Kraljica Elizabeta ima poseban zahtev za Božić, kako će na to reagovati ostatak porodice?

Kraljica Elizabeta ima poseban zahtev za Božić, kako će na to reagovati ostatak porodice?

Autor: | 02/12/2020

0

Kraljica Elizabeta Božić će ove godine zbog pandemije virusa zanemariti božićnu tradiciju, a kako će na to reagovati njena porodica?

Kraljica Elizabeta II veoma drži do tradicije, te se trudi da poštuje svaki običaj, međutim ovog puta napravila je presedan. Kako je trenutno stanje u svetu izuzetno loše zbog pandemije korona virusa, izuzetak nije ni Velika Britanija. Zbog toga, Elizabeta je odlučila da ove godine preskoči formalnosti i tradiciju, te Božić proslavi u društvu voljenog supruga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Bakingemska palata potrvdila je plan kraljice. Kako navode u zvaničnom saopštenju Elizabeta je poželela miran Božić u dvorcu Vindsor, a društvo će joj praviti samo vojvoda od Edinburga, s kojim je nedavno proslavila 73 godine braka. Kako smo naveli ranije, tradicionalna kraljevska šetnja ovog puta će izostati, a u službenoj izjavi naveli su sledeće:

- S obzriom na to kakve su okolnosti zbog pandemije kraljica i vojvoda od Edinburga ove godine odlučili su Božić da provedu u miru, u njihovom dvorcu Vindsor. 

Kraljica Elizabeta Božić će provesti s suprugom, a kakvi su planovi ostalih članova porodice?

Takva odluka ostalim članovima dala je odrešene ruke da isplaniraju kako će provesti praznike. Kejt i princ Vilijam navodno će Božić provesti s Kejtinim roditeljima Kerol i Majklom Midltonom te njenom sestrom Pipom. S druge strane, vojvotkinja od Kornvela, Kamila Parker praznike će provesti sa svojom decom.

Pročitajte i Uprkos koroni na britanskom dvoru danas je veselo, čestitke stižu sa svih strana

Foto: WPA Pool Getty images News via Guliver

Princ Andrju i Sara Ferguson pridružiće se princezi Beatris i Edoardu Mapeliju Moziju te princezi Evgeniji i njenom suprugu Džeku Brukbanku. Princ Hari i Megan Markl odlučili su ipak da ostanu u SAD-u, te neće ipak neće dolaziti u Veliku Britaniju za praznike.

Kraljica Elizabeta posebno pazi na svoje zdravlje!

Podsetimo, kraljica se od marta ove godine pojavljivala svega četiri puta, u Vindsoru na vojnoj ceremoniji, kada se obeležavao njen rođendan, te na ceremoniji proglašenja viteza stogodišnjeg kapetana Toma Mura koji je prikupio milione funti za zdravstvene usluge. Obeležila je i Dan sećanja, a u oktobru je s princom Vilijamom posetila Laboratoriju u Porton Dounu u jugozapadnoj Engleskoj.

Najviše vremena ipak, provodila je u svojim privatnim rezidencjiama - škotskom dvorcu Balmoral, te u Sandrigamu u istočnoj Engleskoj.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Chris Jackson Chris Jackson Collection via Guliver, Instagram

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti