Preminula Lula, supruga Bate Živojinovića

Preminula Lula, supruga Bate Živojinovića

Autor: | 21/12/2019

0

Julijana Lula Živojinović, supruga Bate Živojinovića, preminula je juče u Beogradu posle kratke i teške bolesti

Posle nešto više od tri godine od smrti slavnog glumca, juče je u Beogradu preminula i supruga Bate Živojinovića - Julijana Lula Živojinović.

- Posle kratke i teške bolesti danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva - stoji u saopštenju porodice Živojinović na društvenim mrežama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

: Posle kratke i teške bolesti danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva.

Објава коју дели Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) дана 20. Дец 2019. у 12:27 PST

Slavni glumac, koji je preminuo 22. maja 2016. godine, bio je u braku sa Lulom još od 1960. godine.

"Prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomesti..."

Lula je pre nekoliko meseci za Pink pričala o svom pokojnom suprugu, njihovoj ljubavi i porodici.

- Nikako ne mogu i verovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nežan dodir. Srećom, sada su mi ćerka i neki od unuka tu, pa vreme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima - iskreno je rekla ona i dodala:

- Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomesti. Verovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se da živim dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost.

Lula je istakla i da je njen suprug bio veliki borac nežnog srca.

- Bata nikad nije priznavao poraz. Do kraja svog života ostao je veseo i ostavio nam je u sećanje samo lepe stvari. Uvek ćemo nositi njegovu nežnost i pažnju, a to nije malo.

Supruga Bate Živojinovića zaslužna je za njegov uspeh

Bata je u svom poslednjem intervjuu za "Hello!" i sam pričao o tome koliko je važno u životu biti borac.

- Život je borba neprestana, kako je Njegoš rekao. U nekima pobeđujemo, u nekima ne. Važno je stalno se boriti i uvek biti pozitivan. Pored toga, izuzetno je važno pravilno izabrati životnog saputnika, jer čovek ne može ništa sam da postigne u životu. Čovek mora da veruje u sebe i u ono što radi. Bez toga nema nikakve šanse za uspeh.

Legenda domaće kinematografije nikada nije krio značaj i uticaj supruge na njegov život, pre svega profesionalni.

– Kompletan moj uspeh zapravo je njen. Ko zna kako bih se razvio kao ličnost bez stabilne porodice i jake žene, kao što je Lula. Uvek je bila dovoljno mudra da me isprati i podrži kada je bilo najvažnije. Nikad se nije sklanjala u stranu, niti bežala od problema. Ona je zapravo vodila celu našu porodicu sve ove godine. Ne mogu da zamislim život bez nje.

Zamerate li nešto sebi kao mužu?

– Sebi zameram nekoliko teških situacija, koje su mogle da se izbegnu. I pored svega, Lula je ostala čvrsta kao stena. Zato zaslužuje moju najveću ljubav i poštovanje - iskreno je tada rekao Bata za "Hello!".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) дана 9. Дец 2019. у 10:23 PST

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram