Holivud na nogama: Alek Boldvin biće optužen za ubistvo Haline Hačins!

Holivud na nogama: Alek Boldvin biće optužen za ubistvo Haline Hačins!

Autor: | 16/02/2022

0

Suđenje Aleku Boldvinu ne gine, podignuta otpužnica 

Porodica Haline Hačins (42), direktorke fotografije stradale u oktobru 2021. godine na snimanju filma Rust, ipak je podnela tužbu protiv glumca Aleka Boldvina (63), koji je rukovao pištoljem. Tom prilikom povređen je i režiser Džoel Souza (48) koji je odmah hospitalizovan.

Pročitajte: Prvi intervju posle ubistva snimateljke - Alek Boldvin plakao, u ono što je rekao o pucnjavi teško je poverovati

Profimedia

 

Daily Mail je preneo da se tragedija dogodila prilikom snimanja scene u kojoj je Boldvin bio okrenut kameri iza koje je stajala Halina, a iza nje reditelj. Pucanj je bio toliko jak da je usmrtio snimateljku i ranio reditelja. U prvom obraćanju javnosti posle tragedije slavni glumac istakao je da sarađuje sa policijom u istrazi.

„Nema reči kojima bi se opisali moj šok i tuga zbog tragične nesreće koja je odnela život Haline Hačins, majke, supruge i naše uvažene koleginice. Potpuno sarađujem sa policijom u istrazi da bi se utvrdilo kako je došlo do ove tragedije“, napisao je Boldvin između ostalog na Tviteru.

Pročitajte: Suđenje Aleku Boldvinu ne gine, smrtonosni metak nije bio po scenariju

Profimedia

 

Počinje suđenje Aleku Boldvinu 

Međutim, ubrzo je otkriveno da je Alek Boldvin odbio da preda policiji svoj mobilni telefon, posle čega je izdat nalog za pretres, pa je tek sredinom januara telefon došao u ruke inspektora.

Posle višemesečne drame u istrazi, objavljeno je da će Boldvin ipak dobiti tužbu. Advokat porodice Brajan Paniš održao je konferenciju za novinare na kojoj je izneo detalje privatne istrage.

Pročitajte: Emotivno i potresno - Susret Aleka Boldvina i udovca snimateljke koju je usmrtio nateraće vam suze na oči (foto)

Profimedia

 

Pravni zastupnik Halininog supruga Metjua Hačinsa otkrio je da će porodica pokojne direktorke fotografije podići tužbu protiv Aleka Boldvina i „svih koji su bili odgovorni za bezbednost na setu“.

‒ Tužba će biti podignuta zbog rizičnog i neodgovornog ponašanja jer je filmska ekipa štedela na svemu, pa i na procedurama koje se tiču bezbednosti. Nezavisna istraga je pokazala da je bilo mnogo prestupa u odnosu na standarde u holivudskoj filmskoj industriji ‒ istako je Paniš.

Boldvin je u prvom intervjuu posle tragedije uglednom novinaru Džordžu Stefanopulosu za ABC priznao šta se zaista dogodilo.

‒ Obarač nije povučen. Ja nisam povukao obarač. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz, nikada. Neko je stavio pravi metak, a metka uopšte nije trebalo da bude na tom imanju – pravdao se glumac kroz suze.

Profimedia

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti