Najtužniji rođendan kraljica Elizabeta provodi u neočekivanom društvu

Najtužniji rođendan kraljica Elizabeta provodi u neočekivanom društvu

Autor: | 21/04/2021

0

Rođendan kraljice Elizabete četiri dana pošto je ispratila supruga na večni počinak prolazi bez slavlja i pompe. Nije toga bilo ni prošlog 21. aprila, kada je svet uveliko vodio borbu sa virusom korona. Neće biti uobičajenih portreta koji se ovim povodom objavljuju. Štaviše, Bakingemska palata spremala se za proslavu stotog rođendana princa Filipa, ali nije ga dočekao, nedostajala su samo dva meseca da zaokruži ceo vek. Sada je sve drugačije.

Pročitajte: Stravičnu tišinu prekinuo samo po koji jecaj - Sahranjen princ Filip, Elizabetino srce će prepući od tuge

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Britanski mediji su objavili da je kraljica posle sahrane prošetala svoje pse u Vindzoru. Štence Mjuika i Fergusa dobila je na poklon u februaru, kako bi joj pravili društvo i popravili raspoloženje dok je vojvoda u bolnici. No, to nisu njeni omiljeniji korgiji, već jedna nova rasa – dorgi (ukršteni korgi i jazavičar).

Pročitajte: Otkrivamo - Tajne odaje kraljice Elizabete ‒ od bioskopa i bazena do bankomata

Već sutradan uputila se u obližnje vrtove Frogmora, gde voli da provodi vreme. U poslednje 74 godine ovo je prvi rođendan koji provodi sama. Kako navodi „The Sun“, pored nje nisu ni deca, ni unuci. Princ Vilijam vratio se u London, a Hari u Ameriku. Vrtovi su, inače, samo nekoliko minuta udaljeni od istoimene kuće u kojoj je Hari odseo dok je boravio u Britaniji povodom dedine sahrane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Elizabeta Druga, najstariji monarh na svetu, rođendan slavi dva puta. Pored ovog zvaničnog, postoji i javni, u junu. Obeležava se vojnom paradom, koja je prošle godine izostala zbog pandemije. Najverovatnije je neće biti ni ove. Dvostruki rođendan je tradicija koja datira iz 1748, a za sve su krivi vremenski uslovi u Britaniji.

Naime, kralj Džordž Drugi, koji je rođen u novembru, želeo je veliko slavlje sa paradom, ali to u kasnu jesen na Ostrvu nije bilo izvodljivo. Zato je odlučio da se javna zabava organizuje na leto i običaj se zadržao do današnjih dana.

Pročitajte: Rođendan kraljice Elizabete - Nesvakidašnje iznenađenje 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)

Ovaj mesec vrvi od važnih datuma u kraljevskoj porodici. Mali Luis, sin princa Vilijama i Kejt Midlton, 23. aprila napuniće tri godine, a šest dana kasnije Kembridžovi će proslaviti desetogodišnjicu braka. Usled novonastalih okolnosti, pandemije i smrti princa Filipa sve će biti skromno i u krugu najbližih.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još