Porodica odlučila: Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana

Porodica odlučila: Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana

22/03/2021

0

Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana, potvrdio je sin legendarnog glumca. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić nedavno je potpisao saglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića i prenesu u glumčevu voljenu Koraćicu.

Pročitajte: Prelepa ljubavna priča - Kako su se zavoleli Lula i Bata Živojinović

Mirko Tabašević

 

 

 

- Porodica Velimira Bate Živojinovića izrazila je želju da se ekshumiraju posmrtni ostaci našeg legendarnog glumca, sahranjenog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 2016. godine, i prenesu u portu crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mestu za koje je, i pored sveta koji je obišao i koji mu se divio, bio i ostao izuzetno vezan. Grad Beograd poštuje volju porodice velikana jugoslovenskog i srpskog filma - izjavio je gradonačelnik Radojičić, prenosi Sekretarijat za informisanje Skupštine grada.

Miljko Živojinović, sin našeg proslavljeog glumca sada je ove navode i potvrdio. 

Pročitajte: Preminula Lula, supruga Bate Živojinovića

ATA Images

 

 

- Bata i Lula su otišli 2016. i 2019. godine, ali su ostali zauvek uz nas. I sestra Jelena i ja to osećamo iako živimo razdvojeni, na različitim meridijanima sveta - rekao je Miljko za "Novosti" i dodao: 

- Sigurno ćemo preneti posmrtne ostatke oca uz Lulu koju je Bata beskrajno voleo, čim se skinu maske. Nećemo to da radimo pod ovim uslovima jer ne bi bilo dostojno njegovog života i dela. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti