Ona je napustila fakultet zbog trudnoće, a on... Evo šta su Dijana i Srđan Đoković po obrazovanju

Ona je napustila fakultet zbog trudnoće, a on... Evo šta su Dijana i Srđan Đoković po obrazovanju

Autor: | 23/11/2023

0

Dijana i Srđan Đoković nisu uspeli da završe fakultet

Novak Đoković imao je samo sedam godina kada je odlučno izjavio da želi da postane najbolji na svetu. Zacrtao je svoj put još od malih nogu, i stigao mnogo dalje od onog što je zamislio. Iako je sve u životu stavio u službu tenisa, uvek je bio svestan da je znanje moć.

Clive Brunskill/Getty Images

 
 

Razumljivo da srednju školu nije mogao da završi kao „obični” đaci, pa je naknadno polagao ispite.

Njegova supruga Jelena, koja je takođe pohađala sportsku gimnaziju, studirala je biznis administraciju na prestižnom fakultetu u Italiji, a potom završila master. Odbranila je i doktorat u Monaku.

Miloš Nadaždin

 
 

A Novakovi roditelji? I Dijana Đoković bavila se sportom: plivala je, igrala odbojku, skijala. Bila je član Skijaškog kluba Kopaonik. Godinama je igrala i folklor u kulturno-umetničkom društvu. Posle osnovne, završila je srednju hemijsku školu, a potom upisala Tehnološki fakultet.

Pročitajte: Slavska sveća, pogača i žito - Ovako porodica Đoković u svom domu dočekuje Aranđelovdan

Ipak, shvatila je da to nije zanimanje za nju, pa je prešla na Fakultet za fizičku kulturu. Prekinula je školovanje nakon što je 1986. saznala da je u drugom stanju. Upoznala je Srđana tokom zimskog raspusta na Kopaoniku, gde je ona trebalo da polaže za instruktora skijanja.

Youtube Screenshot

 
 

I Srđan Đoković je zaljubljenik u skijanje. Kada se, po završetku srednje škole, sa roditeljima sa Kosova doselio u Beograd, upisao je Pravni fakultet, ali studije nije završio.

Pročitajte: Dijana Đoković posle 35 godina otkrila veliku porodičnu tajnu - Srđan mi to nikad nije oprostio...

Tokom zime radio je kao instruktor skijanja na Kopaoniku i Brezovici, pa je tako jednom prilikom i upoznao buduću suprugu.

Youtube Screenshot

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti