Na snimanju pete sezone: Serija Kruna nastavlja da diže prašinu, upoznajte novu glumačku ekipu (foto)

Na snimanju pete sezone: Serija Kruna nastavlja da diže prašinu, upoznajte novu glumačku ekipu (foto)

Autor: | 29/08/2021

0

Serija Kruna uspela je da svetu skrene misli sa najvećeg globalnog problema i postane karantinski hit, ali je, istovremeno, britanskom dvoru zadala mnogo glavobolje.

‒ Niko ne može da zna šta se zapravo dešava iza vrata Bakingemske palate, a činjenica je da su Njeno veličanstvo, nesumnjivo najuticajniji monarh našeg vremena, i njeni najbliži predstavljeni na užasan, gotovo tragičan način – otkrili su izvori bliski kraljici Elizabeti i njenoj porodici uprkos uveravanju autora projekta da je većina prikazanih stvari ipak samo fikcija.

Pročitajte: Peta sezona Krune pod znakom pitanja, niko ne želi da igra problematičnog princa

Profimedia

 

Snimanje pete sezone počelo je u junu, a nedavno su stigle i prve fotografije sa seta u Škotskoj. Već je ranije najavljeno da će biti promenjena kompletna glavna ekipa, pa sada krunu princeze Dajane, posle mlade i brojnim priznanjima ovenčane Eme Korin, preuzima cenjena australijska glumica Elizabet Debicki.

Pročitajte: Stiže nastavak Krune - Prvi kadrovi Elizabet Debicki u ulozi Dajane, sličnost je zapanjujuća (foto)

Netflix

 

Impresivan tim čine Imelda Stonton, kojoj je “štafetu” predala “oskarovka” Olivija Kolman, kraljica Elizabeta iz prethodne sezone, potom Džonatan Prajs kao vojvoda od Edinburga, Dominik Vest u ulozi princa Čarlsa, Klaudija Harison kao njegova sestra Ana, Teo Frejzer Stil koji igra njenog muža ser Timotija Lorensa... Iako će priča “pokriti” period čiji je politički zaštitni znak tada još bila Margaret Tačer, scenarista i producent Piter Morgan izjavio je da ona u novoj sezoni nije u planu. No, uzbuđenja sigurno neće nedostajati jer u priču ulaze Kamila Parker-Bouls i Sara Ferguson. Drugim rečima, prave spletke tek počinju i ovog puta neće se baš sve vrteti oko Dajane.

Netflix

 

Producenti su dugo bili u potrazi za glumcem koji bi tumačio Elizabetinog mlađeg sina. Naime, niko nije želeo da se prihvati tog posla pošto se Endrju suočava sa optužbama za seksualne odnose sa maloletnicama na privatnom ostrvu Džefrija Epstajna. Iako je sve porekao, problematični princ se, pod pritiskom dvora i javnosti, povukao sa kraljevskih dužnosti.

Pročitajte: Da li kraljica Elizabeta pije alkohol? Nekadašnji šef kuhinje Bakingemske palate otkriva istinu

Netflix

 

Bilo je govora da će peta sezona “Krune” biti poslednja, ali Morgan je, i sam iznenađen tolikom popularnošću, u međuvremenu promenio mišljenje. “Netfliks” je najavio i šesti nastavak, čija će radnja, po svemu sudeći, biti smeštena u novi vek i baviće se Vilijamom, Harijem, Megzitom i ostalim aktuelnim dešavanjima.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još