Princ Hari i dalje u Britaniji, razgovor sa bratom Vilijamom glavna tema o kojoj se priča

Princ Hari i dalje u Britaniji, razgovor sa bratom Vilijamom glavna tema o kojoj se priča

Autor: | 19/04/2021

0

Susret budućeg kralja Velike Britanije i njegovog „odmetnutog“ brata dogodio se ranije nego što smo očekivali. Prinčevi Vilijam i Hari trebalo je da zajedno otkriju spomenik majci, princezi Dajani, na njen rođendan prvog dana jula, ali ih je pre toga spojio – deda.

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, preminuo je prošle nedelje, a Hari se uputio u London čim je čuo tužnu vest. Megan je ostala kod kuće, u Kaliforniji. Htela je i ona da krene preko okeana, ali su joj doktori savetovali da miruje pošto je u već poznoj trudnoći.

Pročitajte: Stravičnu tišinu prekinuo samo po koji jecaj - Sahranjen princ Filip, Elizabetino srce će prepući od tuge

U porodičnoj povorci od zamka Vindzor do kapele Svetog Đorđa, Filipov kovčeg pratila su i braća. Hodali su bez reči, iza oca Čarlsa, tetke Ane i stričeva Endrjua i Edvarda. Između njih – primetna distanca. I sin princeze Ane, Piter Filips. Bili su na razdaljini ne samo zbog epidemioloških mera, već zato što su ih organizatori ceremonije poređali hronološki: Vilijam ima prednost jer će jednog dana naslediti tron, potom Elizabetin najstariji unuk Piter, pa Hari. Piterovu sestru Zaru Tindal su preskočili, ona je sa ostalim ženama iz porodice čekala pred crkvom.

Pročitajte: Više ih ništa ne vezuje - Prinčevi Vilijam i Hari podelili čak i Fond princeze Dajane

Tokom službe, Vilijam i njegov mlađi brat sedeli su jedan nasuprot drugog. Vojvoda od Kembridža sa suprugom Kejt Midlton, Hari sam. Bio je to prvi put da ih vidimo na istom mestu posle više od godinu dana. Kada su, posle ceremonije, izašli iz kapele, „čitači sa usana“ uspeli su da odgonetnu šta je koji rekao. Na Harijevu konstataciju da je sve proteklo baš onako kako je njihov deda želeo, Vilijam je rekao: „Da, bilo je sjajno, muzika naročito.“ Potom im se pridružila Kejt, koja je porazgovarala sa Harijem, reklo bi se vrlo prisno, a onda, kad su se svi uputili prema grobnici, povukla se i ostavila braću da nastave ćaskanje.

Iako se očekuje da će se Hari vratiti u Ameriku što je pre moguće, kako bi bio pored trudne supruge, još niko u Londonu ne može da potvrdi kada će otići. Došao je u London pet dana ranije zbog karantina. Za to vreme, na Megan pazi njena majka Dorija. Princ će verovatno neko vreme provesti sa bakom, koju jako voli, a i potrebna joj je podrška porodice u ovim trenucima. Da li će vojvoda od Saseksa imati vremena da porazgovara sa bratom i ocem, kao što je skoro najavljivao, nije poznato.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još