Američi zakon ne prašta: Evo kakva kazna čeka Aleka Boldvina posle ubistva snimateljke

Američi zakon ne prašta: Evo kakva kazna čeka Aleka Boldvina posle ubistva snimateljke

Autor: | 22/10/2021

1

Alek Boldvin - ubistvo iz nehata, istraga u toku

Kada je do javnosti dospela šokantna vest da je „oskarovac“ Alek Boldvin tokom snimanja filma usmrtio snimateljku i ranio još jednu osobu, prvo pitanje koje su mnogi postavili glasilo je da li će ići u zatvor zbog ubistva. Američki zakon vrlo je striktan i nema povlaštenih, bez obzira na to da li ste holivudska zvezda, bogati rančer ili prodavac sladoleda. Primera radi, u nekim saveznim državama na jugu zemlje i dalje postoji smrtna kazna.

Pročitajte: Nezapamćena tragedija u Holivudu - Alek Boldvin na setu ubio snimateljku (foto)

Profimedia

 

Incident se dogodio u čuvenom kaubojskom gradu Santa Feu, u Nju Meksiku, gde je Boldvin snimao vestern „Rust“. Istraga je u toku, okolnosti slučaja još nisu razjašnjene, a policija saslušava svedoke. Još nije pokrenut postupak protiv glumca, ali ovo će se, po svemu sudeći, voditi kao ubistvo iz nehata. Pitanje je da li će biti optužen Boldvin ili osoba koja u filmovima brine o oružju. Prema zakoniku Nju Meksika, ubistvo iz nehata smatra se krivičnim delom četvrtog stepena, uz maksimalnu zatvorsku kaznu od 18 meseci i mogućnost uslovne. No, krivica tek treba da se utvrdi, a ako se to dogodi, Boldvin će se verovatno braniti sa slobode.

Komentari (1)

Loading
nikola tomasevic 23:43 23.10.2021
Odgovori

To sto pisete nema veze sa pravom. Ako je sve tacno sto je do sada napisano glumac ne snosi nikakvu krivicu jer nije pocinio ubisto ni iz nehata ni iz umisljaja . Krivicu za ovo moze da snosi samo osoba koja je vodila racuna o rekvizitima i jedino ta osoba moze odgovarati za ubistvo iz nehata.

hellomagazin.rs hellomagazin