Rijaliti veze: Iskrene ljubavi ili marketinški trikovi?

Rijaliti veze: Iskrene ljubavi ili marketinški trikovi?

Autor: | 12/01/2014

0

Od 2006. godine, kada je ovdašnja publika upoznala fenomen rijaliti šou-programa, popularnost ovakvog sadržaja ne jenjava. Osim svađa, konflikata i ogoljenih ljudskih mana, potrebu za voajerizmom umnogome su zadovoljili i ljubavni parovi, čije su se emocije razvijale upravo pred kamerama. Flertovanja, poljupci, ljubomorne scene, čak i vođenje ljubavi u živom programu potpuno su animirali širok sloj publike.

U pionirskom projektu rijalitija u Srbiji, "Velikom bratu", emitovanom pre više od sedam godina, ljubavna veza Ene Popov i Marka Miljkovića osvojila je simpatije širokog auditorijuma. Njih dvoje publici su bez imalo ustručavanja plasirali pravu tinejdžersku dramu, a budućim učesnicima, koji su romansu u rijalitiju prepoznali kao način osvajanja simpatija, ali i glasova, trasirali put.

Iste godine, takođe u "Velikom bratu", publici se predstavio Sava Radović, koji se već oprobao u ovom televizijskom formatu, ali u Nemačkoj. Iskusniji od ostalih, prijatnog fizičkog izgleda, uspeo je da zavede nekolicinu učesnica serijala. Međutim, ispostavilo se da je po njega bio fatalan trenutak izbacivanja. Dok je rezimirao svoje učešće, zaljubio se u Irinu Vukotić, voditeljku emisije "Veliki brat, veliki mozak". Ubrzo njihova veza prerasla je u brak, koji je, doduše, kratko potrajao, u kome su dobili kćerku Iskru.

Već u sledećem serijalu, kada su učesnici bili afirmisane ličnosti iz javnog života, milionsku gledanost pobrala je romansa između pevačice Katarine Ostojić i hip-hop muzičara Skaja Viklera. Po završetku rijalitija, njih dvoje su čak živeli zajedno, ali ljubav nije potrajala. Slična sudbina zadesila je i Anabelu i Mladena, Ognjena Ivanovića i Danijelu Vranješ. Drugačija je situacija sa Ivanom Stamenković Sindi, bivšom članicom grupe "Models", i kaskaderom Urošem Ćertićem, koji su nedavno proslavili sedam meseci zabavljanja.

Marijana Čvrljak i Nikola Nemešević priredili su gledaocima šok, kada su, potpuno ignorišući činjenicu da se svaki njihov korak snima, imali intimni odnos. To što je egzibicionistički nastrojena Hrvatica u tom trenutku bila udata samo je dodatno začinilo situaciju. Od javnih odricanja, preko sudskog spora sa suprugom koji je zahtevao deo nagrade, jer upravo je Marijana bila pobednica serijala, pa do priča da će ostati bez starateljstva nad detetom. Epilog cele situacije je da Nemešević i njegova izabranica i dalje žive u ljubavi, daleko od javnosti i kamera.

Zbog uslova života i usmerenosti isključivo na preživljavanje, jedan drugi rijaliti program, "Survajver", ne može se pohvaliti ljubavnim vezama. No, jedna je svakako ostala stabilna i danas, a to je ona između Nikole Rokvića i Bojane Barović. Pevač i manekenka i dalje su u srećnoj vezi, žive na relaciji Beograd - Los Anđeles, a Rokvić, koji je do tada imao reputaciju nestašnog zavodnika, potpuno je promenio stil života.

Rijaliti "Farma" interesantniji je kada je reč o romansama. Već u prvom serijalu gledaoci su morali da primete varnice koje su sevale između manekenke Sandre Obradović i repera Marka Đurovskog. Međutim, ovaj par nije odmakao dalje od flerta, jer je atraktivnog muzičara u "stvarnom svetu" čekala devojka sa kojom je i danas. Ipak, već sledeći serijal publici je pružio pravu dramu. Maneken Branislav Janković zaljubio se u pevačicu "Grand produkcije" Katarinu Živković, koja je na ljubavni zov odgovorila istom merom. Njihova veza ekstremno je animirala publiku, a Kaća je sa imanja u Lisoviću izašla kao pobednica.

Ni "Farma" nije ostala bez svojih mladenaca. U prethodnoj sezoni pratili smo ljubavne priče čak dva para, od kojih su Jovana Nikolić i Danijel Alibabić završili pred oltarom. Svoju lepšu polovinu crnogorski pevač zaprosio je još tokom rijalitija, a nekoliko meseci kasnije usledilo je i venčanje. Ipak, bračna sreća bila je kratkog veka, pošto je par pre nekoliko dana objavio da se razvodi. Venčanje su najavljivali i Stanija Dobrojević i Filip Panajotović. Međutim, njihova emotivna veza okončana je raskidom.

Piše: Nikola Golubović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti