Daleko od porodice: Princeza Šarlin iz „zarobljeništva“ u Africi poslala važnu poruku (foto)

Daleko od porodice: Princeza Šarlin iz „zarobljeništva“ u Africi poslala važnu poruku (foto)

Autor: | 12/08/2021

0

Bolest princeze od Monaka preokrenula stvari

Princeza Šarlin, supruga Alberta od Monaka, mesecima je „zarobljena“ u domovini, Južnoafričkoj Republici. Zbog teške infekcije uha ne može da se vrati kući.

Podsetimo, u Afriku je otišla u maju, kako bi ispratila povratak nosoroga u divljinu. Ove velike životinje su pred istrebljenjem jer ih lovokradice nemilosrdno ubijaju zbog rogova, pa im se, preventivno, odstranjuju koštane izrasline kako se ne bi našli na njihovoj meti. Potom ih veterinari vraćaju u prirodna staništa. Jednu takvu akciju organizovala je Fondacija princeze od Monaka, koja je želela da joj lično prisustvuje. Međutim, na sopstveno zdravlje nije obratila dovoljno pažnje.

Pročitajte: Prava istina - Princeza Šarlin bolesna! Mesecima je udaljena od porodice

Getty Images

 

Bolest princeze od Monaka - povratak kući pod znakom pitanja

Nekoliko dana pre nego što je krenula put Afrike podvrgla se hirurškom zahvatu podizanja sinusa koji joj je preporučio stomatolog zbog postavljanja zubnog implanta. Da je tom prilikom zaradila infekciju shvatila je kada je problem već uzeo maha i proširio se na grlo i nos. Zbog pritiska u ušima za sada ne sme da ulazi u avion, pa je povratak u Evropu pod znakom pitanja.

Christian Sperka

 

Daleko od porodice, princeza na razne načine pokušava da ubrza vreme dok se steknu uslovi da se vrati kući. Aktivno učestvuje u humanitarnim misijama, razgovara sa zvaničnicima, pokušava da obezbedi materijalna sredstva za škole plivanja u domovini.

Na svom zvaničnom profilu na „Instagramu“ objavila je crno-belu fotografiju na kojoj u nošnji lokalnih domorodaca prstom uperenim u objektiv fotoaparata poručuje:

‒ Nosorogov rog nije kul! Udružimo se u mojoj #ChasingZero inicijativi i zaustavimo zločine koji su naše dragocene divlje životinje doveli u opasnost.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti