljeno

Sa njim nema igranja: Princ Džordž prekida kraljevsku tradiciju, ovo ni Vilijamu nije bilo dozvoljeno

Autor: | 23/07/2023

0

Princ Džordž napunio je juče deset godina, a jubilarni rođendan palata je obeležila savršenim portretom budućeg kralja. Svi su primetili da neodoljivo liči na oca princa Vilijama, a ovog puta iza aparata nije stajala Kejt Midlton, poznata po strasti prema fotografiji.

 

 

Ovaj jubilej trebalo je da predstavlja pravu prekretnicu u životu princa. Najstariji sin princa Vilijama i Kejt Midlton juče je zvanično ušao u godine kada kraljevska deca prihvataju obaveze u vojnoj službi. Ali, prema navodima stranih medija, princ Džordž ovu tradiciju koja traje više od jednog veka neće ispoštovati.

Pročitajte: Bez kazni i visokih tonova - Kad Džordž, Šarlot i Luis pređu granicu Kejt Midlton čini samo jedno

Maleni princ neće služiti vojni rok, kao što su to činili njegov otac, stric, deda, prabaka i pradeda. Ovo se dešava prvi put posle više decenija - njegovi preci i članovi porodice nisu imali izbor već su morali da pristupe vojsci nakon desetog rođendana.

Guliver Getty Images

 

Kako je naveo istoričar Dominik Sandbruk, tradicija pridruženja članova kraljevske porodice oružanim snagama ranije je davalo legitimitet monarhiji. Sada su došla druga vremena - Džordž može da bude bilo šta po zanimanju i to ga neće sprečiti da preuzme tron kada za to dođe vreme.

- Sada su pravila drugačija i on ne mora nužno da sledi obavezu odlaska u vojsku – naveo je on.

Pročitajte: Kuma malog princa Džordža otkriva - Duhovit je, odvažan, ali i drzak

 Ovo je najverovatnije bila odluka Vilijama i Kejt – par vaspita decu u potpuno drugačijem duhu i trude se da naslednicima pruže što normalnije detinjstvo, tako da ovaj potez nimalo ne čudi.  Džordž, sa druge strane, pokazuje dosta drugih talenata – odličan je u školi, ali ga najviše interesuje sport. Prestolonaslednik predstavlja svoju školu na takmičenjima u kriketu, voli da jedri, i odlično pliva.

PA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Slične Vesti