Dug i skup proces: Evo koliko je novca Marija Šerifović izdvojila za postupak surogat-majčinstva

Dug i skup proces: Evo koliko je novca Marija Šerifović izdvojila za postupak surogat-majčinstva

Autor: | 15/12/2023

0

Marija Šerifović postala je majka. Pop zvezda početkom decembra je u Americi dobila sina uz pomoć surogat-majke i tako ostvarila svoju najveću želju.

Edvin Kalić

 

Mnoge poznate ličnosti koje nisu uspele prirodnim putem da dobiju bebu odlučile su se za ovaj korak. Paris Hilton, Naomi Kembel, Prijanka Čopra, Kristijano Ronaldo i Riki Martin tek su neke od njih. No, procedura je prilično komplikovana, uz to i skupa.

Sada je i malo jasnije zbog čega je Marija u poslednje vreme često putovala u Sjedinjene Države.

Pročitajte: Marija Šerifović dobila SINA! Surogat-majka iznela trudnoću, pogledajte prvu fotografiju bebe, znamo i kako se zove

Kako navode oni koji su već prošli kroz proces, najpre treba izabrati odgovarajućeg donora jajne ćelije, nakon čega slede donacija i oplođenje, genetska ispitivanja i zamrzavanje embriona.

U zemljama gde ova priča predstavlja nešto sasvim normalno postoje i agencije za surogat-majke, što ne može da bude svako. Pre svega, žena mora da ima bar jedno dete kako bi zadovoljila kriterijume za „iznajmljenu matericu”.

Youtube printscreen

 
 

Pored SAD, surogat-majčinsto dozvoljeno je u Kanadi, Engleskoj, Poljskoj, Rusiji, Češkoj, Indiji, Ukrajini, Makedoniji, Grčkoj, Rumuniji, ali ne i u većini zemalja Evropske unije. Nije dozvoljeno ni prema porodičnom zakonu Srbije.

A cena? Sve košta, pa mora da se postavi i to bolno pitanje. Konkretno u Americi, za proces doniranja jajnih ćelija i formiranja embriona treba izdvojiti do 50.000 dolara, za proces surogata još oko 150.000, od čega majka dobija do 50.000.

Dakle, morate imati dosta novca, ali i strpljenja, jer je potrebno vreme.

Shutterstock

 

Pošto je dete Marije Šerifović svet ugledalo u Americi, verovatno će imati i američko državljanstvo. Da li će pevačica sa sinom živeti u Srbiji ili sa druge strane Atlantika, tek ćemo videti.

Prvu fotografiju sina Marije Šerifović pogledajte OVDE

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još