Lula Živojinović: Bata će dobiti i ovu bitku

Lula Živojinović: Bata će dobiti i ovu bitku

Autor: | 05/07/2012

0

- Valter će sigurno dobiti još jednu bitku - kaže za Press Lula Živojinović, supruga legende srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića (79), koji je u utorak doživeo težak moždani udar i bori se za život u bolnici „Sveti Sava".
Svesna ozbiljnosti svega što je snašlo njenog životnog pratioca, Lula kaže da će za Batin oporavak biti potrebno vreme i strpljenje, ali da ne sumnja u njegov duh, snagu i energiju.
- Uz strpljenje, i njegovo i moje, dobiće on i ovu bitku - kazala je Lula za Press dok je sedela kod njega:
- Evo me, ja sam sve vreme uz njega. Svestan je, komunicira. Dobro je... Znate, bolest je takva da treba sačekati nekoliko dana. Ali zasad svi parametri govore da sve ide svojim tokom u pozitivnom smeru. Molim vas i da prenesete zahvalnost svima koji nas podržavaju u ovim teškim trenucima.
Od trenutka kada je Press objavio da je legendarni glumac doživeo težak moždani, uz njega su cela Srbija i region. „Izdrži, legendo", „Ne daj se, Valtere", „Neka ti bog podari brzo ozdravljenje"... Na hiljade ovakvih poruka stizalo je juče sa svih strana. Nema apsolutno nikog ko uopšte sumnja da će naš Bata izboriti još jednu veliku pobedu, kao u onim silnim ulogama kojima nas je godinama oduševljavao.
Kako saznajemo, Živojinoviću je pozlilo u utorak u prepodnevnim satima. Zahvaljujući brzoj reakciji i spretnosti supruge Lule, koja ga je i dovezla u bolnicu, izbegnut je fatalan ishod.
Direktor bolnice „Sveti Sava" dr Milan Savić potvrdio je ono što je Press odmah objavio. Slavni glumac nije u komi, ali mu je zdravlje ozbiljno narušeno.
- Oduzeta mu je jedna strana. Ima jako krvarenje. I dalje je pospan i teško komunicira. Teško je prognozirati ishod ne samo kod njega već kod svih pacijenata koji dožive ovako težak moždani udar kakav je on imao. Urađena mu je kompletna dijagnostika, vitalne funkcije su mu stabilne, a na terapiju za sada dobro reaguje - naveo je Savić za naš list.
On kaže i da, pored svega što ga je snašlo, veliki filmski i životni borac pokušava da komunicira sa najbližima koji su non-stop uz njega. To nam je ispred bolnice rekao i jedan od Batinih rođaka.
- Čak pokušava i da se šali - kazao je on.
Živojinović je smešten u bolničkom apartmanu, a supruga Lula uz njega je bez prestanka. Juče mu je u poseti bio i prijatelj, saradnik i kolega iz mnogobrojnih filmova Milorad Mandić Manda.
- Gore nikoga ne puštaju. Ne znam šta bih rekao. Videćemo šta će biti, valjda će biti dobro - tiho nam je rekao Manda na izlasku iz bolnice.
Kako smo uspeli da saznamo od izvora bliskog porodici, proslavljenog glumca su prošle zime kubanski lekari upozorili na mogućnost da doživi moždani udar.
- On je pred Novu godinu drugi put išao na Kubu, kod doktora Montekina, zbog gangrene koja mu je nagrizala desnu nogu. Tom prilikom tamo su ga detaljno pregledali, što zbog noge i njenog lečenja, što zbog toga što je Bata dijabetičar, a pre šest godina imao je težak infarkt, posle čega mu je ugrađen dvostruki bajpas. Nakon svih analiza, lekari u Havani rekli su mu da se pripazi, jer ima sve predispozicije za moždani udar - otkriva naš sagovornik i podseća nas da je proslavljeni glumac tada Luli obećao da će više paziti na zdravlje.
Živojinovića je inače zdravlje počelo ozbiljnije da izdaje pre šest godina, u oktobru 2006, kada je preživeo težak infarkt, koji mu je trajno oslabio srce, a ugroženi su bili i krvni sudovi. Zbog toga su mu proširene arterije i ugrađen dvostruki bajpas. Boluje i od šećerne bolesti. Pre tri godine desnu nogu, koju je ugrozila gangrena i za koju je jedino rešenje zvanične medicine bila amputacija, lečio je i spasao na Kubi.
Poruke prijatelja i saradnika
Ivica Dačić:
- Verujem u njegovu jačinu i duh jer nam je kao takav neophodan i preko potreban. U stalnom sam kontaktu sa članovima njegove porodice i lekarima i čim se ukaže prilika, odnosno kada to Batino zdravlje bude dozvolilo, posetiću ga.
Bogoljub Mitić Đoša:
- Tog čoveka volim kao rođenog oca. Dobio je mnoge bitke, pa verujem da će i ovu. Znamo se 15 godina, snimali smo filmove, 150 epizoda „Seljaka" i mnogo toga sam od njega naučio u životu. Mnogo mi teško pada sve ovo, jer mi je kao rod najrođeniji. Nadam se da će izaći iz bolnice da ga zagrlim i poljubim.
Eva Ras:
- Bata je moj veliki prijatelj. Bez obzira na to, nisam ih zvala. Smatram da se u ovom trenutku ne treba javljati, već se moliti da mu bude bolje. S obzirom na to kakav je borac, mislim da će se oporaviti.
Branislav Lečić:
- Lično mislim da Valter uvek pobeđuje, pa će i ovog puta...
Dara Džokić:
-Vest o tome da je on doživeo moždani udar zapanjila me je i ceo dan sam pod tim utiskom. Ubeđena sam i verujem da će i ovog puta prevazići samog sebe i dobiti i ovu borbu zahvaljujući svom duhu. Pružam mu svu moguću podršku.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti