Sine, jednog dana ćeš postati kralj i promenićeš ime: Kako će se princ Džordž zvati kada sedne na tron

Sine, jednog dana ćeš postati kralj i promenićeš ime: Kako će se princ Džordž zvati kada sedne na tron

Autor: | 10/08/2023

1

Princ Džordž će promeniti ime


Kada je princ Džordž napunio sedam godina, britanski mediji su pisali da su mu roditelji princ Vilijam i Kejt Midlton tada saopštili da će jednog dana postati kralj.

Chris Jackson/Getty Images

 

Kraljevski pisac Robert Lejsi napisao je da je princ Vilijam čekao što duže da bi saopštio sinu kakvu odgovornost će imati u odraslom dobu, kako bi naslednik imao što normalnije detinjstvo.

Pročitajte: Najsrećniji otac na svetu - Nove fotografije princa Vilijama sa decom raznežile celu planetu, pogledajte te osmehe



Zato su trenutni prestolonaslednik i njegova supruga odlučili da sinu ukinu vojnu obavezu, kada je on zvanično napunio deset godina, sa kojima tradicionalno članovi kraljevske porodice stupaju u vojsku. Ali jedna tradicija koja verovatno neće zaobići malog Džordža jeste promena imena kada postane kralj.

WPA Pool Getty images

 

Možda zvuči čudno, ali radi se o vekovnoj tradiciji prema kojoj britanski monarh odlučuje da bude poznat po nekom drugom imenu kada postanu vladari. Dešavalo se i da su prethodni članovi britanske kraljevske porodice izabrali da formalno budu krunisani koristeći svoja srednja imena.

Pročitajte: Skandal kakav Britanija ne pamti - Oglasila se škola, princ Džordž glavna tema, Kejt i Vilijam očajni

 

To znači da je kralj Čarls III mogao da izabere ime kralja Artura, kralja Filipa ili kralja Džordža, što su njegova srednja imena, i to bi tada postalo njegovo "kraljevsko ime".

PA Images

 

Džordž je do sada bilo popularno ime za britanske monarhe, a on će biti sedmi Džordž koji će vladati. Sada kada je princ Džordž napunio 10 godina razmatra se koje ime bi mogao da preuzme kada dođe na vlast, i strani mediji pišu da postoji verovatnoća da će da bude poznat kao kralj Aleksandar ili kralj Luis. Međutim, zbog njegovog mlađeg brata koji se zove Luis, ta opcija je manje verovatna, ali ima zaista ima dosta vremena da se razmisli pod kojim imenom će biti poznat, prvo njegov otac Vilijam treba da sedne na tron.

Guliver Getty Images

 

 

Komentari (1)

Loading
Zoka 16:41 15.08.2023
Odgovori

Dok ovaj odraste valjda ce se i Englezi opametiti i otarasiti tih preskupih klovnova i parazita koje zovu kraljevska porodica.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti