Potopljeno raskošno imanje Klunijevih u Engleskoj, vredno 18 miliona dolara

Potopljeno raskošno imanje Klunijevih u Engleskoj, vredno 18 miliona dolara

Autor: | 04/01/2024

0

Potopljeno raskošno imanje Klunijevih u Engleskoj

Slike iz drona otkrile su stanje na terenu: voda je ušla u dvorište i poplavila raskošne vrtove koji okružuju dvorac iz 17. veka. Imanje Amal i Džordža Klunija u živopisnoj engleskoj provinciji našlo se na udaru stihije, a prvi snimci pokazuju da je pretrpelo veliku štetu.

Joe Maher/Getty Images

 

Usled oluje Henk, koja je pogodila jug Britanije, u ovom delu zemlje blokirani su mostovi, saobraćajnice, cela naselja. Posed slavnog para nalazi se u Berkširu, u mestu Soning na reci Temzi, kojoj ovo nije prvi put da pokaže zube.

Pročitajte: 25 soba, bazen, kućna picerija... Ovako izgleda vila na jezeru Komo u kojoj žive blizanci Džordža Klunija

Naime, Klunijevi su tokom poslednjih deset godina čak sedam puta imali probleme s poplavama, posebno zimi, kada je ceo kraj izložen obilnim padavinama. Imanje su kupili 2014, neposredno nakon venčanja, a za luksuzni kutak u mirnom, uspavanom seocetu izdvojili su 18 miliona dolara.

Profimedia

 

Još nekoliko miliona dali su za renoviranje, koje je trajalo godinu i po dana. Međutim, posle svadbe nisu mogli da sačekaju da se radovi završe, već su odlučili da, kako je Džordž objasnio, u ruiniranim prostorijama provedu medeni mesec.

Pročitajte: Poljubi me na kiši - Amal i Džordž očarali London, nikad slađi i zaljubljeniji

„Aberdaš haus“ smešten je na malom privatnom ostrvu i do njega se može doći preko starog kamenog mosta ili čamcem. Imanje uključuje i dok, tu su i veliki bazen, teniski teren, letnjikovac, vrtovi uređeni u engleskom stilu i ambijent koji bi se dopao svim ljubiteljima engleske istorije.

Guliver Getty Images

 

U dvorcu postoji devet spavaćih soba, dva salona, sedam kupatila, biblioteka, vinoteka... Nisu štedeli na luksuzu u kantri maniru. Prizemlje kuće našlo se pod vodom 2016. godine, nedugo posle renoviranja, kada kiša nedeljama nije prestajala da pada.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Clemens Bilan/Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti