Najbolji, nenadmašiv i naš: Nikola Jokić ispisao novu stranicu sportske istorije! Njegova reakcija sve iznenadila

Najbolji, nenadmašiv i naš: Nikola Jokić ispisao novu stranicu sportske istorije! Njegova reakcija sve iznenadila

Autor: | 09/06/2021

0

Nikola Jokić postao je MVP najjače košarkaške lige sveta. Centar „Denver Nagetsa“ izabran je za najkorisnijeg igrača u aktuelnoj sezoni, a vest koja je procurila pre nego što je potvrđena, u večernjim satima između utorka i srede, oduševila je sportsku javnost u našoj zemlji. S razlogom.

Naime, Jokić nije samo prvi Srbin koji je osvojio ovo priznanje, već i šesti stranac u istoriji „NBA“ lige kome je to pošlo za rukom. Takođe, prvi je MVP u istoriji kluba za koji nastupa i prvi centar još od Šakila O'Nila, koji je to bio pre više od dve decenije. Neverovatan uspeh, ali – zaslužen.

Pročitajte: Oženio se Nikola Jokić (foto)

Dvadesetšestogodišnji Somborac, u Americi poznat i pod nadimkom Džoker, nagrađen je za sjajnu igru u ovoj sezoni. Na 72 utakmice u proseku je zabeležio 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije, nekoliko ukradenih lopti.... U glasanju je učestvovalo sto predstavnika medija uz jedan glas koji dodeljuje publika. Nikola je dobio čak 91 glas, što je fenomenalno, budući da je drugoplasirani Džoel Embid završio sa 62 glasa, a iza njega su ostali Stef KariJanis Adetokumbo i Luka Dončić.

Nikola Jokić srećan i skroman 

Američki mediji navode da „Nagetsi“ svojoj najvećoj zvezdi posle ove titule spremaju istorijski ugovor, možda najveći u istoriji košarke. Ako se ostvari, Jokić bi u narednih pet godina mogao da zaradi više od 240 miliona evra.

Simpatičnom centru iz Sombora klanja se ceo košarkaški svet, čestitke pljušte sa svih strana, ali – skromnost je jedna od njegovih vrlina. Da je postao MVP saopšteno mu je dok je sedeo u sali sa saigračima. Ustao je, kratko se obratio prisutnima i zahvalio „Nagets naciji“ na podršci, poručivši da on i njegov tim imaju još dosta posla.

Preko video-poziva čestitao mu je i legendarni Šakil O'Nil:

‒ Džoker, Šek ovde. Ti si prvi veliki čovek koji je osvojio ovu titulu posle mnogo vremena. Zahvalan sam ti na tome i veoma te cenim. Kada si dolazio iz Srbije, da li si ikada razmišljao o tome da ćeš postati MVP „NBA“ lige?

Pročitajte: Nećete verovati - Zašto je pasoš Nikole Jokića izazvao pažnju stranih medija

Ne skrivajući oduševljenje što se obraća čuvenom Šeku, Nikola je skromno odgovorio:

‒ Nisam mislio ni da ću biti „NBA“ igrač, a kamoli MVP. Kada sam počeo da treniram košarku, cilj su mi bili „Evroliga“ i veliki klubovi u Srbiji. Tu sam video sebe pošto nam je to bilo najveće takmičenje. Kada me je „Denver“ draftovao, iskoristio sam svoju šansu.

I, dodaćemo, ispisao novu stranicu sportske istorije.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti