Ema Korin oživela duh Lejdi Di: Da sam zaista ona, pobegla bih sa venčanja, glavom bez obzira!

Ema Korin oživela duh Lejdi Di: Da sam zaista ona, pobegla bih sa venčanja, glavom bez obzira!

Autor: | 12/12/2020

0

Kada bi „jedvačekanje“ bilo merna jedinica, bilo bi teško odrediti da li se više jedva čekala četvrta sezona britanske serije „Kruna“ ili nastavak njene ljute rivalke iz Španije, „Kuća od papira“. Reklo bi se da se situacija na terenu, odnosno u etru, trenutno odvija u korist prvog naslova. Jer, u intrigantnu priču o kraljici Elizabeti i njenoj porodici konačno se uključila princeza Dajana. Iako u aktuelnim epizodama možemo da vidimo još nekoliko važnih istorijskih ličnosti i renomiranih glumaca, na primer čuvenu Skali Džilijen Anderson kao čeličnu lejdi Margaret Tačer, šou je totalno ukrala mlada i do ove uloge nepoznata Ema Korin.

Armija njenih koleginica, kako dobro poznatih, tako i onih neafirmisanih, sanjala je o ulozi žene kakvu svet više neće imati. Kreatori serije otkrili su da im je talentovana devojka iz Kenta zapala za oko već na kastingu. Koliko je bila ubedljiva kao Dajana u mladim danima, toliko je uspela da iznese kompleksnost njenog lika kada je postala jedna od najvećih ikona prošlog veka. Ema je u potpunosti opravdala poverenje koje su joj poklonili producenti i preko noći postala nova “engleska ruža”, iako sa naslovne strane magazina „GQ“ poručuje da „uopšte nije kao Lejdi Di“. I zaista, da nema prodorne plave oči, teško biste poverovali da je to ista osoba koju ovih dana gledate kao najsjajniji dijamant u „Kruni“.

Pročitajte: Lejdi Di za prvi Božić u kraljevskoj porodici napravila veliki propust

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Corrin (@emmalouisecorrin)


Ema Luis Korin rođena je 1. decembra 1995. godine u Rojal Tanbridž Velsu, na zapadu Kenta. Nema umetničku „podlogu“ – njen otac je biznismen, a majka logoped poreklom iz Južnoafričke Republike. Za glumu se zainteresovala u srednjoj školi, posle koje je upisala Umetničku akademiju u Londonu, a potom studirala dramu na koledžu „Sent Džon“ u okviru „Kemdbridž“ univerziteta. Neko vreme provela je u domovini svoje majke, gde je volontirala kao učiteljica. Ako „lovite“ sličnosti sa Dajanom, podsetićemo vas da je ona pre udaje za princa od Velsa bila vaspitačica.

Prvi film „Cezar“ Ema je snimila 2017, a dve godine kasnije pojavila se u jednoj epizodi serije „Grančester“. I to bi, manje-više, bilo sve vredno pomena što se tiče njene karijere. Kao što kaže naslov pomenutog magazina, u privatnom životu je sve osim nikad prežaljene kraljice srca. Niti je, priznaje, previše otmena, niti graciozna, a na fotografijama vidimo da nije plavuša. Preferira imidž buntovnice utegnute u crnu kožu i neobične frizure. Ni nalik Dajaninim, koje su često umele da budu dosadne.

‒ Ne bih volela da me doživljavaju kao tipičnu „posh“ devojku iz Londona – objašnjava.

Usput je priznala da u tajnosti „zgreši“ sa emisijama koje mnogi preziru, pa tako baci pogled na „Kardašijane“ ili „Emili u Parizu“, i da sanja o saradnji sa „oskarovkama“ Tildom Svinton i Franses Makdormand.

Fotografije koje prate intervju otkrivaju da je Ema u odličnoj formi i da se bavi fizičkom aktivnošću – u njenom slučaju to je ples. Odgovarala je i na provokativna pitanja, poput onih šta bi radila da se zaista našla u Dajaninim cipelama, četiri decenije ranije. Videli smo da joj čuvena „venčanica veka“ stoji kao salivena, ali, da je bila na njenom mestu tog jula 1981. godine, nikada je ne bi obukla.

Pročitajte: Intervju koji je uzdrmao britansku monarhiju - Priča princeze Dajane nije imala srećan kraj!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

‒ Pobegla bih glavom bez obzira još pre venčanja. Taj brak bio je njena najveća greška. Nije imala predstavu u šta se upušta. Ali dobro, imala je samo 19 godina, manje nego ja sada.

Nastojala je da što vernije prikaže lične probleme sa kojima se Dajana suočavala kao žena, njenu dugogodišnju borbu sa bulimijom i stresove koje je doživljavala. Volela bi, otkriva, da zna šta Vilijam i Hari misle o ovoj seriji, naročito o njenoj ulozi, ali povratnih reakcija od prinčeva za sada nema.

Prinčeva, onih na belom konju, nema ni u njenom privatnom životu. Kako je otkrila u razgovoru, trenutno je singl, „za šta je možda malo kriva i pandemija“, ali ne očajava, već se raduje novim poslovnim izazovima. Ima li uopšte potrebe pominjati da ponude pljušte sa svih strana?

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Gareth Cattermole Getty Images via Guliver