Nova tužba protiv Aleka Boldvina, smrtonosni metak nije bio po scenariju

Nova tužba protiv Aleka Boldvina, smrtonosni metak nije bio po scenariju

Autor: | 18/11/2021

0

Nova tužba protiv Aleka Boldvina uzdrmala javnost

Poslednjih mesec dana ne prestaje ga se govori o incidentu u Novom Meksiku, kada je holivudski glumac Alek Boldvin na snimanju filma „Rust“ usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Suozu.

Novina u ovom slučaju je da je protiv Boldvina podneta nova tužba. Kako se navodi, supervizor na scenariju Mejmi Mičel optužila je slavnog glumca i njegove kolege za namerno nanošenje štete i emocionalnog stresa.

Pročitajte: Smrt Haline Hačins nije bila slučajna - Brat Aleka Boldvina odlučio da progovori, incident u Nju Meksiku dobio novu dimenziju

Guliver Getty Images

 

U tužbi je obrazloženo da su prema scenariju bila predviđena tri kadra, Boldvinove oči, mrlja od krvi i Boldvinov torzo dok stavlja ruku na korice i vadi pištolj. Nigde se ne pominje da Alek ili bilo ko drugi treba da puca iz pištolja.

‒ Događaji koji su zahtevali da gospodin Boldvin puca iz napunjenog pištolja ne predstavljaju običan nemar. Umesto toga, po našem mišljenju, gospodin Boldvin je izabrao da igra ruski rulet kada je pucao iz pištolja bez provere oružja. Njegovo ponašanje i ponašanje producenata bilo je nepromišljeno – saopštila je advokatica Mejmi Mičel.

Pročitajte: Još jedna tragedija na snimanju filma "Rust", posle smrti Haline Hačins nova nesreća

Profimedia

 

Kako je u tužbi naveo nadzornik scenarija, glumac je bio u obavezi da sam proveri da li je pištolj napunjen bojevom municijom, a ne da se oslanja na pomoćnika režisera.

Inače, tužbu protiv Boldvina i njegovih producenata za nesavesno ponašanje podneo je i član ekipe filma koji je prisustvovao kobnoj pucnjavi. Vlasti u Santa Feu i dalje vode istragu, ali krivičnu prijavu još nisu podnele.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti